Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Γερμανικός Τύπος: Γιατί έγινε στόχος τρομοκρατών ο Σόιμπλε;



, 14:38 |
Στο επίκεντρο του γερμανικού Τύπου βρίσκονται οι υποθέσεις με τα πακέτα «βόμβες» που εστάλησαν από την Ελλάδα στο υπουργείο Οικονομικών στοΒερολίνο και στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.
Παραπέμποντας σε σχετικές απειλές ελληνικής οργάνωσης, η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung δεν αποκλείει να υπάρξουν κι άλλα παγιδευμένα δέματα όπως αυτό στο Βερολίνο και το Παρίσι: «Παγιδευμένα πακέτα σε πολιτικούς και υπηρεσίες» είναι ο τίτλος του άρθρου, που αναφέρει:
«Οι γερμανικές υπηρεσίες ασφαλείας δεν θέλουν προς το παρόν να κάνουν δηλώσεις για το αν απειλούνται πολιτικοί, υπηρεσίες και επιχειρήσεις στη χώρα από παγιδευμένα δέματα».
Στη συνέχεια ο αρθρογράφος επιχειρεί να απαντήσει στο ερώτημα γιατί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών μπορεί να έγινε στόχος:
«Παρά τα πακέτα στήριξης ύψους δισεκατομμυρίων και άλλων εκτεταμένων μέτρων στήριξης για τα οποία εγγυάται και η Γερμανία, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα. Θεωρείται σκληροπυρηνικός όσον αφορά τις απαιτήσεις των πιστωτών της χώρας για τα μέτρα περικοπών».
Στο άρθρο γίνεται και μια σύντομη αναφορά στη δράση τρομοκρατικών οργανώσεων στην Ελλάδα: «Στην Ελλάδα υπάρχει μια ενεργή αριστεροτρομοκρατική σκηνή που ευθύνεται για επιθέσεις σε τράπεζες, αστυνομικά τμήματα, κυβερνητικά κτήρια, πρεσβείες όπως επίσης για αρκετά παγιδευμένα δέματα προς διευθύνσεις του εξωτερικού».

Πώς πέρασε το πακέτο από τα συστήματα ασφαλείας;

Η είδηση ότι και το δεύτερο πακέτο εστάλη από την οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» δημοσιεύεται και στην εφημερίδα Rheinische Post: «Σε έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι τραυματίστηκε μία υπάλληλος. Τώρα είναι σίγουρο ότι το δέμα στάλθηκε από την Ελλάδα. Επιπλέον το πακέτο που είχε σταλεί στον υπουργό Οικονομικών Σόιμπλε προερχόταν επίσης από την Ελλάδα». Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών παίζουν σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές».
Στο παγιδευμένο πακέτο το οποίο εστάλη στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών αναφέρεται στην ηλεκτρονική της έκδοση και η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt. Ο αρθρογράφος υπογραμμίζει ότι «οι Έλληνες ειδικοί σε θέματα ασφαλείας εμφανίζονται ανήσυχοι: πώς μπορεί ένας φάκελος με εκρηκτικά να περάσει από υπερσύγχρονα μηχανήματα όπως αυτά στο αεροδρόμιο;»,
Το περιστατικό συνδέεται τέλος, και με παλαιότερες απόπειρες της οργάνωσης εναντίον Ευρωπαίων πολιτικών:
«Δεν είναι η πρώτη φορά που εστάλη παγιδευμένο δέμα από την Αθήνα: μέλη της οργάνωσης ‘Πυρήνες της φωτιάς’ είχαν στείλει ήδη το 2011 πακέτο με εκρηκτικά στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και στον τότε Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι», σημειώνει η εφημερίδα.
Πηγή: dw.com

  
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστες τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Διαδώστε!!!!
17/3/2017 - 232 - 3363

Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου