Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

Γιούγκερ: Το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρείται πλέον τρίτη χώρα


Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ξυπνούν μνήμες από τον εφιάλτη της κατάρρευσης της Lehman brothers και ο πλανήτης ανησυχεί για τις εξελίξεις που είναι δραματικές έως και εφιαλτικές...
Την ώρα που Βρετανία θα βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΕΕ για την αποχώρησή της, η Σκωτία θα προχωρά σε δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία και ένταξή της Ενωμένη Ευρώπη.
Η Ιρλανδική κυβέρνηση συγκαλεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο μέσα στη μέρα διότι "η ψήφος υπέρ του Brexit ενισχύει την υπόθεση του δημοψηφίσματος για μια ενωμένη Ιρλανδία", όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σιν Φέιν Τζέρι Ανταμς.
Η Ευρώπη, μετά το δημοψήφισμα, αντεπιτίθεται και λέει "να τελειώνουμε, επιτέλους, με τους Βρετανούς", ενώ ο Γιούγκερ θεωρεί πια το Ηνωμένο Βασίλειο "τρίτη χώρα"!!!
Με κοινή δήλωσή τους, οι 27 της Ευρώπης, προτρέπουν τη βρετανική κυβέρνηση να εφορμήσει γρήγορα τη λαϊκή εντολή! 
Ο Μπόρις Τζόνσον δηλώνει πως δεν υπάρχει ανάγκη βιασύνης, επικροτώντας την απόφαση Κάμερον να μην ενεργοποιηθούν άμεσα οι διαδικασίες που προβλέπονται από το άρθρο 50 της Συνθήκης της ΕΕ, καθώς "η απόφαση για Brexit δεν σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα είναι λιγότερο ευρωπαϊκό"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου