Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΕΠΟΙΚΙΣΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ
ΛΕΣΒΟΣ: ΑΠΟ 45 ΚΡΑΤΗ 788 ΕΠΟΙΚΟΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ !

Ενισχύθηκαν οι ροές από την Αφρική – Αφίξεις και από την Βενεζουέλα, την Κούβα, τη Χιλή και τη Τζαμάϊκα – Άλλοι 1259 μετανάστες πέρασαν στην Ελλάδα από την Τουρκία τον περασμένο Δεκέμβριο

Με τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας να καρκινοβατεί οι δουλέμποροι που δουν στα παράλια της γειτονικής χώρας συγκεντρώνουν μετανάστες από ολόκληρο τον κόσμο.
Πέραν των προσφύγων από τις εμπόλεμες περιοχές στην Ασία, έχουν πλέον επεκταθεί στην Αφρική και τη Λατινική Αμερική. 
Από τους 1.259 μετανάστες και πρόσφυγες που πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τον περασμένο μήνα οι 52 πέρασαν στη Σάμο, 419 πέρασαν στη Χίο και 788 πέρασαν στη Λέσβο.
ΤΟ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΥΜΠΛΟΚΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ “ΧΥΜΑ”.. ΤΩΡΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟ ΔΕΛΕΑΡ ΤΩΝ 400 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟΥ ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ.. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΡΕΨΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ
«Οι Αφρικανοί μετανάστες που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των όσων περνάνε στη Λέσβο είναι αν μη τι άλλο εύκολα διακριτοί. Και φυσικά μεγάλες ομάδες από κεντροαφρικανικά κράτη δεν φτάνουν στη Λέσβο οδοιπορώντας, παρά μόνο οργανωμένα από κυκλώματα που τους παραλαμβάνουν από τις χώρες προέλευσης τους και τους φτάνουν μέχρι τη Λέσβο», έλεγε στοΑΠΕ – ΜΠΕ ανώτερο στέλεχος της Ελληνικής Αστυνομίας,σχολιάζοντας τα στοιχεία που παρουσιάζονται σήμερα.
Εντύπωση επίσης προκαλεί ότι πλέον ως μετανάστες στα νησιά περνά ένας σημαντικός αριθμός Λατινοαμερικανών από τη νότια Αμερική και από νησιά της Καραϊβικής. «Είναι αδιανόητο», έλεγε η ίδια πηγή, «να πιστέψει κανείς ότι αυτοί οι άνθρωποι φτάνουν στην Τουρκία από μόνοι τους, χωρίς δηλαδή τη διαμεσολάβηση οργανωμένου παγκόσμια κυκλώματος δουλεμπόρων».
Στη Σάμο οι 52 όλοι κι όλοι μετανάστες και πρόσφυγες που πέρασαν στο νησί τον Δεκέμβριο είναι 14 από το Αφγανιστάν, 14 από το Μπαγκλαντές, 8 Πακιστανοί, 5 Σύροι και 5 Ιρακινοί, 3 από τη Δομινικανή Δημοκρατία, 2 Ιρανοί και ένας Αλγερινός. Όλοι δηλαδή Ασιάτες, τρεις Λατινοαμερικάνοι και μόλις ένας Αφρικανός.
Στη Χίο, οι 419 που πέρασαν μέσα στο Δεκέμβριο προέρχονται 124 από τη Συρία, 90 από την Αλγερία, 62 από το Αφγανιστάν, 36 από το Ιράκ, 28 από το Μαρόκο, 26 δηλώνουν Παλαιστίνιοι, 14 από το Κουβέιτ, 12 από το Ιράν, 9 από τον Λίβανο, 7 από τη Νιγηρία, από 3 από την Αίγυπτο και το Καμερούν, δυο από το Μπαγκλαντές και από ένας από την Ερυθραία, την Αιθιοπία και τη Σομαλία. Δηλαδή στη Χίο πέρασαν 285 άτομα από χώρες της Ασίας, με τους συμπεριλαμβανόμενους Σύρους να φτάνουν τους 124, και από χώρες της Αφρικής 134 άτομα.
Στη Λέσβο, οι 788 που πέρασαν κατάγονται: Από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 131. Από την Αλγερία 110. Από τοΑφγανιστάν 103. Από το Ιράκ 52. Από τη Συρία μόλις 35. Από τηνΕρυθραία 30. Από το Καμερούν 28. Από το Μαρόκο 25. Από τοΜάλι 19. Από 18 από το Κονγκό και τη Σιέρα Λεόνε. Από τηνΤυνησία 14. Από 13 από το Πακιστάν, το Ιράν και την Ακτή του ΕλεφαντοστούνΠαλαιστίνιοι δηλώνουν οι 15. Από την Τυνησία14. Από το Μπαγκλαντές 13. Από 12 από τη Νιγηρία και τηΔομινικανή Δημοκρατία. Από την Αίγυπτο 11. Από την Αιθιοπία10. Από 8 από τη Ζιμπάμπουε, το Νεπάλ και τη Γκάνα. Από τηνΑϊτή 7. Από 6 από τη Γουινέα και την Αγκόλα. Πέντε από τοΣουδάν. Από 4 από τη Μαυριτανία και τη Γκάμπια. Από 3 από τιςΝήσους Κομόρες, το Νίγηρα και τη Σαουδική Αραβία. Από δυο από τη Μπουργκίνα Φάσο, τη Σομαλία και Σενεγάλη. Από ένας από τη Δυτική Σαχάρα, την Κεντρική Αφρική, την Ουγκάντα, τηΒενεζουέλα, την Κούβα, τη Χιλή και τη Τζαμάϊκα. Τέλος ακόμα ένας κατάγεται από την Τουρκία, δήλωσε δε αντικαθεστωτικός. Από όσους πέρασαν στη Λέσβο η πλειοψηφία, 495, είναι Αφρικανοί.
Οι 270 είναι Ασιάτες με μόλις 35 από αυτούς Σύριους, ενώ από το σύνολο των Ασιατών που πέρασαν στη Λέσβο εκτιμάται ότιλιγότεροι από τους μισούς έχουν προσφυγικό προφίλ. Τέλος στη Λέσβο πέρασαν και 23 άτομα από χώρες της νότιας Αμερικής και της Καραϊβικής.
 ΑΠΕ – ΜΠΕ ΛΕΣΒΟΣ ΝΙΟΥΖ
Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Μοιραστείτε το!!!
Κοινοποιήστε το!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου