Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΤΩΡΑ Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: EΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ε: 52%-ΜΕΣΑ: 48% . ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ. ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΣΚΛΑΒΩΝ

Posted by diafimiseto στο 24/06/2016
faratz3

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ σε 335 από 382 περιφέρειες:
Leave 14.702.021 ψήφοι (52%), Remain 13.741.494 ψήφοι (48%). Συμμετοχή 72%.

7:00 Η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζεον, ξεκαθάρισε ότι οι σκωτσέζοι ψήφισαν ΕΕ και εκεί θέλουν να ανήκουν…
6:40 Ο παρουσιαστής του BBC επισημαίνει ότι πλέον το αποτέλεσμα δεν μπορεί να αλλάξει και ότι το Leave θα επικρατήσει με ένα ποσοστό της τάξης του 52%. Αντίστοιχο μήνυμα εκπέμπει και το ITV.

Ο χάρτης του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως αρχίζει να διαμορφώνεται. Το κίτρινο χρώμα είναι Remain (στη Σκωτία, στη μισή Β.Ιρλανδία, στο Λονδίνο και άλλες πόλεις). Το γαλάζιο είναι το Leave (κυριαρχεί στην Ουαλία και την Αγγλία και την υπόλοιπη Β.Ιρλανδία).




Καληνύχτα μεγάλη Βρετανία, καλημέρα ….Petite Angleterre

Στα κέντρα που ψηφίζουν έγχρωμοι, αραβικής καταγωγής, μετανάστες από την Α. Ευρώπη, από τις χώρες της Κοινοπολιτείας κλπ., που αθροιστικά υπερβαίνουν τα 5 εκατ. ψηφοφόρους, η διαφορά είναι 90-10 υπέρ της παραμονής στην ΕΕ και αυτή η διαφορά έκρινε το αποτέλεσμα.

Στην Σκωτία, επίσης η διαφορά είναι 70-30 υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

Στις πυκνοκατοικημένες περιοχές της νότια Αγγλίας οι γηγενείς Βρετανοί ψηφίζουν 55-45 υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, αλλά δεν αρκούν.

Κατά κάποιο τρόπο οι πρώην αποικίες παίρνουν την εκδίκηση τους και χαράσσουν ένα διαφορετικό μέλλον από αυτό που θέλει η πλειοψηφία των γηγενών…

Χαρακτηριστικό είναι το ποσοστό που κατέγραψε η παραμονή της χώρας στην ΕΕ, στην αποικία του Γιβραλτάρ: Σε σύνολο 20.172 ψήφων, υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ τάχθηκαν 19.322 ψηφοφόροι, ενώ υπέρ του Brexit, μόλις 823. Το ποσοστό 96% έναντι 4%!

Είναι η πρώτη φορά που oι Βρετανοί συμφωνούν για εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, αφού στο δημοψήφισμα του 1973 κρίθηκε απλώς η συμμετοχή στην τότε ΕΟΚ.

Το Βερολίνο είναι ο μεγάλος νικητής της αναμέτρησης στην Βρετανία. Οι Γερμανοί κάνουν κουμάντο στις Βρυξέλλες και πλέον οι Βρυξέλλες θα κάνουν κουμάντο στο Λονδίνο.

Σίγουρα πρόκειται για την μεγάλη εκδίκηση των αποικιών, οι μετανάστες των οποίων και πλέον Βρετανοί υπήκοοι σε ποσοστό 90% ψήφισαν υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην ΕΕ.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, μετανάστες και Σκωτσέζοι ψήφισαν υπέρ του Remain και έδωσαν τη νίκη στο στρατόπεδο των «ευρωπαϊστών». Το Λονδίνο έπεσε. Κι έπεσε από μέσα…


Νίκη του Brexit με διαφορά που ξεπερνά πλέον το ένα 1,1 εκατομμύρια ψήφους δείχνουν τα έως τώρα επίσημα αποτελέσματα του ιστορικού δημοψηφίσματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που μεταδίδει το BBC, με μόνο 19 από τις 382 εκλογικές περιφέρειες να μην έχουν ακόμα δηλώσει αποτέλεσμα, το στρατόπεδο του Brexit αποσπά 16,23 εκατομμύρια ψήφους, έναντι 15,11 εκατομμυρίων του Bremain.

Το BBC, το ITV και το Sky News προβλέπουν πλέον επίσημα νίκη του «έξω».

Το αποτέλεσμα έχει οδηγήσει σε κατάρρευση της στερλίνα στην ισοτιμία με το δολάριο, με το βρετανικό νόμισμα να πέφτει ακόμα στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1985, όταν υπήρχε ακόμα η Σοβιετική Ένωση. Λίγο μετά τις 7:30 το πρωί, η λίρα ισοδυναμεί με 1.3312 δολάρια.

Πρόκειται για ψήφο-καταπέλτη για την Ε.Ε., η οποία ήδη αντιμετωπίζει την άνοδο του ευρω-σκεπτικισμού και του εθνικισμού σε ολόκληρη τη Γηραιά Ήπειρο.

Το αποτέλεσμα φανερώνει μία βαθιά διχασμένη χώρα. Υπέρ της παραμονής τάσσονται Σκωτία, Βόρεια Ιρλανδία και Λονδίνο. Υπέρ της αποχώρησης η Ουαλία, η βορειοανατολική Αγγλία και οι περισσότερες υπόλοιπες περιοχές.

 Tι μεταδίσει το euronews

Ραγδαίες εξελίξεις στην Βρετανία πυροδοτεί η έκβαση του αποτελέσματος του ιστορικού δημοψηφίσματος.

Ο βρετανικός λαός τάχθηκε υπέρ της αποχώρησης από την Ε.Ε. σε ποσοστό 52% έναντι 48% που ψήφισαν υπέρ της παραμονής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου