Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Ράλληδες ταγματαλήτες...Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

Ράλληδες ταγματαλήτες...

Έλενα Χαντζή


Σαν σήμερα, στις 7/4/43 ιδρύθηκαν με νόμο από τον κατοχικό πρωθυπουργό Ιωάννη Ράλλη, τα τάγματα ασφαλείας.

Οι ταγματασφαλίτες ή γερμανοτσολιάδες ορκίζονταν πίστη στον Αδόλφο Χίτλερ. Να σημειωθεί επίσης ότι ταγματασφαλιτης ήταν και ο "εθνοσωτήρας" Γεώργιος Παπαδόπουλος (υπό τας διαταγάς του Κουρκουλάκου).

Τα Τάγματα Ασφαλείας άρχισαν να σχηματίζονται το 1943 από την κατοχική κυβέρνηση Ράλλη.

Οι Γερμανοί χρειάζονταν ένοπλα σώματα για να τους βοηθήσουν στην καταστολή της Αντίστασης. Η δύναμη του κινήματος όμως ήταν τέτοια που δεν εμπιστεύονταν ούτε ότι η Χωροφυλακή είναι “καθαρή από κομμουνιστές”. Έτσι ο Ράλλης εξόπλισε τους Εύζωνες, τους τσολιάδες των Ανακτόρων, που μέχρι τότε ήταν άοπλοι και τους παραχώρησε στους ναζί για να αναλάβουν τη βρόμικη δουλειά.


Οι ταγματασφαλίτες υπηρέτησαν τους ναζί ως γερμανοτσολιάδες και βοήθησαν στη διάσωση όλου του σάπιου παλιού καθεστώτος μετά την Απελευθέρωση.

Είναι πρόκληση οι πολιτικοί τους απόγονοι φασίστες νεοναζί της Χρυσής Αυγής να τολμάνε ακόμη και να εμφανίζονται δημοσίως, πόσο μάλλον η Ελληνική πολιτεία που τους νομιμοποίησε ως πολιτικό κόμμα και τους έδωσε την δυνατότητα να έχουν λόγο στο Ελληνικό κοινοβούλιο σπέρνοντας το μίσος και ενθαρρύνοντας τη βία εναντίων μεταναστών, εγκληματώντας ακόμη και με δολοφονικές επιθέσεις!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου