Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Ντάισενμπλουμ:Να γιατί ενοχλήθηκε που οι Έλληνες τα «τρώνε» σε γυναίκες και ποτά



Δημοσίευση : 22:26 06-04-2017
Να γιατί ο Γ.Ντάισενμπλουμ ενοχλήθηκκε που στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα νότια κράτη «φάγαμε τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες»
Να γιατί ο Γ.Ντάισενμπλουμ ενοχλήθηκκε που στην Ελλάδα και στα υπόλοιπα νότια κράτη «φάγαμε τα λεφτά σε ποτά και γυναίκες» προφανώς θα ήθελε να τα τρώμε σε άλλους προσανατολισμούς καθώς ο ίδιος εθάθη να περπατάει χεράκι-χεράκι με φίλο του στην παραλία ως κίνηση υποστήριξης στους γκέι με αφορμή το γεγονός ότι ζευγάρι ομοφυλόφιλων ξυλοκοπήθηκε βάναυσα επειδή ήταν πιασμένοι από το χέρι δημοσίως.
Το συμβάν σημειώθηκε στην πόλη Amhem όταν οι Jasper Vernes-Sewratan και Ronnie Sewratan-Verne περπατούσαν αμέριμνοι, κρατώντας ο ένας το χέρι του άλλου και δέχθηκαν επίθεση από μια ομάδα αγνώστων, νωρίς το πρωί του Σαββάτου.
Όπως δήλωσε ο Jasper, οι δυο τους δεν συνηθίζουν γενικά να κρατιούνται από το χέρι δημοσίως επειδή δεν θέλουν να προκαλούν. «Είχαμε περάσει όμως ένα υπέροχο βράδυ, ήταν αργά και νομίζαμε πως ήμασταν μόνοι. Πριν καλά το καταλάβω, είχα βρεθεί στο έδαφος και πάλευα με τρεις άντρες που είχαν πέσει πάνω μου».
Με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό, λοιπόν, η Ολλανδή δημοσιογράφος Barbara Berend απηύθυνε έκκληση προς του άντρες να κρατηθούν από το χέρι δημοσίως και να φωτογραφηθούν, κοινοποιώντας μετά την φωτογραφία με το hashtag #allemannenhandinhand (#allmenhandinhand)
Και οι Ολλανδοί σ πολιτικοί με περίσσεια χαρά έσπευσαν να ανταποκριθούν
Πρώτος ανταποκρίθηκε ο Ολλανδός πολιτικός Alexander Pechtold, αρχηγός του κόμματος των Δημοκρατικών, ο οποίος δημοσίευσε στον λογαριασμό του στο Twitter μια φωτογραφία του μαζί με τον Wouter Koolmees, μέλος του κόμματος, να κρατιούνται από το χέρι λίγο πριν μπουν σε μια σύσκεψη.
«Σταματήστε τη βία ενάντια στους ομοφυλόφιλους», έγραψε στο μήνυμα που συνόδευσε την ανάρτησή του.

Το ίδιο έκανε και ο Ahmed Marcouch, μέλος του κόμματος των Εργατικών, που φωτογραφήθηκε πιασμένος από το χέρι με μια ομάδα ανθρώπων.
«Χέρι- χέρι με ομοφυλόφιλους και δίπλα- δίπλα ενάντια στις διακρίσεις ως ποινικό αδίκημα. Μαζί για την ελευθερία, την ισότητα και αδελφότητα», σχολίασε στην φωτογραφία του στο Twitter.
Αλλά και οι παίκτες της ολλανδικής ομάδας ποδοσφαίρου N.E.C. Nijmegen φωτογραφήθηκαν κατά τον ίδιο τρόπο έξω από το στάδιο,ενώ και η Αστυνομία της χώρας συμμετείχε στην πρωτοβουλία, ανεβάζοντας στο Instagram μια φωτογραφία με άντρες αστυνομικούς πιασμένους από το χέρι.
Αντίστοιχες φωτογραφίες δημοσίευσαν επίσης η Ιατρική Σχολή, η αεροπορική εταιρία Transavia, ραδιοφωνικοί σταθμοί αλλά και δεκάδες Ολλανδοί που ζουν και εργάζονται εκτός χώρας, καταδικάζοντας την ομοφοβία.
Γενικώς φαίνεται ότι στην Ολλανδία με μεγάλη ευκολία πιάνονται χεράκι-χεράκι. Κανείς φυσικά δεν εκγρίνει πράξεις βίας εναντίον ανρθώπων που έχουν επιλέξει διαφορετική σεξουαλική ζωή αλλά αναρωτιόμαστε, εάν αυτοί οι άνγωστοι είχαν επιτεθί σε ετερόφυλο ζευγάρι και είχαν στείλει τον ανδρα στο νοσοκομείο και την γυναίκα την είχανε πολλαπλώς βιάσει, θα υπήρχε τέτοια αντίδραση;
Θα κινητοποιούνταν έτσι η χώρα καιι ο ανδρικός πληθυσμός; Και η κινητοποίηση αυτή έγινε λίγο μετά τις περίφημες δηλώσεις Ντάισενμπλουμ:
«Κατά τη διάρκεια της κρίσης του ευρώ, οι χώρες του Βορρά έδειξαν αλληλεγγύη στις χώρες που επηρεάσθηκαν από την κρίση. Ως σοσιαλδημοκράτης, αποδίδω εξαιρετική σημασία στην αλληλεγγύη. Αλλά και αυτοί έχουν υποχρεώσεις. Δεν μπορούν να ξοδεύουν όλα τα χρήματα σε ποτά και γυναίκες και μετά να ζητούν βοήθεια» είχε πει

Από τον/την Newsroom


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου