Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Νότης Μαριάς προς Μαλτέζικη Προεδρία: Εδώ και τώρα λήψη μέτρων προστασίας των Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων αγροτών






Νότης Μαριάς προς Μαλτέζικη Προεδρία: Εδώ και τώρα λήψη μέτρων προστασίας των Ελλήνων και άλλων Ευρωπαίων αγροτών

Τις διαμαρτυρίες των Ελλήνων αγροτών που έχουν βγει στους δρόμους μετέφερε στην Προεδρία της Μάλτας ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας στις 26/01/2017 ενώπιον της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο Νότης Μαριάς ζήτησε από την Προεδρία της Μάλτας αλλαγή πολιτικής και λήψη μέτρων προστασίας των Ελλήνων και των άλλων Ευρωπαίων αγροτών.

Αφού ανέφερε ότι οι φτωχοποιημένοι Έλληνες αγρότες διαμαρτύρονται για την πολιτική λιτότητας και τα μνημονιακά μέτρα, επισήμανε ότι η Ε.Ε. έχει εδώ και χρόνια εγκαταλείψει τις θεμελιώδεις αρχές της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της πάλαι ποτέ ΕΟΚ η οποία στηριζόταν στην αρχή της κοινοτικής προτίμησης η οποία προστάτευε τους αγρότες.

Μάλιστα παρατήρησε ότι αυτός ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που οδήγησαν την Ελλάδα να ενταχθεί το 1981 στην ΕΟΚ.

Για τους λόγους αυτούς, συνέχισε ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, η Ε.Ε. πρέπει να επιστρέψει στην εφαρμογή της αρχής της κοινοτικής προτίμησης στα πλαίσια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) εγκαταλείποντας τον νεοφιλελευθερισμό και την πολιτική του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου για απελευθέρωση των αγορών.

Κλείνοντας ο Νότης Μαριάς ζήτησε άμεση αλλαγή πολιτικής από πλευράς Ε.Ε., ιδίως τώρα που ο κ. Τραμπ αποφάσισε να προσφύγει στον οικονομικό προστατευτισμό χάριν της Αμερικανικής οικονομίας και των συμφερόντων των Αμερικανών αγροτών.

Επισυνάπτεται σχετικό βίντεο με την παρέμβαση του Νότη Μαριά.
  https://youtu.be/DyXIxuD4C84


Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Διαδώστε!!!!
31/1/2017 - 280 - 3121

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου