Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στην ελεύθερη εισαγωγή ουκρανικών αγροτικών προϊόντων





Αθήνα, 27/1/2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή: Όχι στην ελεύθερη εισαγωγή ουκρανικών αγροτικών προϊόντων

Την πλήρη αντίθεσή του στην αύξηση των ποσοστώσεων αδασμολόγητης εισαγωγής αγροτικών προϊόντων από την Ουκρανία εξέφρασε χθες 26/01/2017 ενώπιον της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.
Όπως επισήμανε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής οι Έλληνες αγρότες έχουν βγει στους δρόμους και διαμαρτύρονται για τα σκληρά μνημονιακά μέτρα που τους επιβάλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο Νότης Μαριάς αναφέρθηκε στη φορομπηχτική μνημονιακή πολιτική και στις αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις που φτωχοποιούν τους Έλληνες αγρότες οι οποίοι πέραν των άλλων πλήττονται από το αυξημένο κόστος παραγωγής, το πανάκριβο αγροτικό πετρέλαιο και τα κόκκινα δάνεια, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν αυξημένο ανταγωνισμό λόγω της απελευθέρωσης των αγορών και την αθρόα εισαγωγή στην Ε.Ε. αγροτικών προϊόντων από τρίτες χώρες.
Για τον λόγο αυτόν ο Νότης Μαριάς κατήγγειλε την πολιτική της Ε.Ε. η οποία πέραν των άλλων επιχειρεί εδώ και τώρα τη λήψη ευνοϊκών μέτρων υπέρ της Ουκρανίας προκειμένου να μπορούν αγροτικά προϊόντα της χώρας αυτής να εισάγονται αδασμολόγητα ή με ελάχιστους δασμούς στην Ε.Ε..
Πρόκειται για εισαγωγή εκατοντάδων χιλιάδων τόνων από μαλακό σιτάρι, καλαμπόκι και κριθάρι. Επιπλέον, στα αδασμολόγητα ουκρανικά προϊόντα περιλαμβάνονται μέλι, μούστος, χυμοί σταφυλιών καθώς και παρασκευασμένες ντομάτες.
Κλείνοντας την παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς ζήτησε την απόρριψη του υπό ψήφιση Κανονισμού - Δώρο στην Ουκρανία ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι πρέπει επιτέλους να αρθούν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας γιατί οδηγούν σε οικονομική καταστροφή των Ελλήνων και των υπόλοιπων Ευρωπαίων αγροτών.
Επισυνάπτεται σχετικό βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά.

                                                    https://youtu.be/GwuMPJdRniM



Δημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!

29/1/2017 - 261 - 3102

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου