Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Στήν χώρα τού Καραγκιώζη: Συμμορίτες κατά παλιάτσων


    Στήν χώρα τού Καραγκιώζη: Συμμορίτες κατά παλιάτσων
Φωτογραφία της Anjia Annita Erricson.
Συμμορίτες κατά παλιάτσων
Τώρα που η τελευταία απόπειρα δολοφονίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτή στη Γενεύη, τελείωσε, μπορούμε να πούμε και μερικές αλήθειες ευθέως. Πολλά ειπώθηκαν ήδη για την παρουσία μας – Κυπρίων και Ελλαδιτών – και την σκοπιμότητά της εκεί, ειδικά στην συγκυρία αυτήν. Εμείς θα επικεντρώσουμε μόνο σε μια λεπτομέρεια της συνάντησης, ενδεικτική για το πώς προσέρχεται η κάθε πλευρά στις λεγόμενες συνομιλίες και αφήνουμε σε σας τα συμπεράσματα που προκύπτουν.
Στις πρώτες δύο φωτογραφίες βλέπουμε με το βελάκι τον Χαλίλ Σατραζάμ, σύμβουλο του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζή, ο οποίος κατηγορείται πως διέταξε την δολοφονία του Σολωμού Σολωμού το 1996! Ποιος το λέει; Ο άλλος αυτουργός της αισχρής εκείνης δολοφονίας, ο τότε υπουργός του ψευδοκράτους Κενάν Ακίν!
Στις δύο τελευταίες φωτογραφίες βλέπουμε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά να συνοδεύεται στις συναντήσεις του στην Ελβετία από τον Βαγγέλη Καλπαδάκη, διπλωματικό σύμβουλο του πρωθυπουργού. Ο Καλπαδάκης (με το μούσι), ανηψιός του Ν. Βούτση και εξ απορρήτων σύμβουλος του Τσίπρα, συζεί με Τουρκάλα διπλωμάτη, κόρη ανώτατου αξιωματικού των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρέτησε στο ΝΑΤΟ και στις Βρυξέλλες! Γνώρισε, λέει, τη Φεϊζά στην Άγκυρα και όταν αυτός ήρθε στην Αθήνα, πήρε κι εκείνη μετάθεση στη χώρα μας, επειδή – όπως φαίνεται – ο έρωτας βαρύνει πολύ στις μεταθέσεις που βγάζει το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών! Βούηξε η χώρα με το σκάνδαλο που έφτασε μέχρι τη Βουλή αλλά δεν ιδρώνει κανένα αυτί. Άλλωστε και η αξιωματική αντιπολίτευση έχει στις τάξεις της τέτοιους ελληνοτουρκικούς έρωτες και κουμπαριές, δεν μπορεί να πολυφωνάξει…
Απέναντι σε ένα δολοφονικό καθεστώς, αντιπαραθέτουμε διαρκώς ένα θλιβερό τσίρκο. Ώς πότε θα γλυτώνου με άραγε;
Κώστας Καραΐσκος





Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου