Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει στην Ευρωβουλή τις χθεσινές τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια



Αθήνα, 30/1/2017


Τις χθεσινές τουρκικές προκλήσεις στα Ίμια κατήγγειλε με κατεπείγουσα σημερινή Γραπτή Ερώτησή του ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Καθηγητής, Νότης Μαριάς.
Στην Γραπτή Ερώτησή του την οποία απευθύνει προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φ. Μογκερίνι, ο Έλληνας Ανεξάρτητος  Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι «καθώς συμπληρώνονται 21 χρόνια από την κρίση του 1996 στα Ίμια όπου έπεσαν ηρωικά  υπερασπιζόμενοι την Πατρίδα μας 3 Στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, χθες 29/1/2017, η Τουρκία προέβη σε μια ακόμη άκρως προκλητική κίνηση που συνιστά άμεση αμφισβήτηση των Ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Μία τουρκική πυραυλάκατος στην οποία επέβαιναν ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Ακάρ μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, παραβίασε τα Ελληνικά χωρικά ύδατα και προσέγγισε τις βραχονησίδες των Ιμίων. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνόδευαν, παραβιάζοντας επίσης τα Ελληνικά χωρικά ύδατα, δύο σκάφη ανορθόδοξου πολέμου των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με άγνωστο αριθμό κομάντος»
Στη συνέχεια ο Νότης Μαριάς τονίζει ότι οι παραπάνω τουρκικές προκλήσεις γίνονται «σε μια χρονική περίοδο που η τουρκική πολεμική αεροπορία παραβιάζει καθημερινά τον Ελληνικό εναέριο χώρο και η ηγεσία της Τουρκίας αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, με αποκορύφωμα τις προκλητικές και επικίνδυνες δηλώσεις Ερντογάν που ζητά αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης».
Για τους λόγους αυτούς, ο Νότης Μαριάς καλεί την Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ Φ. Μογκερίνι, αφενός να καταδικάσει τις παραπάνω παράνομες τουρκικές αμφισβητήσεις των κυριαχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο και αφετέρου να υποχρεωθεί η Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923.
Σημειώνεται επίσης, ότι το Σάββατο 28/1/2017, κατά την Εκδήλωση Επισκόπησης της Ετήσιας Δραστηριότητας του Έλληνα Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, που διοργανώθηκε στο Ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, μετά από πρότασή του, οι εκατοντάδες  παρευρισκόμενοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τριών Ηρώων-Στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που έπεσαν στα Ίμια το 1996.
Επισυνάπτεται βίντεο από τη σχετική εκδήλωση καθώς και το κείμενο της Γραπτής Ερώτησης του Νότη Μαριά προς την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας Φ. Μογκερίνι:

https://youtu.be/4pKSYDhLdcw


«Καθώς συμπληρώνονται 21 χρόνια από την κρίση του 1996 στα Ίμια όπου έχασαν την ζωή τους 3 μέλη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις προέβησαν σε μια ακόμη άκρως προκλητική κίνηση που συνιστά άμεση αμφισβήτηση της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας.
Μία τουρκική πυραυλάκατος στην οποία επέβαιναν ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός Ακάρ μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, παραβίασε τα Ελληνικά χωρικά ύδατα και προσέγγισε τις βραχονησίδες των Ιμίων. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνόδευαν δύο σκάφη ανορθόδοξου πολέμου των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με άγνωστο αριθμό κομάντος.
Κι όλα αυτά σε μια χρονική περίοδο όπου η τουρκική πολεμική αεροπορία παραβιάζει καθημερινά τον Ελληνικό εναέριο χώρο και η ηγεσία της Τουρκίας αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας στο Αιγαίο, με αποκορύφωμα τις προκλητικές και επικίνδυνες δηλώσεις Ερντογάν που ζητά αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάννης.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, τι μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου:
1) Να καταδικαστούν οι παραπάνω παράνομες τουρκικές αμφισβητήσεις των κυριαχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο.
2) Να υποχρεωθεί η Τουρκία να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και τη Συνθήκη της Λωζάννης του 1923;»
Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Διαδώστε!!!!
31/1/2017 - 282 - 3123



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου