Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» από τον Νότη ΜαριάΠλήθος κόσμου στην παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» από τον Νότη Μαριά

Αθήνα, 10/4/2017image005

Πλήθος κόσμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 7/4/2017 κατά την παρουσίαση της Ιδρυτικής Διακήρυξης του Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ – Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» από τον Πρόεδρό του Ευρωβουλευτή Καθηγητή Νότη Μαριά.

Στην κατάμεστη αίθουσα του ξενοδοχείου Τιτάνια και σε μια εκδήλωση που κυριαρχούσε ο ενθουσιασμός και η μαζική προσέλευση από όλα τα μέρη της Ελλάδας μελών και φίλων του κόμματος ο Νότης Μαριάς επισήμανε ότι συμπληρώνονται επτά χρόνια μνημονίου που μετέτρεψαν την Ελλάδα σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο. Επτά πέτρινα χρόνια στα οποία οι μνημονιακές κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά και Τσίπρα πιστές στις επιταγές της τρόικας και των τοκογλύφων δανειστών γέμισαν την Πατρίδα μας με στρατιές φτωχών και ανέργων.

Σε μια χώρα η οποία λόγω μνημονίων έχασε το 25% του ΑΕΠ της και σε απόλυτους αριθμούς πάνω κατά 47 δις ευρώ, η  ερημοποίηση της οικονομίας είναι πλέον μια σκληρή πραγματικότητα. Παρότι ο συνολικός λογαριασμός σε σχέση με περικοπές μισθών, συντάξεων και επιβολή φόρων ξεπερνά τα 63 δις ευρώ, εντούτοις το δημόσιο χρέος  από 123% του ΑΕΠ που ήταν πριν το μνημόνιο τελικά σύμφωνα με το ίδιο το ΔΝΤ θα σκαρφαλώσει το 2017 στο  184,7% του ΑΕΠ!!!

Τα πιο πρόσφατα στοιχεία δείχνουν ότι στην Πατρίδα μας το ποσοστό ανεργίας ανέρχεται σε 23,1%, ενώ η ανεργία των νέων ηλικίας 15-24 ετών φτάνει το 45,2%. Ταυτόχρονα το ποσοστό των συμπατριωτών μας που ζει κάτω από τα όρια της φτώχιας έφτασε το 40%.

Ο τομέας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της χώρας μας ένιωσε για τα καλά τις δυσμενείς επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων αφού από το 2008 – οπότε και οι επιχειρήσεις έφταναν τις 858.685 - μέχρι το 2015 είχαν  εξαφανιστεί 244.712 επιχειρήσεις και οδηγήθηκαν στην ανεργία 842.670 άτομα. Μάλιστα σύμφωνα και με στοιχεία της Κομισιόν, κατά τη διάρκεια της μνημονιακής εποχής  οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μειώθηκαν κατά 26,6% και η απασχόληση κατά 29,3%.

Επιπλέον, η φορομπηχτική πολιτική που εφαρμόζεται στην Ελλάδα με το τρίτο μνημόνιο,  το νέο ασφαλιστικό με την επικείμενη κατάργηση της προσωπικής διαφοράς καθώς και η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων βυθίζει το λαό μας ακόμη πιο βαθιά στη φτώχεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό  και διαλύει τη μεσαία τάξη που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής κοινωνίας.

Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε καταγγέλλοντας τις μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων Παπανδρέου, Παπαδήμου, Σαμαρά. Kατόπιν επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού με τη Συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου 2015 νομιμοποίησε το χρέος και το μνημόνιο, στη συνέχεια κατέληξε μετά από συνεχείς υποχωρήσεις να μετατρέψει το περήφανο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015 σε ένα τεράστιο και επονείδιστο ΝΑΙ.

Με τη σκληρή μερκελική λιτότητα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η τρόικα επιβάλλουν οικονομική ασφυξία στην αγορά και οδηγούν εκατομμύρια συμπολίτες μας στην φτώχεια και την ανεργία, τους χιλιάδες νέους μας στην αναγκαστική μετανάστευση, τους ελεύθερους επαγγελματίες στα λουκέτα και τους δανειολήπτες στην απόγνωση. Επιβάλλουν δεκάδες φόρους και χαράτσια. Διαλύουν την αγροτική παραγωγή, το κοινωνικό κράτος και την εκπαίδευση. Οδηγούν χιλιάδες συμπολίτες μας στα συσσίτια και πτωχεύουν καθημερινά τον ίδιο το λαό μας.  Καταρρακώνουν την περηφάνια και την αξιοπρέπεια όλων μας.

Παρά τις προσπάθειες της Εκκλησίας και άλλων φορέων της κοινωνίας των πολιτών η ανθρωπιστική κρίση μαίνεται.

Και όλα αυτά θα συνεχιστούν ακόμη πιο βίαια με το κλείσιμο της περίφημης δεύτερης αξιολόγησης και την εφαρμογή των νέων μέτρων που ισοδυναμούν με τέταρτο μνημόνιο. Πρόκειται για ένα μνημονιακό Αρμαγεδδώνα χωρίς τέλος. Η πολιτική αυτή, αν δεν ανατραπεί, θα συνεχιστεί για πολλές δεκαετίες. Η κυβέρνηση δεν τολμά ούτε καν να προσφύγει δικαστικά κατά των δανειστών, ούτε βέβαια τολμά να ψελλίσει έστω και μια λέξη για την καταβολή του υπολοίπου κεφαλαίου του τρίτου δανειακού πακέτου ύψους 19,5 δις ευρώ που περίσσεψαν από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Επιπλέον δεν τολμά να απαιτήσει μείωση των μνημονιακών μέτρων κατά 25% μια και οι δανειστές έχουν καταβάλλει μόνο το 75% του τρίτου δανείου. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο της τρόικας. Το Ελληνικό Κοινοβούλιο καλείται κάθε φορά να επικυρώσει τη βούληση των δανειστών που συνεχίζουν την εκβιαστική τους πολιτική. Η δημοκρατία στη χώρα μας καταπατάται βάναυσα από τρόικα και δανειστές. Και όλα αυτά καθώς η ΕΕ έχει πλέον μετατραπεί από μια Ένωση κρατών και λαών σε μια «Ευρώπη των Δανειστών», όπου τα κράτη-μέλη της διαχωρίζονται σε δανειστές και οφειλέτες, ενώ θεσμικά της όργανα όπως η Κομισιόν και ΕΚΤ μετατρέπονται σε θεραπαινίδες των δανειστών.

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε ότι δεν πάει άλλο. Ήρθε η ώρα ο καθένας από μας να αναλάβει τις ευθύνες του. Ήρθε η στιγμή να εκδηλώσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μια σαφή πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα, πολιτικά και οργανωτικά η συγκρότηση ενός νέου Πολιτικού Φορέα που θα ξεδιπλώσει τη δράση του σε όλα τα επίπεδα. Ήρθε η ώρα να κόψουμε τον γόρδιο δεσμό. Για το λόγο αυτό αποφασίσαμε την ίδρυση του Πολιτικού Κόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ».

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την εκδήλωση

image005

image002

image004

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου