Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Το Βερολίνο απαντά στον Τραμπ: Δεν χρωστάμε τίποτα στο ΝΑΤΟ


Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση ο πόλεμος ΗΠΑ-Γερμανίας, μετά την πρώτη συνάντηση των δύο ηγετών που έγινε την Παρασκευή στην Ουάσινγκτον.
Το Βερολίνο απαντά στον Τραμπ: Δεν χρωστάμε τίποτα στο ΝΑΤΟ
Η υπουργός Αμυνας της Γερμανίας Ursula von der Leyen, απέρριψε την Κυριακή, 19 Μαρτίου, την κατηγορία του Ντόναλντ Τραμπ ότι η Γερμανία χρωστάει σημαντικά ποσά στο ΝΑΤΟ και στι ΗΠΑ επειδή πληρώνει λιγότερα για στρατιωτικές επιχειρήσεις.
«Δεν υπάρχει λογαριασμός όπου υπάρχουν καταγεγραμμένα χρέη στο ΝΑΤΟ» ήταν η απάντηση της γερμανίδας υπουργού, σε ανακοίνωσή της. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι οι δαπάνες υπέρ του ΝΑΤΟ δεν είναι το μόνο κριτήριο για να μετρήσει κάποιος τις στρατιωτικές προσπάθειες της Γερμανίας.
«Οι στρατιωτικές δαπάνες προορίζονται επίσης για τις ειρηνευτικές αποστολές στο πλαίσιο του ΟΗΕ, στις ευρωπαϊκές αποστολές μας καθώς και στην συμμετοχή μας στον πόλεμο εναντίον του ισλαμικού κράτους», αναφέρει η γερμανίδα υπουργός Αμυνας.
Στη συνάντηση που είχε με τον Τραμπ η Ανγκελα Μέρκελ επανέλαβε ότι η Γερμανία θα σεβαστεί τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ που υπεγράφη το 2014 η οποία προβλέπει ότι οι χώρες μέλη θα αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες στο 2% του ΑΕΠ της χώρας τους, μέσα σε 6 χρόνια. Η Γερμανία σήμερα ξοδεύει 1,2% του ΑΕΠ και λίγες χώρες φθάνουν το πλαφόν του 2%.
Στην ανακοίνωσή της η γερμανίδα υπουργός Αμυνας σημείωσε ότι η αύξηση των δαπανών δεν αφορά αποκλειστικά το ΝΑΤΟ. «Το να πιστεύει κάποιος ότι η αύξηση του 2% στην οποία θέλουμε να φτάσουμε ως τα μέσα της επόμενης δεκαετίας αφορά αποκλειστικά το ΝΑΤΟ είναι λάθος».
Ο Ντόναλντ Τραμπ μπροστά στην Ανγκελα Μέρκελ, στην κοινή συνέντευξη τύπου στον Λευκό Οίκο, έκανε μια ολόκληρη διάλεξη λέγοντας ότι το Βερολίνο πρέπει να πληρώσει περισσότερα για να επωφεληθεί από την προστατευτική ομπρέλα του ΝΑΤΟ και της Ουάσινγκτον.
«Η Γερμανία χρωστάει τεράστιες ποσότητες χρημάτων» στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, οι οποίες «της προσφέρουν μια άμυνα πολύ ισχυρή και πολυδάπανη» είχε γράψει στο twitter ο Τραμπ, μια ημέρα μετά την συνάντησή του με την γερμανίδα καγκελάριο στον Λευκό Οίκο.
Πηγή: iefimerida.gr
         
                                                                  Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστες τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
                                                                  Σχολιάστε!!!
                                                                   Διαδώστε!!!!
                                                         19/3/2017 - 237 - 3368
             Σκέψου..... δέν είναι παράνομο ακόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου