Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Που το πάει το CNN; - «Αν δολοφονηθεί ο Ν.Τραμπ η προεδρία των ΗΠΑ παραμένει στους Δημοκρατικούς»!
«Τι θα συνέβαινε αν, σε λίγες ώρες, στην τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ , ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ αλλά και ο διάδοχός του (εννοεί τον αντιπρόεδρο Πενς) έπεφτα θύματα δολοφονίας; Ποιος θα αναλάμβανε την προεδρία των ΗΠΑ;» αναρωτιέται το αντι-Τραμπ δίκτυο του CNN προκαλώντας απορίες με το επικίνδυνο δημοσίευμά του το οποίο και απαντάει λέγοντας «οι Δημοκρατικοί».
Το συνεχιζει μάλιστα λέγοντας «είναι ένα καταστροφικό σενάριο το οποίο όμως δεν είναι απίθανο» και επικαλείται έκθεση που βασίζεται στο Σύνταγμα των ΗΠΑ!   
«Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο στον 45ο πρόεδρο των ΗΠΑ, τότε, προς μεγάλη δυσαρέσκεια των Ρεπουμπλικανών, η εξουσία θα παρέμενε στους Δημοκρατικούς»
Πολλοί χρήστες των social media έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν επισημαίνοντας ότι, η ανάλυση αυτή του CNN είναι άμεση παρότρυνση προς όσους δεν τον θέλουν για πρόεδρο να αναλάβουν δράση.    
«Με βάση το αμερικανικό Σύνταγμα, αν κάποιος δολοφονούσε τον Αμερικανό νεοεκλεγέντα πρόεδρο στην τελετή ορκωμοσίας του τότε θα αναλάμβανε ένας υπουργός του Ομπάμα»!
      
«Ο αντικαταστάτης του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου δεν θα ήταν κάποιος από το κυβερνητικό του επιτελείο αλλά ένα υπουργικό στέλεχος του απερχόμενου Δημοκρατικού προέδρου»
Υπενθυμίζεται ότι στο αμερικανικό δίκτυο κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου ο νέος πρόεδρος  είχε αρνηθεί να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφου του CNN, λέγοντάς του να "βγάλει τον σκασμό" καθώς είχε κατηγορήσει το CNN για «διασπορά ψευδών ειδήσεων»
  
Με βάση το Σύνταγμα των ΗΠΑ, αν συμβεί κάτι στον πρόεδρο ή τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, τα καθήκοντά τους ασκούνται από τους υπουργούς Εξωτερικών. 
Μέχρι το μεσημέρι, οι υπουργοί του Ομπάμα θα πρέπει να έχουν παραιτηθεί , αυτό ισχύει βεβαίως και για τον ΥΠΕΞ,  Τζον Κέρι. Όμως, ο εκλεκτός του Τραμπ για το αξίωμα, Ρεξ Τίλερσον, δεν έχει ακόμη λάβει τις "ευλογίες" της Γερουσίας. Κατά συνέπεια, θα αρχίζει να εκτελεί προσωρινά τα καθήκοντα του ως επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ο Τομ Σάνον, υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος Πολιτικών Υποθέσεων στην κυβέρνηση Ομπάμα.
Σύμφωνα με την ανάλυση του CNN, o αντικαταστάτης του Τραμπ  δεν θα παρίσταται στην σημερινή τελετή ορκωμοσίας του Τραμπ για λόγους ασφαλείας. 
Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Μοιραστείτε το!!!
Tags:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου