Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Άνδρες με γόβες σε δημοτικό σχολείο της Ελλάδας (ΕΙΚΟΝΕΣ)




14 Μαρτίου 2017


Άνδρες με γόβες σε δημοτικό σχολείο της Ελλάδας (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Αν νομίζατε πως τα έχετε δει όλα, πλανάσθε πλάνην οικτράν

Τον γύρο του κόσμου εξακολουθεί να κάνει η είδηση με το λεωφορείο που βγήκε στους δρόμους της Ισπανίας, ως μέσο διαμαρτυρίας κατά της ανόδου (δείτε τις εικόνες)...

... του τρανσεξουαλισμού, ο οποίος έχει στόχο τους μαθητές στα σχολεία.

Αυτό ήρθε ως απάντηση σε αποτρόπαιες αφίσες που απεικόνιζαν, σε σκίτσο, μια ανέμελη και περιχαρή παρέα γυμνών μικρών παιδιών να τρέχουν, όπου τα κορίτσια διέθεταν αντρικά γεννητικά όργανα και αντιστοίχως τα αγόρια γυναικεία γεννητικά όργανα. «Υπάρχουν κορίτσια με πέος και αγόρια με γυναικείους κόλπους. Τόσο απλό», αναγραφόταν πάνω!

Άραγε, τέτοιες εικόνες θα προβληθούν και στα μαθήματα για γκέι και τρανσέξουαλ στα ελληνικά σχολεία, στο πλαίσιο της θεματικής εβδομάδας; Ακόμα χειρότερες είναι η απάντηση.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατίας» γίνεται λόγος για την «ενημέρωση» σε θέματα LGBTQ που έχει αναλάβει η ΜΚΟ «Πολύχρωμο Σχολείο - rainbowschool». Αυτά εμφανίζονται μεταξύ άλλων στην κεντρική ιστοσελίδα, τα οποία αποτελούν φυσικά αντικείμενο διδασκαλίας σε μαθητές σχολείων.

Η οργάνωση είχε απευθύνει πρόσκληση σε δασκάλους δημοτικών (!) σχολείων και καθηγητές γυμνασίου και λυκείου να παρακολουθήσουν τις εργασίες διήμερου συνεδρίου με τον -εύγλωττο, είναι η αλήθεια- τίτλο «Καλές πρακτικές για τη διαμόρφωση συμπεριληπτικού σχολικού πλαισίου πάνω σε θέματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου, έκφρασης φύλου και χαρακτηριστικών φύλου».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία», η εκδήλωση έλαβε χώρα στο 66ο Δημοτικό Σχολείο της Αθήνας στο Μεταξουργείο, όπου θεάθηκαν ακόμα και άντρες με γόβες! Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Γιάννης Παντής ενημέρωσε με έγγραφό του όσους εκπαιδευτικούς τυχόν επιθυμούσαν να παρακολουθήσουν το συνέδριο, δίνοντας πολιτική κάλυψη.


Συνεχίζει το ρεπορτάζ: Αίσθηση και ερωτήματα τόσο στην εκπαιδευτική κοινότητα όσο και σε γονείς προκαλεί η θεματολογία του συνεδρίου. Σε αυτό θα συζητηθούν θέματα για τις ταυτότητες του φύλου, θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν στοιχεία έρευνας του «Πολύχρωμου Σχολείου» σχετικά με ομοφοβικά και τρανσφοβικά περιστατικά από τη σχολική ζωή, θα συζητηθεί εισήγηση για την ανάγκη «προώθησης του συμπεριληπτικού σχολείου ως καθήκον της Πολιτείας απέναντι στα παιδιά και τα δικαιώματά τους», θα αναλυθούν «Εκπαιδευτικό υλικό για την υποστήριξη ΛΟΑΤΚΙ+ ανθρώπων», ακόμα και «πρακτικές διαχωρισμού ως προς το φύλο στο δημοτικό σχολείο» (!), ενώ όσοι συμμετάσχουν θα συζητήσουν και για τις «Συνήθεις αντιδράσεις γονέων στο coming out (sic) του ΛΟΑΤΚΙ παιδιού τους».

Οπως γίνεται εύκολα κατανοητό, η ΜΚΟ «Πολύχρωμο Σχολείο» μέσα από αυτήν τη συγκέντρωση, με τον μανδύα της αποδοχής της διαφορετικότητας και της εξάλειψης των διακρίσεων στον χώρο του σχολείου, ουσιαστικά προωθεί το ευρύτερο άνοιγμα της συζήτησης για την αναγνώριση της ύπαρξης ΛΟΑΤΚΙ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι/-ες, Τρανς, Κουίρ, Ιντερσεξ) κοινότητας στον χώρο του σχολείου.

Ποιοι είναι  Σύμφωνα με τα στοιχεία στην ιστοσελίδα της οργάνωσης, «το “Πολύχρωμο Σχολείο” είναι μια εθελοντική μη κερδοσκοπική συλλογικότητα επιστημόνων που δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2009 με αρχική ονομασία “Ομοφοβία και Τρανσφοβία στην Εκπαίδευση”.

Η ομάδα είχε ως αρχικό σκοπό να σπάσει τη σιωπή στον εκπαιδευτικό χώρο και να αναδείξει το θέμα των διακρίσεων γύρω από ζητήματα σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας φύλου και χαρακτηριστικών φύλου».


Ψεύδεται (;) το υπουργείο
Το υπουργείο Παιδείας, πάντως, απάντησε έπειτα από ερώτηση της «δημοκρατίας» ότι ούτε την οργάνωση «Πολύχρωμο Σχολείο» γνωρίζει ούτε έχει υπό την αιγίδα του το συνέδριο που διοργανώνεται.

Ωστόσο, το σχετικό έγγραφο που παρουσιάζουμε σήμερα (όπου ουσιαστικά διαφημίζεται το παρακμιακό συνέδριο) διαψεύδεται το υπουργείο. Αποδεικνύεται ότι, μετά την περιβόητη εβδομάδα για τις «έμφυλες ταυτότητες», στελέχη του υπουργείου Παιδείας σκοπίμως προωθούν την ομοφυλοφιλία στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου