Τη θέση  ότι τα μέτρα που συμφωνούνται στο πλαίσιο ενός Μνημονίου δεν είναι υποχρεωτικό να είναι συμβατά με το κοινοτικό κεκτημένο διατύπωσε χθες πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ -απαντώντας με επιστολή του στο αίτημα δύο μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που ζητούν την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων στην Ελλάδα
της ΒΕΡΕΝΙΚΗΣ
Με αφορμή, αυτήν την απάντηση, θυμηθήκαμε ένα δημοσίευμα που είχαμε αναρτήσει στο Foroline.gr, στις 19 Φεβρουαρίου του 2016 με τίτλο Κομισιόν: «Με 300 ευρώ το μήνα… ζείτε αξιοπρεπώς»!
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Κομισιόν απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του ευρωβουλευτή  Νίκου Χουντή είχε αποφανθεί πως: ««Στην Ελλάδα το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα είναι μόνο 100 ευρώ ενώ το συνολικό ποσό των 300 ευρώ το μήνα θεωρείται αρκετό για να ζήσει αξιοπρεπώς ένας άγαμος ενήλικας,»! 
Εκείνη η απάντηση εξόργισε.Αλλά αρκετοί ήταν αυτοί που δεν την  πήραν καν στα σοβαρά.
Το ίδιο,κακόγουστο αστείο, θύμιζαν και οι δηλώσεις του Πολ Τόμσεν, νωρίτερα, το  2015  που έκαναν λόγο για μισθούς Βουλγαρίας στην Ελλάδα.
Ανυποψίαστοι κι ωραίοι, παρά τα μνημόνια, επιμέναμε να πιστεύουμε στο ευρωπαϊκό κεκτημένο
Η εξέλιξη των πραγμάτων. απέδειξε ότι εκείνες οι θέσεις δεν ήταν καθόλου τυχαίες. Αντίθετα, προδιέγραφαν την πορεία των πραγμάτων με την έκρηξη της φτωχοποίησης των Ελλήνων .
Σήμερα υπάρχουν εργαζόμενοι (;) που δουλεύουν για 200 ευρώ το μήνα! Σε λίγο η «γενιά των 400 ευρώ» ίσως έχει την  τύχη της «γενιάς των 700 ευρώ»… Κάθε χρόνο και λιγότερα.
Κατά συνέπεια δεν θα πρέπει πια να μας εκπλήσσει η απάντηση Γιούνκερ. πως όσο διαρκούν τα μνημόνια, το… ευρωπαϊκό κεκτημένο των συλλογικών συμβάσεων μπαίνει στο συρτάρι. Μην πούμε, και  στις ελληνικές καλένδες…
Κι ας είπαν κάποιοι, χθες-προχθές, ότι ήρθε το τέλος της λιτότητας. (ο νοών νοείτω)

  • Δημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
    Σάς άρεσε;
    Γίνετε αναγνώστες τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
    Σχολιάστε!!!
    Διαδώστε!!!!
    14/3/2017 - 211 - 3342

    Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμη