Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Συγκλονίζουν οι αποκαλύψεις για το κύκλωμα εκβιαστών – Ο «Αποστόλης», οι εκρηκτικοί μηχανισμοί και ο γιος του γνωστού τραγουδιστή



ekviastes-kyklwma


Ο «Αποστόλης», οι εκρηκτικοί μηχανισμοί, ο γιος του γνωστού τραγουδιστή και τα τρομαγμένα θύματα που εκβιάζονταν για να καταβάλλουν μεγάλα χρηματικά ποσά προκειμένου να μην εκτεθούν σε κίνδυνο, τόσο οι ίδιοι όσο και τα  μέλη των οικογενειών τους.
Αυτά είναι τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ της πολύκροτης υπόθεσης των εκβιασμών που αποκαλύφθηκε τις προηγούμενες ημέρες από την Ασφάλεια.
Στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας προς την εισαγγελία περιγράφεται με κάθε λεπτομέρεια η δράση των φερόμενων ως μελών της εγκληματικής οργάνωσης.
Έρχονται σήμερα στη δημοσιότητα αποκαλυπτικά στοιχεία που περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε από τις αστυνομικές αρχές και με την οποία παραπέμφθηκαν στη Δικαιοσύνη τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο γιος του Γιώργου Γερολυμάτου, Αλέξανδρος. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δικογραφίας παραμένει ασύλληπτος και αναζητείται άλλος ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε στην τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού σε αυτοκίνητο ενός εκ των θυμάτων του κυκλώματος.
Σύμφωνα με τους αστυνομικούς η εγκληματική οργάνωση είχε ξεκινήσει τη δράση της από τον Μάρτιο του 2016 και συμμετείχαν, όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, ο πεθερός του γιου του γνωστού τραγουδιστή, ο οποίος μάλιστα είχε αρχηγικό ρόλο, ο Αλέξανδρος Γερολυμάτος κι άλλος ένας 49χρονος άνδρας. Οι τρεις που συνελήφθησαν οδηγήθηκαν στον ανακριτή: Ο Αλέξανδρος Γερολυμάτος και ο πεθερός του αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και ο τρίτος κατηγορούμενος προφυλακίσθηκε. Οι κατηγορίες εις βάρος τους περιλαμβάνουν -κατά περίπτωση- συμμετοχή, συγκρότηση και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση κατ’ εξακολούθηση, έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, παραβάσεις σχετικές με τις εκρηκτικές ύλες, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς και παράνομης οπλοκατοχής.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές ο πεθερός του Αλέξανδρου Γερολυμάτου, φέρεται να έδινε εντολές στον 49χρονο ο οποίος είχε αναλάβει να εκβιάζει τα θύματα με τα οποία είχε οικονομικές διαφορές το… αφεντικό του από μεσιτείες ακινήτων. Ταυτόχρονα ενημέρωνε το γιο του γνωστού τραγουδιστή για τις ενέργειές του. Στο στόχαστρο των εκβιαστών μπήκαν αγοραστές ακινήτων, κατασκευαστές, αλλά και μεσίτες. Πάντως η υπόθεση έχει ακόμα πολύ δρόμο έως ότου αποσαφηνιστούν πλήρως οι πράξεις αλλά και οι ενέργειες που αποδίδονται τόσο στον Αλέξανδρο Γερολυμάτου, όσο και στον πεθερό του.
Τα στοιχεία της δικογραφίας που εμπλέκουν τον Αλέξανδρο Γερολυμάτο
Ειδικά για τον γιο του γνωστού τραγουδιστή, οι διωκτικές αρχές στάθηκαν περισσότερο στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε μαζί του ο 49χρονος κατηγορούμενος που προφυλακίσθηκε αμέσως μετά τα απειλητικά μηνύματα που έστελνε στα θύματα. Σύμφωνα με τη δικογραφία ο προφυλακισμένος σε διάστημα λίγων λεπτών μετά από έξι περιπτώσεις εκβιασμών που πραγματοποίησε τηλεφώνησε στον Αλέξανδρο Γερολυμάτο. Κάτι ανάλογο έκανε και μετά την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού σε αυτοκίνητο κατασκευαστή, με τη διαφορά όμως ότι πέρασε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι στις προηγούμενες περιπτώσεις. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί στις δύο και μισή τα ξημερώματα της 16ης Νοεμβρίου του 2016. Στις 08:07 το πρωί της ίδιας ημέρας ο…βομβιστής τηλεφώνησε και στον 46χρονο γιο του γνωστού τραγουδιστή.
Ο Αλέξανδρος Γερολυμάτος όταν οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ από τους άνδρες του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών και ερώτηθηκε τι είχε να πει για τις τηλεφωνικές κλήσεις που δέχτηκε από τον 49χρονο άνδρα και φίλο του, τότε ο ίδιος φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς που διεξήγαγαν την προανάκριση: ”Οι επικοινωνίες που είχα με το άτομο που μου λέτε αφορούσαν θέματα που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Οταν απεβίωσε η μητέρα του μου ζήτησε να του βρω εργασία. Για το λόγο αυτό τον σύστησα στον πεθερό μου, ο οποίος έχει πολλές γνωριμίες”. Στη συνέχεια όμως, όπως είπε στο στάδιο της προανάκρισης ο γιος του γνωστού τραγουδιστή, ο 49χρονος άνδρας του ανέφερε ότι μπορούσε να εισπράξει για λογαριασμό του πατέρα της γυναίκας του τα χρήματα που του χρωστούσαν διάφορα άτομα, με τον Αλέξανδρο Γερολυμάτο να του απάντα ότι δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με τις δουλειές του πεθερού του.
Ο Αλέξανδρος Γερολυμάτος τονίζει την αθωότητά του και ότι βρέθηκε μπλεγμένος σε μια υπόθεση χωρίς να έχει την παραμικρή ανάμειξη. ”Ενεπλάκην σε μια υπόθεση άδικα. Η μη προφυλάκισή μου, άλλωστε, δείχνει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις συμμετοχής μου. Μπλέχτηκα εντελώς τυχαία μέσω κάποιων κλήσεων, κάποιων αριθμών, που έγιναν και πραγματικά βρέθηκα μπλεγμένος εντελώς τυχαία. Δεν είμαι ακόμα σε θέση να μπω σε λεπτομέρειες …Το σημαντικό είναι ότι είμαι έξω και κοντά στην οικογένειά μου και στα παιδιά μου τέτοιες γιορτινές ημέρες. Ήταν πολύ ψυχοφθόρο για μένα να με τρέχουν επί έξι ημέρες για να δουν αν εμπλέκομαι ή όχι στην υπόθεση . Είναι ό,τι χειρότερο να κάνεις Χριστούγεννα μακριά από τα παιδιά σου, να σε τρέχουν οι αστυνομικοί και να προσπαθείς να αποδείξεις ότι είσαι αθώος. Να μην τύχει σε κανέναν αυτό που συνέβη σε εμένα “.
Ο ”Αποστόλης”, οι απειλές και τα χρηματικά ποσά
Ο 49χρονος άνδρας που οδηγήθηκε στις φυλακές μετά την απολογία του στον ανακριτή, σύμφωνα με τις απομαγνητοφωνήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών που είχε με τα άτομα που κατηγορείται ότι απειλούσε χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο ”Αποστόλης”, ενώ δεν δίσταζε να κάνει τη ζωή ολόκληρων οικογενειών κόλαση.
Σε πολλές περιπτώσεις, ανέφερε στους εκβιαζόμενους ότι είχε αγοράσει τα χρέη τους από τον πεθερό του Αλέξανδρου Γερολυμάτου και τους ζητούσε εκβιαστικά να του δώσουν τα χρήματα που του όφειλαν. Χαρακτηριστική είναι η συνομιλία που είχε στις 2/10/2016 ο 49χρονος άνδρας με τη σύζυγο ενός εργολάβου οικοδομών. ” Μίλησα στο παρελθόν με την κόρη σου αλλά ο σύζυγός σου αδιαφόρησε. Αν δεν πληρώσετε τα χρήματα θα πάρω την κόρη σας και θα τη δώσω σε πέντε – έξι Πακιστανούς για σαραντα οκτώ ώρες”. Η γυναίκα έντρομη παρακάλεσε τον άνδρα της να βρει τα χρήματα που της ζήτησε ο άγνωστος άνδρας. Μάλιστα η ίδια τηλεφώνησε σε φιλικό πρόσωπο της οικογένειάς της και ζήτησε να τους δανείσει χρήματα, πράγμα που έγινε. Τελικά ο κατασκευαστής αλλά και ο αγοραστής του διαμερίσματος έδωσαν το ποσό των 11.000 ευρώ. Ωστόσο ο ”Απόστολος” εμφανίστηκε και πάλι περίπου δύο μήνες αργότερα. Ζητώντας αυτή τη φορά από τον αγοραστή του διαμερίσματος να του δώσει επιπλέον 4000 ευρώ.
”Θα ρίξω σφαίρες στο παιδί σου”
Τα ξημερώματα της 16ης Νοεμβρίου του 2016 αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που αποτελούνταν από δύο γκαζάκια τοποθετείται σε αυτοκίνητο κατασκευαστή πολυκατοικιών, που ήταν σταθμευμένο στην πυλωτή του σπιτιού του στο Περιστέρι. Από την έκρηξη το αυτοκίνητο καταστρέφεται ολοσχερώς, ενώ από θαύμα δεν υπήρξε τραυματίας ή ακόμη και νεκρός. Ο ”Αποστόλης” μέρες πριν την έκρηξη είχε πάρει τηλέφωνο τόσο στον κατασκευαστή όσο και στο γιο του και τους ζητούσε χρήματα για μεσιτεία πώλησης σπιτιού στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και ο πεθερός του Αλέξανδρου Γερολυμάτου. Μετά όμως από την καταστροφή του αυτοκινήτου… ξαναχτύπησε κι αυτή τη φορά τους προειδοποίησε για τα χειρότερα. Χαρακτηριστική είναι η παρακάτω συνομιλία:
Αποστόλης: Ο κύριος Ναπολέων;
Κατασκευαστής: Ναι
Αποστόλης: Εάν δεν πας τα λεφτά μέχρι αύριο το βράδυ στις οκτώ στις οκτώ κι ένα θα πάρω τηλέφωνο και μετά οι συνέπειες. Είδες τι έπαθες; Τώρα θα σου ρίξω βόμβα στο μπαλκόνι είναι πιο εύκολη η πρόσβαση ή θα ρίξω δύο σφαίρες στα πόδια του παιδιού σου.
Κατασκευαστής: Που να πάω τις 10.000 ευρώ;
Αποστόλης: Εκεί που ξέρεις
Λίγη ώρα αργότερα ο δράστης τηλεφωνεί στο γιο του κατασκευαστή και σύμφωνα με τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που έχουν στη διάθεσή τους οι άνδρες του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών του αναφέρει τα εξής: ” Αν δεν πάει τα λεφτά ο πατέρας σου, δέκα χιλιάρικα στο γραφείο, θα σας τινάξω το σπίτι ή θα σας σπάσω τα γόνατα ή θα φας τρεις σφαίρες εσύ. Και πηγαίνει και μιλάει με την μανικιουρίστρια. Σας παρακολουθούμε δέκα ημέρες”.
Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;; 
Γίνεται Αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος μας.
Σχολιάστε!!!   
Μοιραστείτε το!!! 
Κοινοποιήστε το!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου