Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

Σοκ στη Γερμανία από την επική ομιλία Τραμπ






Αν και ως ώρας η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έχει αποφύγει να κάνει κάποιο σχόλιο σχετικά με την ομιλία, με την οποία έκλεισε την τελετή ορκωμοσίας του ο 45ος  πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, η γερμανική πολιτική τάξη φαίνεται ότι έχει υποστεί σοκ από το περιεχόμενό της.
Το πρώτο σχόλιο ήλθε από τον αντικαγκελάριο και ηγέτη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, ο οποίος μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι έκανε μια ομιλία με «έντονους εθνικιστικούς τόνους» και υποστήριξε ότι η εκλογή του νέου προέδρου των ΗΠΑ οφείλεται σε «κακή ριζοσπαστικοποίηση» των Αμερικάνων πολιτών.
Η Γερμανία θα χρειαστεί μια νέα οικονομική στρατηγική, προσανατολισμένη στην Ασία, σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ υπό τον Ντόναλντ Τραμπ αρχίσει έναν εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, είπε ο Γκάμπριελ, προειδοποιώντας ότι επίκειται μια δύσκολη περίοδος στις διεθνείς σχέσεις μερικές ώρες μετά την ορκωμοσία του Ρεπουμπλικάνου.
«Αυτά που ακούσαμε σήμερα ήταν υψηλοί, εθνικιστικοί τόνοι», επισήμανε ο Γκάμπριελ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στη γερμανική δημόσια τηλεόραση ZDF, στην πρώτη επίσημη κυβερνητική αντίδραση της Γερμανίας στην ομιλία που εκφώνησε ο Τραμπ αμέσως μετά την ορκωμοσία του. «Νομίζω ότι πρέπει να προετοιμαστούμε για μια δύσκολη περίοδο», πρόσθεσε.
Ο ίδιος ανέφερε πως ο Τραμπ ήταν «απόλυτα σοβαρός» στην ομιλία αυτή, κάτι που σημαίνει ότι θα εφαρμόσει τις δεσμεύσεις τους στο πεδίο του εμπορίου και σε άλλα ζητήματα. Η Ευρώπη και η Γερμανία πρέπει να ενωθούν προκειμένου να «υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας», συμπλήρωσε ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Μοιραστείτε το!!!

2 σχόλια:

  1. Έντονους εθνικιστικούς τόνους λέει. Πώς μπορείς να κατηγορείς έναν πολιτικό που δηλώνει πως ενδιαφέρεται
    για τους πολίτες τής χώρας του; Δεν το καταλαβαίνω! Ας κοιτάξει τι κάνουν κάποιοι φίλοι του Άραβες
    και Μαροκινοί στην χώρα του και ας ξανασκεφτεί τι μπούρδα πέταξε.
    Αν ριζοσπαστικοποίηση που λέει σημαίνει μεγάλο πλήγμα στα εισοδήματα της μεσαίας τάξης των Αμερικανών
    τα τελευταία 5 χρόνια, θα συμφωνήσω.
    Από οικονομικά μάλλον σκαμπάζει όσα κι' εγώ, δηλαδή τίποτα. Σε περίπτωση σύγκρουσης Ασίας Αμερικής, η Γερμανία θα πρέπει λέει να στραφεί στην ασιατική αγορά. Θα πουλάνε μπε εμ βε στην Ινδία και θα κυνηγήσουν τον μεροκαματιάρη Κινέζο με τον μισθό των 30 δολαρίων τον μήνα και τον Γιαπωνέζο που για να πάρει προϊόν φτιαγμένο εκτός Ιαπωνίας το αγοράζει σε διπλάσια τιμή λόγω φόρων εισαγόμενων προϊόντων. Άσε που όταν η χώρα σου φτιάχνει τα πάντα δεν πας να πάρεις το πολύ πιο ακριβό Ευρωπαϊκό! Είναι αυτό που λέμε, μυαλό (χωρίς) κουκούτς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή