Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2017

New York Times: «ΔΝΤ και δανειστές προσπάθησαν να θάψουν την έκθεση που έδειχνε ότι είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή της ελληνικής οικονομίας»







ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ
του Θεόφραστου ΑνδρεόπουλουΣτην «πλάτη» του ελληνικού λαού έπαιξε «βρώμικα» παιχνίδια το ΔΝΤ αφού όπωςαποκαλύπτει δημοσίευματων New York Times υψηλόβαθμα στελέχη του επιχείρησαν να μπλοκάρουν ή να διαγράψουν μέρος της έκεθσης κόλαφου της της Ανεξάρτητης Υπηρεσίας Αξιολόγησης του Ταμείου, μια αυτόνομη μονάδα που έχει την εντολή να κρίνει όλες τις πτυχές των αποφάσεων και των πολιτικών του ΔΝΤ, για να αποκρυβούν οι βαρύτατες ευθύνες τους!
Η έκθεση ήταν 86 σελίδων και όσοι την διάβασαν «έτριβαν» τα μάτια τους καθώς επιρρίπτει ευθύνες στο ίδιο το ΔΝΤ, τους Ευρωπαίους πολιτικούς αλλά και την κυβέρνηση Παπανδρέου που δεν έγινε πρώτα «κούρεμα» του ελληνικού χρέους και μετά η ένταξη της χώρας σε πρόγραμμα στήριξης.
Δηλαδή μια ολόκληρη γενιά απλώς καταστράφηκε διότι το ΔΝΤ επέλεξε να ικανοποιήσει τα πολιτικά παιχνίδα Γάλλων και Γερμανών και δεν πίεσε για μια αναδιάρθρωση χρέους από το 2010, πριν την υλοποίηση των Μνημονίων παραβιάζοντας ακόμα και το ίδιο το καταστατικό του. Τελικώς οι κανόνες ισχύουν μόνο για τους Έλληνες. Οι άλλοι τους παρακάμπτουν το αποκρρύβουν και με θράσος κουνάνε και το δάκτυλο.
Ο βασικός λόγος που η Ελλάδα βρίσκεται σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης, αποεπένδυσης και υψηλής ανεργίας είναι αυτό το υπέρογγο χρέος
To Ταμείο συμμετείχε στη δανειοδότηση της Ελλάδας αν και γνώριζε ότι το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο και επέτρεψε στους ξένους ιδιώτες επενδυτές να ξεφορτωθούν ομόλογα του ελληνικού κράτους.
Έτσι όμως η απομείωση του ελληνικού χρέους που έγινε το 2012 με το PSI στην ουσία ήταν άνευ αντικρύσματος και στην ουσία το βάρος μεταφέρθηκε από τους ιδιώτες στους Έλληνες φορολογούμενους .
Εν ολίγοις μας πήραν το πορτοφόλι και αν είχε μέσα 100 ευρώ κατάσχεσαν τα 50 και μας το έδωσαν πίσω. Εμείς τότε αναφωνήσαμε: «Ουφ, ξαλάφρωσα».
Έτσι λοιπόν πριν τη δημοσίευση της εν λόγω έκθεσης ορισμένοι αξιωματούχοι του Ταμείου ζήτησαν την αφαίρεση τμημάτων της έκθεσης που αναφέρουν ότι το ΔΝΤ δεν έδωσε έγγραφα που ζητήθηκαν από τους αξιολογητές.
Όπως αναφέρουν οι New York Times, όταν η ομάδα αποκάλυψε ότι θα εξετάσει τις δραστηριότητες του Ταμείου στη ζώνη του ευρώ, το «μακρινό» 2012 οι εξεταστές συνάντησαν αντίσταση, όχι μόνο από τα μέλη του προσωπικού, αλλά και από τα ευρωπαϊκά μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Στελέχη από τη Γαλλία και τη Γερμανία προέβαλαν την αντίθεση τους στην έρευνα, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις, χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα σε συναντήσεις με στελέχη της ομάδας, σε μια προσπάθεια να τους δυσκολέψουν το έργο.
Όταν έγινε σαφές ότι η ομάδα θα προχωρήσει στην έκθεση, οι Ευρωπαίοι διευθυντές ρώτησαν αν θα ήταν δυνατόν να μην δημοσιοποιηθεί η έκθεση στο κοινό, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται οι New York Times!
Θέλανε να μην γίνει γνωστό το πως διέλυσαν την ελληνική οικονομία και τους Έλληνες πολίτες για το τίποτα.
Η αντίθεσή τους στην έρευνα ήταν ιδιαίτερα αισθητές στο Ευρωπαϊκό Τμήμα, το οποίο επέβλεψε τις διασώσεις στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
Ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Τμήματος, Πολ Τόμσεν, ο οποίος ήταν και ο αρχιτέκτονας της ελληνικής διάσωσης, αποστασιοποιήθηκε από την ομάδα, αρχικά, αν και η έκθεση ήταν πολύ επικριτική για το έργο του στην Ελλάδα. Ο Τόμσεν συνεργάστηκε με την ομάδα, δίνοντας χιλιάδες emails και έγγραφα.
Σε δήλωσή του, ο Τόμσεν είπε ότι το τμήμα του «συμμορφώθηκε πλήρως με τα αιτήματα της ομάδας για πληροφορίες και έγγραφα, χωρίς εξαίρεση».
Οι αξιολογητές χρειάστηκαν 16 μήνες για να πάρουν αυτό που πραγματικά ζητούσαν: έγγραφα που θα ρίξουν φως στο γιατί το ΔΝΤ έπραξε έτσι όπως έπραξε. Και πάλι, στελέχη του ΔΝΤ ζήτησαν να αφαιρεθεί από την έκθεση το κομμάτι που αναφέρει πόσο δυσκολεύτηκαν οι αξιολογητές να λάβουν τα στοιχεία που χρειάζονταν.
Οι αξιολογητές έκαναν κάποιες αλλαγές, αλλά, επειδή πίστευαν ότι δεν είχαν λάβει όλα τα έγγραφα, διατήρησαν κάποια κρίσιμα αποσπάσματα για το πώς μερικά στελέχη αρνήθηκαν να συνεργαστούν.
Στις αρχές Ιουλίου, η έκθεση και 11 σχετικά έγγραφα δόθηκαν στη δημοσιότητα.
Λίγο πολύ όλοι περίμεναν ότι θα είχαν γίνει προσπάθειες να αποκρυβεί η καταστροφική πολιτική που ακολουθη΄θηκε στο ελληνικό ζήτημα και ποιοι ήταν από πίσω. Το εκνευριστικό είναι ότι χιλιάδες Ελλήνων πείστεικαν όλα αυτά τα χρόνια ότι οι δανειστές θέλαν το καλό μας και προσπαθούσαν να μας βοηθήσουν.
Το αποτέλεσμα είναι μια χώρα με μηδενική οικονομική δραστηριότητα, με ανρθώπους που πηδάνε από τα μπαλκόνια διότι δεν τολμούν να αντικρίσουν τα παιδιά τους και μια νέα γενιά χωρίς όνειρα που ονειρεύεται ότι θα γίνει πολίτης μιας άλλης χώρας.
pronews.gr
 ΔΙΑΔΩΣΤΕ:
Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Μοιραστείτε το!!!
28/1/2017 - 246 - 3087

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου