Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ-ΕΗΤΩΝ. Παραπολιτικά: Ποινική δίωξη σε Γ. Κουρτάκη και Π. Τζένο – Την Τετάρτη η δίκηΚουρτάκης Τζένος Παραπολιτικά
Γιάννης Κουρτάκης (αριστερά), Παναγιώτης Τζένος (δεξιά)
Ποινική δίωξη για συκοφαντική δυσφήμιση άσκησε ο εισαγγελέας στον εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη και τον Διευθυντή Σύνταξης της εφημερίδας Παναγιώτη Τζένο.
Και οι δύο θα δικαστούν το μεσημέρι της Τετάρτης 11/1 από το αυτόφωρο Μονομελές.
Νωρίτερα το Mononews μετέδιδε:
Σκηνές που θυμίζουν… άλλες εποχές εκτυλίχθηκαν το απόγευμα στα γραφεία της εφημερίδαςΠαραπολιτικά. Αστυνομικοί με πολιτικά συνοδευόμενοι από εισαγγελέα συνέλαβαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου τον Δ/ντη του Ομίλου Παραπολιτικά, Παναγιώτη Τζένο, μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Η μήνυση κατατέθηκε με αφορμή τις αποκαλύψεις της εφημερίδας για το ταξίδι που πραγματοποίησε ο κος Καμμένος στις Αυστριακές Άλπεις την περίοδο των εορτών.
Μέσα και έξω από τα γραφεία των Παραπολιτικών βρίσκονταν περισσότεροι από δέκα αστυνομικοί σαν να επρόκειτο για σύλληψη κάποιου επικίνδυνου προσώπου. Μάλιστα πρόκειται για άντρες από το Τμήμα Εκβιαστών, οι οποίοι δεν έχουν τη σχετική αρμοδιότητα, αφού η μήνυση έγινε για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ο Παναγιώτης Τζένος οδηγείται στον Εισαγγελέα, προκειμένου να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο.
Η σύλληψη διευθυντή εφημερίδας την ώρα της εργασίας του και μάλιστα με τη διαδικασία του αυτοφώρου θεωρείται πρωτοφανές γεγονός σε δημοκρατικό κοινοβουλευτικό καθεστώς. Είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας των κυβερνώντων οι οποίοι προφανώς δεν ανέχονται αποκαλυπτικές φωνές και επιθυμούν μόνο έναν κατευθυνόμενο Τύπο ο οποίος θα τους κάνει τα χατίρια.
Οι πρακτικές αυτές εφαρμόζονται το τελευταίο διάστημα από το καθεστώς Ερντογάν στη γειτονική Τουρκία όπου κάθε αντίθετη φωνή “στραγγαλίζεται” και οι δημοσιογράφοι οδηγούνται στα κρατητήρια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Παραπολιτικά: Την «έντονη ανησυχία» της εκφράζει η ΕΣΗΕΑ

Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Μοιραστείτε το!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου