Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Άφαντος ο Έλληνας πρεσβευτής στην Βραζιλία: Έχει να δώσει σημεία ζωής εδώ και τρείς ημέρες



29/12/2016,21:49



Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα ο πρεσβευτής της Ελλάδας εξαφανίστηκε προ τριών ημερών και την υπόθεση διερευνά η υπηρεσία ανθρωποκτονιών του Ρίο Ντε Τζανέιρο.
Τα ίχνη του πρέσβη της Ελλάδας στη Βραζιλία, Κυριάκου Αμοιρίδη, αναζητούν οι αστυνομικές αρχές σύμφωνα με τον βραζιλιάνικο Τύπο. 
Ο 59χρονος διπλωμάτης διετέλεσε πρόξενος στο Ρίο από το 2001 ως το 2004, ενώ υπηρετεί πρέσβης στη Βραζιλία από τον Ιανουάριο του 2015.
Την εξαφάνισή του επιβεβαίωσε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η βραζιλιάνικη αστυνομία.
Πηγή προσκείμενη στην ελληνική πρεσβεία, μιλώντας στην εφημερίδα Folha, είπε ότι η πρεσβεία ενημέρωσε την αστυνομία και το υπουργείο της Βραζιλίας, καθώς και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.
Αξιωματούχος ανέφερε πως επικοινώνησε μέσω γραπτών μηνυμάτων με τον πρέσβη το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, επισημαίνοντας πως «δεν ήταν βέβαιος ότι ήταν ο ίδιος που απαντούσε στα μηνύματα».
Δεύτερος αξιωματούχος μιλώντας στην εφημερίδα Folha δήλωσε: «Αναμένουμε τις βραζιλιάνικες αρχές».
Η αστυνομία του Ρίο ανέφερε σε ανακοίνωσή της πως ο Κυριάκος Αμοιρίδης εθεάθη τελευταία φορά το βράδυ της Δευτέρας (26.12.2016), ενώ ένα από τα πλέον αξιόπιστα μέσα ενημέρωσης της χώρας το g1.globo.com τονίζει πως σύμφωνα με την Ελληνική Πρεσβεία, ο πρέσβης ζει στην Μπραζίλια και είχε ενημερώσει πως θα βρεθεί στο Ρίο με την σύζυγό του για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς.
Η αστυνομία καλεί όσους γνωρίζουν οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσουν με την τηλεφωνική γραμμή (21) 2334-8823 e 2334-8835
Τι λέει η ελληνική πρεσβεία στη Βραζιλία
Οι εργαζόμενοι στην ελληνική πρεσβεία στη Μπραζίλια αναφέρουν πως το μόνο που γνωρίζουν είναι ότι ο Κυριάκος Αμοιρίδης βρίσκεται σε άδεια από τις 22 Δεκεμβρίου.
«Λείπει σε προγραμματισμένο ταξίδι εκτός πόλης. Αναμένεται να επιστρέψει στην Μπραζίλια στις 9 Ιανουαρίου».
Οι εργαζόμενοι σημειώνουν πως πράγματι υπήρξε καταγγελία στην αστυνομία, όμως αυτή δεν έγινε από την πρεσβεία αλλά από κοντινό πρόσωπο του Έλληνα πρέσβη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει απευθυνθεί στους εργαζόμενους της πρεσβείας στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης. 
Σημειώνεται ότι η πρεσβεία έχει ενημερώσει το ελληνικό ΥΠΕΞ.

Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης
Σάς άρεσε;; 
Γίνεται Αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχή τής σελίδος μας.
Σχολιάστε!!!   
Μοιραστείτε το!!! 
Κοινοποιήστε το!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου