Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ. Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΠΑΝΘΡΑΚΩΘΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ 9-6-2016.Ποιος ήταν ο Παναγιώτης Μαυρίκος: Από εκδότης εφημερίδας, εκβιαστής δημοσιόγραφος.

Ο Παναγιώτης Μαυρίκος είναι ο οδηγός που κάηκε ζωντανός μέσα στο αυτοκίνητό του στην Αττική Οδό. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, το όχημα κατευθυνόταν στο ρεύμα προς την Ελευσίνα και ξαφνικά έπιασε φωτιά, με τον εκδότη να μην προλαβαίνει να βγει από το όχημα και να καίγεται ζωντανός.

Συγγενείς και άτομα σχετιζόμενα με την υπεράσπισή του ήδη μιλούν ανοιχτά για δολοφονική επίθεση. Ποιος ήταν όμως ο Παναγιώτης Μαυρίκος που απασχόλησε πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα τη Δικαιοσύνη;

Στο κύκλωμα εκβιαστών δημοσιογράφων

Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη», απέκτησε καθημερινή προβολή στον Τύπο έπειτα φυσικά από την εμπλοκή του στην υπόθεση των εκβιαστών – δημοσιογράφων. Ο Παναγιώτης Μαυρίκος κατηγορούταν ως πρωταγωνιστής στην υπόθεση του κυκλώματος δημοσιογράφων εκβιαστών. Μαζί του, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Παναγιώτης Μουσσάς και Χρήστος Φράγκος. Οι τρεις δημοσιογράφοι συνελήφθησαν το Φεβρουάριο καθώς φέρονται να εκβίαζαν επιχειρηματίες, τράπεζες και ΔΕΚΟ χρησιμοποιώντας τη δημοσιογραφικής τους ιδιότητας.
Η όλη υπόθεση ξεκίνησε κατόπιν καταγγελίας της επίσης δημοσιογράφου και υπεύθυνης του Γραφείου Τύπου της ΕΥΔΑΠ, Αμαλίας Κάτζου. Τόσο ο Παναγιώτης Μαυρίκος όσο και ο Μουσσάς με τον Φράγκο αντιμετώπιζαν βαρύτατες κατηγορίες σύμφωνα με τα όσα προβλέπει ο νόμος περί καταχραστών του Δημοσίου. Ο Νόμος μάλιστα επισύρει ακόμη και την ποινή των ισοβίων.


Φεβρουάριος 2016: Ο Παναγιώτης Μαυρίκος οδηγούταν στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για πρωταγωνιστικό ρόλο στο κύκλωμα εκβιαστών - δημοσιογράφων Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Από μικρή ηλικία στις εκδόσεις

Σε αρκετά νεαρή ηλικία ο Παναγιώτης Μαυρίκος κατόρθωσε να γίνει εκδότης πολλών και διαφορετικών εφημερίδων λαμβάνοντας μάλιστα σημαντικά ποσά μέσω κρατικής διαφήμισης.
Ο Παναγιώτης Μαυρίκος ήταν διευθύνων σύμβουλος της «Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος Α.Ε.».
Όσο ήταν ακόμη υπάλληλος της ΔΕΗ, άρχισε ήδη να αποκτάει τίτλους εφημερίδων, ενώ έφτασε να εκδίδει μεταξύ άλλων, τις εφημερίδες «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», «24 ΩΡΕΣ», «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ», «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ», «Αθλητική Ημέρα» και «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ».

Στο payroll της ΝΔ



Το τιμολόγιο που "έκαιγε" ΝΔ και Μαυρίκο
Ο εκδότης της «Ακρόπολης», Τάκης Μαυρίκος σύμφωνα με έγγραφο που έφερε στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Παραπολιτικά», ήταν στο payroll της Νέας Δημοκρατίας λαμβάνοντας το ποσό των 18.450 ευρώ ανά μήνα.
Σύμφωνα με τιμολόγιο του 2010 που αποκαλύφτηκε, η τότε διοίκηση της Ρηγίλλης είχε πληρώσει την εταιρεία Ελληνική Βιομηχανία Εκτυπώσεων ΑΒΕΕ προς «δημοσίευση κειμένων για τη Νέα Δημοκρατία στην εφημερίδα Ακρόπολη».
Από το τιμολόγιο προέκυψε μια διαρκής σχέση μεταξύ των δύο μερών, καθώς στον κωδικό "προηγούμενο υπόλοιπο" αναγράφεται το ποσό των 18.450 ευρώ, δηλαδή σύνολο οφειλής της ΝΔ προς τον εκδότη 36.900 ευρώ. Κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για μηνιαία καταβολή.

Μέχρι και Αρχηγός Κόμματος



Ο Παναγιώτης Μαυρίκος παρουσιάζει το νέο του κόμματος το Μάρτιο του 2015. Φωτογραφία: Eurokinissi
Ο επιχειρηματίας, δεν σταμάτησε όμως στις "εκδοτικές" του "επιτυχίες". Αποφάσισε και ίδρυσε το δικό του κόμμα με όνομα «ΔΕΞΙΑ – Νέο Δεξιό Κόμμα». Στην ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος ο Μαυρίκος είχε επισημάνει την αφοσίωση στα πατριωτικά ιδεώδη, ενώ επιδίωξή του ήταν η εποικοδομητική συνεισφορά στη διαφύλαξη αρχών και αξιών που ανέδειξαν την ιστορική Δεξιά, «την οποία αγάπησε και στήριξε διαχρονικά ο ελληνικός λαός».

Ερώτηση: Ήταν μέσα στό αυτοκίνητο ό Μαυρίκος, ή κάποιος άλλος;
Θά τό μάθουμε όταν έρθει ή ώρα.
Ό Μαυρίκος αντιμετώπιζε βαριά ποινή, έως καί ισόβια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου