Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Γερμανικές Αποζημιώσεις.





Οι γερμανικές οφειλές προς τη χώρα μας προέρχονται από:
  1. 1.Την υποχρέωση καταβολής του υπόλοιπου των επανορθώσεων από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο.
  2. 2.Αποζημιώσεις λόγω της απώλειας κυρίως σκαφών (βομβαρδισμοί, τορπιλισμοί, βυθίσεις, αιχμαλωσία) κατά την περίοδο ουδετερότητας της Ελλάδας στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, πριν από την επίθεση της Ιταλίας και της Γερμανίας εναντίον μας.
  3. 3.Από τις πολεμικές επανορθώσεις που επιδίκασε η Διεθνής Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων (1946) να μας πληρώσει η Γερμανία για τις καταστροφές που προξένησαν στην ελληνική οικονομία και στη χώρα μας γενικότερα τα κατοχικά γερμανικά στρατεύματα.
  4. 4.Την επιστροφή του αναγκαστικού κατοχικού δανείου.
  5. 5.Από την καταβολή αποζημιώσεων στα θύματα των θηριωδιών του γερμανικού στρατού κατοχής, όπως είναι η περίπτωση του Διστόμου κ.λ.π.
  6. 6.Από τις απαιτήσεις των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τους ναζί λόγω της εθνικοσοσιαλιστικής ιδεολογίας. Στην τελευταία αυτή περίπτωση ανήκουν οι Έλληνες Εβραίοι, οι τσιγγάνοι, οι ομοφυλόφιλοι κ.λ.π., οι οποίοι εξολοθρεύθηκαν από τους ναζί διότι θεωρούνταν, σύμφωνα με τη ναζιστική ιδεολογία, κατώτερα όντα
ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ;
Οι πολεμικές επανορθώσεις ύψους 108 δισ ευρώ συν τόκοι και το κατοχικό δάνειο 54 δισ ευρώ συν τόκοι συνιστούν άμεσες και απαιτητές οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα που πρέπει στο σύνολό τους (162 δις ευρώ συν τόκους) να εγγραφούν στο κρατικό προϋπολογισμό της Ελληνικής Δημοκρατίας. Γιατί η Ελλάδα είναι ο δανειστής και η Γερμανία ο οφειλέτης.

  • Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου