Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Σε φριχτό αδιέξοδο τα Σκόπια – Εάν θέλουν να επιβιώσουν πρέπει να ξεχάσουν το όνομα «Μακεδονία»




Σε φριχτό αδιέξοδο τα Σκόπια – Εάν θέλουν να επιβιώσουν πρέπει να ξεχάσουν το όνομα «Μακεδονία»
Οι Σκοπιανοί βουλγαρικής καταγωγής εθνικιστές που υποκρίνονται τους«Μακεδόνες» λένε ότι η πολιτική κρίση που ταλανίζει τα Σκόπια τα τελευταία δύο χρόνια αποσκοπεί στην αλλαγή του ονόματος του πολυεθνικού τους κρατιδίου, δηλαδή στο να μην καπηλεύονται άλλο το όνομα της Μακεδονίας.
Η σκοπιανή ιστοσελίδα KURIR, που υποστηρίζει το εθνικιστικό κόμμα του πρώην πρωθυπουργού ελληνικής καταγωγής «γενίτσαρου» Νίκολα Γκρουέσφκι (Νικόλα Γρούιου), γράφει ότι δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία πως «η πολιτική κρίση της τελευταίας διετίας δημιουργήθηκε και εξελίσσεται στη βάση ενός σχεδίου, που έχει ως τελικό στόχο την αλλαγή του ονόματος της χώρας και της ταυτότητας (sic) των κατοίκων της και αυτός είναι ο λόγος που οι πολίτες των Σκοπίων συμμετέχουν όλο και πιο μαζικά στις καθημερινές διαδηλώσεις για την υπεράσπιση του ενιαίου χαρακτήρα του κράτους».
Το πιο τραγικό με τους βουλγαροσκοπιανούς που υποκρίνονται τους «αρχαίους Μακεδόνες» είναι ότι ορισμένοι από αυτούς το έχουν πιστέψει.
Κάθε άνθρωπος έχει ανάγκη από μια εθνική ταυτότητα, αλλά το να αρνούνται ότι είναι Βούλγαροι και να παριστάνουν τους αρχαίους Μακεδόνες, δίχως να δέχονται ότι είναι Έλληνες, αλλά να ισχυρίζονται ότι οι Μακεδόνες είναι αυτοί και δεν ήταν Έλληνες, αποτελεί μια φάρσα και η ιστορία είναι αμείλικτη με τις φάρσες, ιδίως όταν επιχειρούνται από μια χούφτα δύστυχους ανθρώπους.
Τα Σκόπια ποτέ δεν είχαν τη δύναμη να επιβάλλουν την απάτη τους και ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή, όταν τα συμφέροντα που τους εξέθρεψαν δεν θα τους χρειάζονταν άλλο, να τους πέταγαν στα αχρείαστα.
Ο σκοπιανός λαός αντί να μένει αγκυλωμένος σε μια απάτη, οφείλει να ζητήσει τις ευθύνες από τους πολιτικούς απατεώνες που τον «παραμύθιασαν» και να μην ψάχνει εχθρούς ολόγυρα που δεν υπάρχουν.
Τους εχθρούς τούς δημιούργησαν οι ίδιοι οι Σκοπιανοί, με τις παλαβομάρες τους, μια χούφτα επαναλαμβάνουμε δυστυχισμένοι φουκαριάρηδες που δεν μπορούν ούτε τον τόπο τους να ορίσουν.
Ή μήπως οι Σκοπιανοί δεν ήξεραν ότι το κρατίδιό τους ήταν εξαρχής βουλγαροαλβανικό; Δηλαδή τι περίμεναν; Όπως αυτοί απεμπόλησαν τη βουλγαρική τους ταυτότητα το ίδιο να έκαναν και οι Αλβανοί; Οι Αλβανοί λοιπόν δεν το έκαναν και τώρα διεκδικούν την ισονομία τους.
Στην τελική, για να είμαστε και ειλικρινείς, οι Αλβανοί είναι αυτόχθονες στην περιοχή. Αυτοί οι Σλάβοι είναι «εισβολείς», ήρθαν στην περιοχή μας τον 6ο αιώνα μ.Χ. Δεν είναι δηλαδή «Μακεδόνες» και κατέχουν και μια γη που στην πραγματικότητα είναι ελληνοαλβανική. Και φωνάζουν κι από πάνω αντί να λένε «πάλι καλά».
Θα μπορούσαν οι Σκοπιανοί να ισχυριστούν ότι είναι Μακεδόνες που εξισλαβίστηκαν γλωσσικά. Αλλά αυτό θα σήμαινε ότι θα αναγνώριζαν τους εαυτούς τους ως Έλληνες σλαβόφωνους.
Εάν το έκαναν αυτό και η Ελλάδα θα τους προστάτευε, ως ομογενείς, και θα μπορούσαν να έχουν ένα μακεδονικό κράτος όπως υπάρχει η Κυπριακή Δημοκρατία.
Αυτοί όμως αλαζόνες θέλησαν να πουν ότι οι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες, ήταν κάτι άλλο, και αυτοί που είναι Σλάβοι είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων. Αυτές οι παλαβομάρες πληρώνονται, διότι αυτό το κράτος «μαξιλαράκι» δεν ωφελεί πλέον κανέναν, ενώ ο προστάτης του Τζορτζ Σόρος βρίσκεται στις μαύρες λίστες του Λευκού Οίκου.


«Δεν είμαστε Σλάβοι, Έλληνες ή Βούλγαροι, είμαστε Μακεδόνες», διαδήλωναν σε μια μαζική υστερία αυτοεξαπάτησης.

Επιστρέφοντας στο σκοπιανό δημοσίευμα, η KURIR γράφει το ότι «τελικός στόχος του σχεδίου είναι η αλλαγή του ονόματος», κάτι που όπως αναφέρει επιβεβαίωσε ουσιαστικά και ο Βοηθός ΥΦΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Χόιτ Γι, ο οποίος σε δηλώσεις του από το Ζάγκρεμπ υπογράμμισε την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης στα Σκόπια, συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και επίλυσης του θέματος του ονόματος, προκειμένου να μπορέσει η χώρα να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.
Δεν φτάνει που έχουν κλέψει το όνομα της Ελλάδας, είχαν και την απαίτηση οι ανύπαρκτοι στρατιωτικά Σκοπιανοί να επιβάλλουν στην ισχυρότερη χώρα των Βαλκανίων, την Ελλάδα, την απάτη τους. Κακό πράγμα η αλαζονεία.
«Επίλυση της διαφοράς για το όνομα σημαίνει στην πράξη αλλαγή του ονόματος», σημειώνει η KURIR και προσθέτει ότι δηλώσεις με ανάλογο περιεχόμενο είχε κάνει πρόσφατα και ο καθηγητής Λιούμπομιρ Φρτσκοσκι, πρώην ΥΠΕΣ και υποψήφιος του SDSM στις προεδρικές εκλογές του 2009.
«Με τους Αμερικανούς εταίρους μας πρέπει να κάνουμε κάτι για το όνομα και την ένταξη στο ΝΑΤΟ αυτή τη χρονιά. Κάτι πρέπει να γίνει σε αυτό το ζήτημα. Η είσοδος στο ΝΑΤΟ θα μας ανεβάσει σε ένα νέο επίπεδο. Εδώ κάτι πρέπει να γίνει, είτε με επίλυση του ονόματος, είτε ως FYROM, δεν ξέρω πως, αλλά θα υπάρξει τρόπος, το θέμα θα τεθεί στο τραπέζι και πρέπει αυτήν την ευκαιρία να την αρπάξουμε. Χρειαζόμαστε την ένταξη στο ΝΑΤΟ αυτή τη χρονιά», είχε δηλώσει ο Φρτσκοσκι σε τηλεοπτική συνέντευξή του στον σκοπιανό σταθμό TELMA, σημειώνει η ιστοσελίδα και προσθέτει ότι με τη δήλωση αυτή ο Φρτσκοσκι ουσιαστικά αποκαλύπτει «το δεύτερο μέρος του σχεδίου του ηγέτη του SDSM, Ζόραν Ζάεφ», ο οποίος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, πέραν της καθιέρωσης της αλβανικής ως επίσημης γλώσσας και της ομοσπονδιοποίησης των Σκοπίων, σχεδιάζει και την αλλαγή του ονόματος της χώρας.
Επίσης, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι το ζήτημα της αλλαγής του ονόματος μνημονεύεται και στην Κοινή Διακήρυξη που υπέγραψαν τα τρία μεγαλύτερα αλβανικά κόμματα των Σκοπίων, η οποία κάνει λόγο για την υιοθέτηση ψηφίσματος από το σκοπιανό κοινοβούλιο που θα δεσμεύει την κυβέρνηση της χώρας να συμμετάσχει ενεργά στην επίλυση του θέματος του ονόματος, ενώ ταυτόχρονα ζητά τη συμμετοχή Αλβανών σε ομάδα εργασίας που θα διεξάγει απευθείας συνομιλίες με την Ελλάδα.
Τέλος, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, το ότι «τελικός στόχος του σχεδίου» είναι η αλλαγή όχι μόνο του ονόματος της χώρας, αλλά και της ταυτότητας των κατοίκων της, αποδεικνύεται και από δηλώσεις του ηγέτη της «Συμμαχίας για τους Αλβανούς», Ζιγιαντίν Σέλα, ο οποίος, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, στηρίζει τις προσπάθειες του Ζάεφ για σχηματισμό κυβέρνησης με κορμό το SDSM.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό (σ.σ. στα τέλη Νοεμβρίου, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου) ο Σέλα είχε αναφέρει ότι «με τις απογραφές του πληθυσμού πριν 100 χρόνια δεν υπάρχει “μακεδονικός” λαός», ότι «όλος ο κόσμος γνωρίζει την ιστορική πραγματικότητα για την “Μακεδονία”», ότι «οι “Μακεδόνες” είναι ένας λαός που δεν έχει ταυτότητα και οι Αλβανοί τους βοήθησαν να αποκτήσουν και είναι πολύ παράλογο τώρα αυτοί να αμφισβητούν την αλβανική ταυτότητα».

Η εθνική γραμμή του Ανδρέα Παπανδρέου αποδεικνύεται σωστή

Ο Ανδρέας Παπανδρέου, είχε θέσει την αμετακίνητη, κόκκινη εθνική γραμμή, αποτυπώνοντάς την με το ίδιο του το χέρι, στις 23 Απριλίου 1992, σε επιστολή του προς τον τότε Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ιάκωβο:
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι είμαι ανυποχώρητος σε ότι αφορά την πρόκληση των Σκοπίων. Δεν πρόκειται να συναινέσω σε αναγνώριση (de jure και de facto) εφ΄ όσον το όνομα «Μακεδονία» χρησιμοποιηθεί με επιθετικό ή όχι στην ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων»!
Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει ακόμα ότι δεν έχει καμία απολύτως σημασία ακόμα κι όλος ο κόσμος να αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» εάν δεν τα αναγνωρίσει η Ελλάδα με αυτό το όνομα. Και ιδού η απόδειξη, το κρατίδιο καταρρέει υπό το βάρος του ψεύτικου ονόματός του που δεν του το χάρισε ποτέ η Ελλάδα, παρά τις πιέσεις.

Οι Αλβανοί των Σκοπίων βάζουν ταφόπλακα στην ψευδοΜακεδονία

Σε συνέντευξή του ο Αλί Αχμέτι, πρόεδρος του αλβανικού κόμματος των Σκοπίων, Δημοκρατική Ένωση για Ενσωμάτωση (DUI), πρώτη φορά ανέφερε τι προβλέπει η αλβανική πλατφόρμα για το κρατίδιο των Σκοπίων.
Δήλωσε ότι στην αλβανική πλατφόρμα προβλέπεται η αλβανική γλώσσα να χρησιμοποιείται στους κρατικούς θεσμούς και τα χαρτονομίσματα θα είναι σε δύο γλώσσες καθώς και ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου να μιλάει την αλβανική γλώσσα.
Για την πολιτική κρίση, ο Αχμέτι ανέφερε ότι αυτή υπάρχει πολλά χρόνια, αλλά δεν συνιστά αυτή να μετατραπεί σε εθνοτικές συγκρούσεις για κομματικά οφέλη.
«Το πρόβλημα στην πολιτική στη χώρα θα πρέπει να επιλυθεί με πολιτικό τρόπο. Αυτή η πολιτική κρίση δεν πρέπει να μετατραπεί σε εθνοτικές συγκρούσεις για πολιτικό κέρδος από οποιαδήποτε κόμμα στη χώρα», πρόσθεσε ο Αχμέτι.
Τώρα είναι η ώρα να κλείσει το «αλβανικό», είπε ο Αχμέτι διευκρινίζοντας ότι η παραίτηση από τις αλβανική πλατφόρμα θα ήταν ένα λάθος βήμα.
«Θα ήταν λάθος κίνηση (να αποσυρθούμε από τις αξιώσεις της πλατφόρμας), αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει εντάσεις μεταξύ των Αλβανών. Οι Αλβανοί βρίσκονται σε αναμονή, περιμένουν το ζήτημα αυτό να επιλυθεί εντός των θεσμικών οργάνων. Αυτή τη στιγμή εκκρεμεί το θέμα της αλβανικής γλώσσας για να κλειδωθεί με μια κανονική νομική διαδικασία».
Στο δημοσίευμα του Reuters- όπως σημειώνει η σλαβική τηλεόραση Sitel- το Σύνταγμα της χώρας δεν είναι αναφέρει με σαφήνεια τι θα συμβεί εάν ο πρόεδρος αρνείται να δώσει εντολή σε έναν κόμμα, ούτε υπάρχει προθεσμία για το σχηματισμό της κυβέρνησης.

Δημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστες τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Διαδώστε!!!!
10/3/2017 - 207 - 3338
Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου