Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2016

ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΥΡΙΖΑ. ΟΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ. Η ΕΛΛΑΣ ΑΠΟΙΚΙΑ ΜE ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΑ!








08/05/2014

Δήλωση Αλέξη Π. Μητρόπουλου, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής: ΑΠΟΙΚΙΑ ΜE ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΟΥΛΑ! ΟΛΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ





Χθες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η χώρα βρίσκεται σε διατεταγμένη, αναγκαστική, συνταγματοποίηση του Μνημονίου.
Γνωστοποίησε ότι έχει ανειλημμένη υποχρέωση η χώρα έναντι των δανειστών να θεσπίσει καθεστώς συνταγματικής προδημοκρατίας και να ενσωματώσει στο Σύνταγμα ολόκληρο τον μνημονιακό κοινωνικό υπο-Πολιτισμό.
Πληροφόρησε την εμβρόντητη κοινή γνώμη για τη δέσμευση που έχει αναλάβει η πατρίδα έναντι των δανειστών, να συμπεριλάβει όλη «τη μνημονιακή σαβούρα» στο Ελληνικό Σύνταγμα.
Να ενσωματώσει το παρα-Σύνταγμα του Μνημονίου, τους 420 και πλέον εφαρμοστικούς του νόμους (που ισοδυναμούν θεσμικά και οικονομικά με τρία Μάαστριχτ), στο Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ανακοίνωσε, χειροκροτούμενος μάλιστα από πολυπληθές υπάκουο ακροατήριο, την κατάργηση όλου του πλέγματος των συνταγματικά κατοχυρωμένων κοινωνικών δικαιωμάτων, όπως π.χ. του δικαιώματος για δωρεάν Παιδεία, υποχρεωτική Δημόσια Ασφάλιση και Περίθαλψη, την κατάργηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, την πλήρη αγοραιοποίηση της Πολιτικής Λειτουργίας, την απαξίωση του Ελληνικού Κοινοβουλίου και την παράδοση της εκτελεστικής εξουσίας στην αδηφάγο ιδιωτική πρωτοβουλία.
Να γίνουμε δηλαδή αποικία και με συνταγματική βούλα.
Έτσι, με πρόσχημα την ανα-ρύθμιση του πολιτικού συστήματος και την αναδιάταξη των ισορροπιών στη θεσμική υποδομή, οι μνημονιακές δυνάμεις και η Τριαρχία των δανειστών θα «συνταγματοποιήσουν» το «ανεπίτρεπτο» της αλλαγής βασικών δομικών ρυθμίσεων που θα ανέτρεπαν το μνημονιακό καθεστώς.
Το νέο Σύνταγμα, υπό τις παρούσες συνθήκες και πολιτικούς συσχετισμούς, θα είναι «δημοσιονομικό»,
-με μειωμένες εγγυήσεις και κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα,
-με απίσχναση του συλλογικού πολιτισμού,
-με αποϊδεολογικοποίηση της πολιτικής και κομματικής δράσης.
Η προστασία των δημοσίων αγαθών θα συρρικνωθεί έως πλήρους κατάργησης και οι θελήσεις των αγορών θα αντικαταστήσουν πολλές εκδηλώσεις της λαϊκής κυριαρχίας.
Σ’ αυτή την τελευταία διαδικασία, ενόψει της εισόδου μας στην περίοδο της πλήρους εφαρμογής όλων των μνημονιακών θεσμών και της προϊούσας αποικιοποίησης της χώρας, θα επιστρατευθούν όλες οι δυνάμεις και τα πρόσωπα που μπορούν να «βάλουν πλάτη» σ’αυτή τη μεγάλη επιχείρηση της οικονομικής, πολιτικής, δομικής, ιδεολογικής και πολιτιστικής αλλοτρίωσης.
Η Αριστερά και η Κοινωνία οφείλουν να επαγρυπνούν ώστε οι θεσμοί του Μνημονίου να ΜΗΝ καταστούν και τυπικώς το υπερΣύνταγμα της νέας συρρικνωμένης (ως προς όλα τα υπαρκτικά της στοιχεία) Ελληνικής Πολιτείας.
Γιατί η «συνταγματοποίηση» του Μνημονίου θα επιφέρει ανεπανόρθωτη βλάβη στην εθνική και κοινωνική μας ύπαρξη. Θα αδειάσει τη χώρα από το πλέον ελπιδοφόρο και μορφωμένο εργατικό δυναμικό. Θα διαλύσει όλο τον διαχρονικό υλικό και άυλο πλούτο που συσσώρευσαν οι Έλληνες από τη γένεση του νεοελληνικού κράτους και με πλήρως αλλοτριωμένο τον ανθρώπινο και υλικό της πλούτο, θα μεταβληθεί σε κράτος-«παρία», μονίμως εξαρτώμενο από το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο και τη νεο-ιμπεριαλιστική πολιτική της ΕΕ, υπό την επικυριαρχία της -αναγεννώμενης ως παγκόσμιας δύναμης- Γερμανίας.
Να γιατί οι επερχόμενες Ευρωεκλογές είναι σημείο καμπής της εθνικής και ευρωπαϊκής πολιτικής.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχόλιο Ιστολογίου:
Ή εντολή γιά τήν Συνταγματοποίηση τών  Μνημονίου, δώθηκε από τόν Σό'ι'μπλε, καί ή βρώμικη κυβέρνηση τών ΣυριζοΑνελ-έητων έσκυψε αμέσως στά τέσσερα.
Εάν Συνταγματοποιηθούν  τά Μνημόνια, τότε ή όποια κυβέρνηση μετά τόν Σύριζα, δέν θά μπορεί καί νά θέλει ακόμη, νά καταργήσει τά Μνημόνια, διότι θά είναι αντιμέτωπη μέ τήν Συνταγματικότητα.

  Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης

Σου άρεσε; Γίνε Αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχική σελίδα μας. 

Σχολιάστε!!

Μοιραστείτε το! Κοινοποιήστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου