Τετάρτη, 11 Ιανουαρίου 2017

Ένοχη για τρία αδικήματα για το σκάνδαλο του 2016 δήλωσε η VolkswagenΈνοχη για τρία αδικήματα για το σκάνδαλο του 2016 δήλωσε η Volkswagen

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός προβλέπει την καταβολή προστίμου 4,3 δισ. δολαρίων

Ένα αποφασιστικό βήμα για την επίλυση του σκανδάλου που ξέσπασε το 2016, αναφορικά με τους ρύπους και το παράνομο λογισμικό που βρέθηκε σε οχήματά της στις ΗΠΑ, έκανε πριν από λίγο η Volkswagen, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ.

Όπως επιβεβαίωσε η εταιρεία, ήρθε σε συμφωνία με το αμερικανικό Δημόσιο για τον εξωδικαστικό διακανονισμό του ζητήματος των εις βάρος της κατηγοριών για το διεθνές σκάνδαλο ρύπων, η οποία προβλέπει την καταβολή προστίμου 4,3 δισ. δολ.

Η VW ανακοίνωσε ότι πέραν του προστίμου, το συνολικό κόστος διαχείρισης του σκανδάλου υπερβαίνει τα 18,2 δισ. ευρώ, που έχει εξοικονομήσει για τα νομικά έξοδα, καθώς έχει συμφωνήσει στην αποζημίωση πελατών και συνεργατών της.

Συγκεκριμένα, το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 23 δισ. δολάρια.

Η συμφωνία αναμένεται να επιλύσει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αμερικανικό Δημόσιο, ενόψει και της ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου. Επίσης, θα επιτρέψει στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία να αρχίσει να βελτιώνει τη φήμη  της και να επικεντρωθεί στα σχέδιά της για την παραγωγή οχημάτων καθαρής ενέργειας
Σάς άρεσε;
Γίνετε αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος
Σχολιάστε!!!
Μοιραστείτε το!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου