Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Νότης Μαριάς σε Ντάισελμπλουμ: Ο Ελληνικός λαός σύντομα θα σας στείλει το μήνυμα γιατί υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ





Βρυξέλλες, 27/4/2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΒΙΝΤΕΟ


Νότης Μαριάς σε Ντάισελμπλουμ: Ο Ελληνικός λαός σύντομα θα σας στείλει το μήνυμα γιατί υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ

«Ο Ελληνικός λαός σύντομα θα σας στείλει το μήνυμα γιατί υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» είπε ο Πρόεδρος του Kόμματος «ΕΛΛΑΔΑ - Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ» απευθυνόμενος στον Πρόεδρο του Eurogroup Ντάϊσελμπλουμ μιλώντας πριν λίγο στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.

Με μια ιδιαίτερα αιχμηρή ομιλία του ο Νότης Μαριάς στηλίτευσε τις πρόσφατες απαράδεκτες δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ καθώς και την καταστροφική πολιτική του Eurogroup για την Ελλάδα.

Απευθυνόμενος στον Γ. Ντάισελμπλουμ ο Νότης Μαριάς του είπε: «Κύριε Ντάισελμπλουμ ο Ελληνικός λαός σας στέλνει μήνυμα αγανάκτησης και διαμαρτυρίας για τις επονείδιστες και απαράδεκτες δηλώσεις σας. Δεν μας έπεισαν οι εξηγήσει σας που μας δώσατε διότι άλλα μας είπατε όταν τέθηκε το θέμα στην Επιτροπή Οικονομικών.

Ο Ελληνικός λαός σας στέλνει επίσης μήνυμα διαμαρτυρίας για τις απαράδεκτες πολιτικές του Eurogroup που έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Με τα μνημόνια κύριε Ντάισελμπλουμ αντί να μειωθεί, το δημόσιο χρέος εκτοξεύθηκε στα ύψη.

Η φτώχεια έφτασε στο 40% του Ελληνικού πληθυσμού, 1,5 εκατομμύρια έφθασαν οι άνεργοι. Η Ελλάδα έχασε το 25% του ΑΕΠ. Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις διαλύθηκαν, οι συντάξεις μειώθηκαν κατά 50%, οι μισθοί πετσοκόπηκαν, η δημόσια περιουσία εκποιείται αντί πινακίου φακής στους ξένους δανειστές. Και όμως δεν σας φθάνουν όλα αυτά.

Επιβάλετε σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση και τέταρτο μνημόνιο που μειώνει τις συντάξεις, μειώνει το αφορολόγητο, αρπάζει τη δημόσια περιουσία της ΔΕΗ, επιβάλετε πρωτογενή πλεονάσματα δηλαδή δόσεις για χρεολύσια ύψους 3,5% για πολλά χρόνια.
Και όλα αυτά χωρίς να δίνετε καν λεφτά, χωρίς να ρυθμίζετε το χρέος».

Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Τι θα γίνει κ. Ντάισελμπλουμ με το υπόλοιπο των 19,5 δις ευρώ απ’ το τρίτο δανειακό πακέτο;
Τι θα γίνει με τα χρήματα που πρέπει να επιστρέψετε;
Τα κέρδη της ΕΚΤ από τα Ελληνικά ομόλογα.
Δίνεται λιγότερο δανεικό κεφάλαιο.
Μειώστε λοιπόν τα μέτρα κατά 25%.

Επίσης η κυβέρνηση αντί να μειώνει τις συντάξεις οφείλει να μοιράσει ως κοινωνικό μέρισμα αυτό που αναλογεί λόγω της υπερκάλυψης του πρωτογενούς πλεονάσματος. Κύριε Ντάισελμπλουμ ο Ελληνικός λαός σύντομα θα σας στείλει το μήνυμα γιατί υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ».


Επισυνάπτεται το βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά.
https://youtu.be/SyXou9Wl15s




  • Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου