Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Συμβουλίου καί Παγκόσμιο Έλεύθερο Εμπόριο θέλει η Μέρκελ





Απάντηση στην Πολωνία

Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Συμβουλίου θέλει η Μέρκελ

Βερολίνο 
Η επανεκλογή του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην οποία αντιτίθεται έντονα η Πολωνία, θα αποτελέσει «μήνυμα σταθερότητας για το σύνολο της ΕΕ» εκτίμησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

«Σήμερα θα λάβουμε μια απόφαση αναφορικά με την επανεκλογή για μια νέα θητεία δυόμιση ετών του Ντόναλντ Τουσκ στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Θεωρώ την επανεκλογή του μήνυμα σταθερότητας για το σύνολο της ΕΕ» σημείωσε η Μέρκελ απευθυνόμενη στο Κοινοβούλιο.

Παράλληλα η Γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε ότι η ΕΕ χρειάζεται πολιτικές που βασίζονται στο ελεύθερο εμπόριο και πρόσθεσε ότι το μπλοκ πρέπει να επιδιώξει συμφωνίες με άλλες χώρες ώστε να διασφαλίσει ότι δεν θα απομονωθεί.

«Αν και παρατηρούμε ότι σε κάποια μέρη του κόσμου αυξάνεται η επιρροή της εθνικιστικής προσέγγισης και του προστατευτισμού, η Ευρώπη δεν θα πρέπει να κλειδωθεί στον εαυτό της και να αποσυρθεί», επεσήμανε.

«Η Ευρώπη πρέπει να διατηρήσει το άνοιγμά της προς τον κόσμο, κυρίως σε ό,τι αφορά την εμπορική της πολιτική» υπογράμμισε η Μέρκελ.

Δημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστες τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Διαδώστε!!!!
9/3/2017 - 194 - 3325
Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου