Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

"Μαύρη" προφητεία Τόμσεν: Μνημόνια για πολλά χρόνια Η Ελλάδα θα συνεχίσει να χρειάζεται βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους για μεγάλη περίοδο, το ΑΕΠ θα γυρίσει σε 20 χρόνια στα επίπεδα του 2008.






Δυσοίωνες προβλέψεις για την ελληνική οικονομία έκανε σήμερα ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη, Πόουλ Τόμσεν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές σύντομα και θα χρειασθεί να παραμείνει σε καθεστώς μνημονίου για να χρηματοδοτείται από τους Ευρωπαίους εταίρους.
Η Ελλάδα θα χρειαστεί τουλάχιστον 20 χρόνια για να επιστρέψει στα προ - κρίσης επίπεδα του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος της, τόνισε ο κ. Τόμσεν, μιλώντας σε ημερίδα στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και υπογράμμισε ότι η χώρα θα χρειαστεί ακόμα για πολλά χρόνια τη βοήθεια από τους Ευρωπαίους εταίρους της. 
Ο κ. Τόμσεν άσκησε σκληρή κριτική για τον τρόπο εφαρμογής των προγραμμάτων από τις ελληνικές κυβερνήσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά "το βάρος του προγράμματος δόθηκε υπέρμετρα στη μείωση των μισθών και όχι στις μεταρρυθμίσεις στην αγορά προϊόντων". 
Παράλληλα χαρακτήρισε φοβερή την αντίσταση που καταγράφεται στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. 
Επέμεινε στην άποψη ότι η Ελλάδα για χρόνια απολάμβανε συντάξεις Γερμανίας, αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι οι Έλληνες συνταξιούχοι στηρίζουν ολόκληρες οικογένειες.

  • Δημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
    Σάς άρεσε;
    Γίνετε αναγνώστες τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
    Σχολιάστε!!!
    Διαδώστε!!!!
    23/3/2017 - 257 - 33788
    Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου