Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Τα γερμανικά ΜΜΕ θέλουν να «εξάγουν» στην Ελλάδα τον φόβο τους για τον Τραμπ

Ως προσπάθεια να «εξάγουν» το φόβο τους για τον Τραμπ στην Ελλάδα μπορεί να εκληφθεί η τοποθέτηση των γερμανικών μέσων μαζικής ενημέρωσης που κάνουν λόγο για ομιχλώδεις οικονομικές και πολιτικές συνέπειες της προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ για την Ελλάδα.
Συγκεκριμένα η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, γράφει:
«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βλέπει με δυσαρέσκεια την εποχή Τραμπ.
»Με τον Μπάρακ Ομπάμα αλλά και τους υπουργούς του των Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ και Τζακ Λιου, η κυβέρνηση στην Αθήνα είχε υποστηρικτές στις προσπάθειές της για ελάφρυνση του χρέους και κίνητρα για την ανάπτυξη.
[σ.σ. TRIBUNE: Ενώ από τον Ομπάμα, πέρα από ανέξοδα «ευχολόγια» και «καλές κουβέντες», είχαμε κάποιο έμπρακτο αποτέλεσμα;].
»Από τον Τραμπ δεν αναμένεται κάτι τέτοιο. Όταν τον ρώτησαν για την κρίση στην Ελλάδα, ο Τραμπ απάντησε στον τηλεοπτικό σταθμό Fox: «αφήστε τους Γερμανούς να ασχοληθούν, αρκετά προβλήματα έχουμε». Αλλά και το μέλλον της Ευρωζώνης δεν χαλάει τον ύπνο του Τραμπ μια και πιστεύει πως το ευρώ εισήχθη για να βλάψει τις ΗΠΑ».
Η Handelsblatt εκτιμά πως η αβεβαιότητα από την αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο είναι δηλητήριο για την ελληνική οικονομία κι αυτό γιατί ο Τραμπ είναι υπέρ ενός μαλακού δολαρίου που θα ευνοήσει τις εξαγωγές.
«Αυτό όμως θα μπορούσε να προκαλέσει δυσκολίες στην Ελλάδα διότι η χώρα επωφελήθηκε στα χρόνια της κρίσης από ένα μαλακό ευρώ. Βοήθησε τις ελληνικές εξαγωγές και έκανε ελκυστικές τις διακοπές στην Ελλάδα για τους Αμερικανούς τουρίστες».
Και η εφημερίδα καταλήγει: «Εξίσου ομιχλώδεις με τις οικονομικές συνέπειες από την νίκη Τραμπ για την Ελλάδα είναι και οι συνέπειες στην εξωτερική πολιτική. Από την ενίσχυση των σχέσεων ΗΠΑ – Τουρκίας, όπως τις προωθεί ο σύμβουλος για θέματα ασφαλείας Μάικλ Φλιν, η Ελλάδα δεν θα επωφελούνταν.
»Ο Πάνος Καμμένος έσπευσε πάντως να συγχαρεί τον Τραμπ μέσω twitter. O Καμμένος στηρίζει τις ελπίδες του «στο σημαντικό ρόλο» του Γιώργου Παπαδόπουλου, συμβούλου του Τραμπ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και γιου Ελλήνων μεταναστών».
Όλα αυτά βεβαίως είναι εκτιμήσεις από την γερμανική πλευρά, που φοβάται την πολιτική Τραμπ.
Άλλωστε ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ την Γερμανία απειλεί με την πολιτική του σε ό,τι αφορά την επαναφορά των δασμών στις εισαγωγές στις ΗΠΑ που θα πλήξουν καίρια της γερμανικές εξαγωγές.
Και επίσης ο Τραμπ δεν εξαπέλυσε καμιά απειλή εναντίον της Ελλάδας, αλλά της Γερμανίας απειλώντας τις αυτοκινητοβιομηχανίες τους. Και έπεται και συνέχεια που η Γερμανία τρέμει…

Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Μοιραστείτε το!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου