Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Εξευτελισμός Τσίπρα: Αυτός που μετέτρεψε το «ΟΧΙ» των Ελλήνων σε «ΝΑΙ», ζητάει να γίνει σεβαστό το «ΟΧΙ» των Βρετανών!


Με το γνωστό θράσος που τον διακατέχει, ο Τσίπρας, μιλώντας το Σάββατο στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι «είναι απολύτως σεβαστή η απόφαση του βρετανικού λαού», αναφερόμενος στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.
Ούτε ένας από τους αποχαυνωμένους συριζαίους που βρισκόντουσαν από κάτω, και οι οποίοι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να δικαιολογήσουν τον χαρακτηρισμό «λιγούρια της εξουσίας», δεν βρήκε το στοιχειώδες σθένος για να τον ρωτήσει το αυτονόητο: Γιατί, δηλαδή, η ψήφος των Βρετανών είναι «απολύτως σεβαστή» και δεν ήταν το ίδιο σεβαστή η ετυμηγορία του Ελληνικού Λαού πριν από ένα χρόνο, στις 5 Ιουλίου, όπου είπε «ΟΧΙ» στους εκβιασμούς των διεθνών τοκογλύφων;
Ο Ελληνικός Λαός, κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες (κάπιταλ κοντρόλ, κλειστές τράπεζες, καθυστερήσεις συντάξεων, τρομολαγνεία από τα ΜΜΕ) απέρριψε το τρίτο Μνημόνιο, το οποίο μέσα σε μια εβδομάδα ο Τσίπρας ενστερνίστηκε πλήρως, με αντάλλαγμα την παραμονή αυτού και της κλίκας του στην εξουσία. Ήταν γνωστό, μέχρι τώρα, ότι η εξουσία άλλες φορές διαφθείρει και άλλες φορές τρελαίνει. Τώρα βλέπουμε ότι αποθρασύνει κιόλας, και μάλιστα στο πιο ελεεινό και τρισάθλιο επίπεδο.
Ο Τσίπρας πούλησε το «ΟΧΙ» του Ελληνικού Λαού με συνοπτικές διαδικασίες και τώρα λέει ότι σέβεται το αντίστοιχο «ΟΧΙ» των Βρετανών, χωρίς να κοκκινίζει, έστω και στο ελάχιστο, από ντροπή. Η εξυπηρέτηση των πιο στενών (και ταπεινών) συντηρητικών συμφερόντων για τον ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεπάγεται την με οποιοδήποτε κόστος για τον Ελληνικό Λαό παραμονή στην εξουσία, αποτελεί τελικά την μόνη υπαρκτή «κόκκινη γραμμή» στον ΣΥΡΙΖΑ.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου