Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ - Helexpo όπου έχει στηθεί ο ''Αστερόκοσμος'' έφτασε πριν από λίγα λεπτά ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συμμετέχει στην εκδήλωση η οποία πραγματοποείται από κοινού με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης για τη φιλοξενία προσφυγόπουλων, από 12 δομές φιλοξενίας του νομού Θεσσαλονίκης.
Εκεί βρίσκεται και ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, ο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος. ο πρόεδρος της ΔΕΘ Τάσος Τζήκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ, Κυριάκος Ποζρικίδης.
Επιπλέον, η μπάντα του Γ' Σώματος Στρατού δίνει το μουσικό τόνο, παίζοντας κατά την υποδοχή του πρωθυπουργού το ''Final Countdown''.
Ο κ. Τσίπρας έκανε μια βόλτα στις εγκαταστάσεις του χριστουγεννιάτικου πάρκου, συνομίλησε με παιδιά που έκαναν πατινάζ στο παγοδρόμιο και βγήκε φωτογραφίες μαζί τους, ενώ έβγαλε selfies και αγκάλιασε με πρόσφυγες. Μάλιστα, παρέλαβε και ως δώρο από τα προσφυγόπουλα έναν πίνακα.
«Σήμερα είναι μια πάρα πολύ σημαντική ευκαιρία για να δούμε πώς μπορούμε να συμβιώσουμε με προσφυγόπουλα και ελληνόπουλα σε μια μέρα γιορτής, σε ένα πανηγύρι χριστουγεννιάτικο. Οι γιορτές, πάνω από όλα, πρέπει να είναι αφιερωμένες στα παιδιά, που έχουν ανάγκη από μια ζεστή αγκαλιά, από παιχνίδι και χαρά», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός.
«Θέλω να ευχαριστήσω για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία ο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και Μακεδονίας-Θράκης, αλλά και τη ΔΕΘ-Helexpo που άνοιξε τις πύλες σε αυτό το χώρο, όπου δίνεται η δυνατότητα σε προσφυγόπουλα, σε 3.500 προσφυγόπουλα να περάσουν αυτές τις μέρες εδώ», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.
Δείτε το υλικό του Thestival: