Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

H Ιταλία ετοιμάζει «ανταρσία» εναντίον της Κομισιόν. Η Ιταλία ενδέχεται να μην υιοθετήσει τα οικονομικά μέτρα 3,4 δισ. ευρώ που ζητά η ΕΕ, αναφέρει η Deutsche Welle


28-1-2017


H Ιταλία ετοιμάζει «ανταρσία» εναντίον της Κομισιόν 

Η Ιταλία ενδέχεται να μην υιοθετήσει τα οικονομικά μέτρα 3,4 δισ. ευρώ που ζητά η ΕΕ, αναφέρει η Deutsche Welle 28.1.2017 | 20:42 

       Πολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία, σύμφωνα με τον Τύπο της χώρας, η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ζητήσει από τη Ρώμη να λάβει έκτακτα οικονομικά μέτρα ύψους 3,4 δισεκατομμυρίων ευρώ.   

Και είναι πολύ πιθανό, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ της Deutsche Welle, η Ιταλία να μην συμμορφωθεί με τις υποδείξεις της Ευρώπης να μην υιοθετήσει ποτέ τα συγκεκριμένα μέτρα. 
Αντίθετα προτίθεται να χρησιμοποιήσει το αντίστοιχο ποσό για τη στήριξη της οικονομίας και την ενίσχυση της απασχόλησης. 

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Deutsche Welle, πρόκειται ουσιαστικά για «ανταρσία» της Ιταλίας, η οποία μπορεί να γίνει πραγματικότητα, αν επιλεγεί η λύση των πρόωρων εκλογών τον Ιούνιο. 
Ο πρώην πρωθυπουργός και επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, Ματτέο Ρέντσι, πιέζει προς την λύση αυτή, γράφει η Λα Ρεπούμπλικα.

Και γενικότερα, κανένας πολιτικός δεν πρόκειται να πάρει την ευθύνη περικοπών, κατά την διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας. 
«Ακόμη και αν αυτό προκαλέσει την υιοθέτηση έκτακτων κυρώσεων από τις Βρυξέλλες», γράφουν πολλοί αναλυτές. 
Προς το παρόν, ο πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι αφήνει να διαρρεύσει ότι θα συνεχισθεί ο διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και πως θα βρεθεί ένας κάποιος συμβιβασμός. «Θα σεβαστούμε τους ευρωπαϊκούς κανόνες, αλλά χωρίς μέτρα που μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία μας. 

Θέλουμε να συνεχίσουμε την μεταρρυθμιστική δράση της κυβέρνησής μας», είπε ο Τζεντιλόνι κατά την συνάντησή του με τον Ισπανό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι. 

Η Ιταλία, δηλαδή, μπορεί να λάβει κάποιες γενικού χαρακτήρα δεσμεύσεις, τις οποίες ενδέχεται και να μην εφαρμόσει, αν οι δυο πολιτικές δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση (Δημοκρατικό Κόμμα και Νέα Κεντροδεξιά) θεωρήσουν ότι θα εκληφθούν από τους ψηφοφόρους ως συνέχιση της λιτότητας. 

Πηγή: www.lifo.gr

Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
29/1/2017 - 258 - 3099


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου