Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΡΙΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ! – ΠΡΩΗΝ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ (ΦΩΤΟ)






Rate This

worldwar01front-600x275

Για νέα πυρηνική απειλή που μοιάζει να είναι «πραγματική» προειδοποιεί ο Μιχαήλ Γκορμπατσώφ σε άρθρο του στο περιοδικό «Τime».

Ο πρώην ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σημειώνοντας πως η «απόλυτη προτεραιότητα» σε όλο τον κόσμο θα πρέπει να είναι η καταστροφή των όπλων παγκοσίως.

«Φαίνεται σαν ο κόσμος να προετοιμάζεται για πόλεμο» προειδοποιεί ο 85χρονος πρώην ηγέτης καλώντας τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Βλαντιμίρ Πούτιν να συνεργαστούν για να «μειωθούν τα πυρηνικά» στον κόσμο.

«Κανένα πρόβλημα δεν επείγει περισσότερο αυτή τη στιγμή από τη στρατιωτικοποίηση της πολιτικής και τα όπλα.

Αυτό πρέπει να σταματήσει.

Η κατάσταση είναι υπερβολικά επικίνδυνη» σημειώνει στο άρθρο του ο Γκορμπατσώφ.

Τα σχόλιά του έρχονται σε μια περίοδο αυξημένων εντάσεων μεταξύ του Ρώσου Προέδρου Πούτιν με τη Δύση μετά την παρέμβαση της Μόσχας στη Συρία, τις συγκρούσεις στην Ουκρανία και τις καταγγελίες για ρωσική επέμβαση στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Μάλιστα, γράφει ότι ΗΠΑ και Ρωσία θα πρέπει να ενθαρρύνουν τις κινήσεις για ένα νέο ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πυρηνικής απειλής.

Αλλά προειδοποίησε: «Οι πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες ακούγονται όλο και περισσότερο έτοιμοι για πόλεμο με τους σχολιαστές και τους δημοσιογράφους να συμμετέχουν στην «πολεμοχαρή χορωδία». Φαίνεται σαν ο κόσμος να προετοιμάζεται για πόλεμο».


Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!

29/1/2017 - 262 - 3103

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου