Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Πρωτοφανές: Το ΑΠΕ χρησιμοποιεί τις τουρκικές ονομασίες για τα ελληνικά νησιά!










Σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και με τους «γείτονες» να εντείνουν συνεχώς την προκλητικότητα στο Αιγαίο, το εθνικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, στο τουρκόφωνο δελτίο του χρησιμοποιεί τις… τουρκικές ονομασίες των νησιών του Αιγαίου, κάτι που εδώ και δεκαετίες διεκδικεί η Τουρκία θέλοντας έτσι να υπονομεύσει την ελληνική κυριαρχία στα νησιά.
Το ΑΠΕ, σε μια σημαντική στιγμή για την Ελλάδα όπου ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Μπαν κι Μουν επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη, προσφέροντας και μια μοναδική ευκαιρία προβολής του ελληνικού νησιού το όποιο σηκώνει το βάρος της προσφυγικής κρίσης, με ευθύνη της Τουρκίας, έσπευσε να βαφτίσει την Λέσβο, «Midilli Adasi» υιοθετώντας την τουρκική ονομασία του νησιού.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΑΠΕ ξαναβαφτίζει και την Ελλάδα, αναφέροντας την χώρα μας ως «Yunanistan», ενώ σε άλλο ρεπορτάζ είδαμε την Χίο να αναφέρεται ως «Sakiz Adasi»!
Με ποια λογική το ΑΠΕ προβάλλει διεθνώς την οθωμανική ονομασία ενός εκ των πιο σημαντικών και πιο ευαίσθητων εθνικά, νησιών του Ανατολικού Αιγαίου;
Γιατί αναφέρει τη χώρα μας ως «Yunanistan» και όχι «Hellas» ή «Greece»;
Για ποιο λόγο αποδέχονται τους ισχυρισμούς των Τούρκων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου