Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Τώρα ΡΗΤΗ εντολή Τραμπ σε ΔΝΤ: «Να σβήσετε ΑΜΕΣΩΣ το χρέος της Ελλάδας»




Τώρα ΡΗΤΗ εντολή Τραμπ σε ΔΝΤ: «Να σβήσετε ΑΜΕΣΩΣ το χρέος της Ελλάδας».

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΜΕΛΗ…

ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΝΤ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ολυμπία, πριν από λίγο ανακοινώθηκαν στον κλειστό κύκλο των μελών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τα αποτελέσματα της έκθεσης αναφορικά με την συμμετοχή του ταμείου στο Ελληνικό πρόγραμμα.
Η έκθεση αυτή χαρακτηρίζει τελεσίδικα το Ελληνικό χρέος ως μη βιώσιμο! Άρα θεωρεί το Ελληνικό χρέος ως οριστικό αποτρεπτικό παράγοντα για την συμμετοχή του Δ.Ν.Τ.
Για πρώτη φορά του ταμείο ζητά ανατροπή της δομής του χρέους, σεβόμενο τις ευρωπαϊκές αποφάσεις που απαγορεύουν το ονομαστικό κούρεμα. Θέτει μάλιστα τελεσίγραφο την άμεση τακτοποίησή του πριν από τις γερμανικές εκλογές!
Δηλαδή το ταμείο δέχεται ότι το ονομαστικό κούρεμα δεν είναι εφικτό και απαιτεί την αναδιάρθρωση του χρέους μέσω επιμήκυνσης, αναστολής, ακόμα και ρήτρας ανάπτυξης στην αποπληρωμή του, ζητώντας αυτό να γίνει άμεσα, αδιαφορώντας πλήρως για την ημερομηνία των γερμανικών εκλογών και τις ενστάσεις που συστηματικά ήγειρε η γερμανική πλευρά ώστε να αποφύγει μία τέτοια απόφαση. Και αυτό είναι καθαρά δάκτυλος Τραμπ!
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αμερικανός εκπρόσωπος του ταμείου έπαιξε καθοριστικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη, ελέω της γραμμής που υποχρεώθηκε να εκτελέσει από τον νέο Πρόεδρο. Αυτή η εξέλιξη συνιστά ευθεία ρήξη της νέας αμερικανικής ηγεσίας με την Γερμανία.
Αυτό ακριβώς το στοιχείο εξηγεί το γεγονός ότι ο πρόεδρος Τραμπ δεν έχει επικοινωνήσει ακόμα με την Ανγκελα Μέρκελ! Αντίθετα, η επιθετική ρητορική ενσαρκώνεται στην πράξη σε αυτή την έκθεση που θέτει την Γερμανία προ των ευθυνών της αλλά και το ΔΝΤ να θέτει σε τελείως άλλη διάσταση τις απαιτήσεις του τοποθετώντας στην κορυφή το θέμα του χρέους και βάζοντας εντελώς σε δεύτερη μοίρα τις σχιζοφρενικές απαιτήσεις που προέβαλε για να εξυπηρετήσει την Γερμανία εις βάρος της Ελλάδας.
Η πρωτοφανής αυτή εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει σάλο κυρίως όταν δημοσιοποιηθεί επίσημα και στο κοινό. Πράγμα που μπορεί να γίνει σε λίγες ώρες…
 Via
Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Διαδώστε!!!!
31/1/2017 - 287 - 3128

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου