Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Να λογοδοτήσουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τα ρεμάλια που χρεοκόπησαν τη χώρα



Τα στατιστικA στοιχεία εκτέλεσης του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού (ΓΚΠ) της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουνίου 2015, που το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε χθες στη δημοσιότητα, στέλνουν προς το κομματικό-πολιτικό σύστημα εξουσίας και την ελληνική κοινωνία, τρία άκρως ανησυχητικά μηνύματα. Το πρώτο μήνυμα είναι ότι η χώρα μας διέρχεται φάση ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.


Το δεύτερο δραματικό μήνυμα είναι ότι το πραγματικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας εκτιμάται τον Ιούνιο του 2015 σε 735 δις ευρώ (€) ή 416% του ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν) της ελληνικής οικονομίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι εκ των 735 δις τα 655 δις € θεωρούνται ως χρέος της κεντρικής κυβέρνησης.


Το τρίτο μαντάτο είναι ότι η έξοδος της Ελλάδας από το τούνελ της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και η σταδιακή αποκατάσταση της σταθερότητας των Δημοσίων Οικονομικών, προϋποθέτουν νέες χρονοβόρες θυσίες από τον ελληνικό λαό και γαϊδουρινή υπομονή από μισθωτούς, συνταξιούχους και επιχειρήσεις, δηλαδή από τους είλωτες που θα τραβήξουν το κάρο των επιπρόσθετων αιματηρών μέτρων του τέταρτου μνημονίου.

Τον Ιούνιο του 2015 το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης ήταν 320 δις €. Ωστόσο, το χρέος της κεντρικής κυβέρνησης δεν αντικατοπτρίζει το πραγματικό επίπεδο του δημοσίου χρέους της Ελλάδας.

Ο υπολογισμός του πραγματικού μεγέθους του ελληνικού δημοσίου χρέους, θα πρέπει να βασιστεί στα ακόλουθα βήματα: 1) Ο κωδικός 5172 του Κρατικού Προϋπολογισμού, αναφέρει ότι τον Ιούνιο του 2015 έντοκα γραμμάτια 265 δις € έχουν μετατραπεί σε repos, τα οποία όμωςδεν συνυπολογίζεται στο τρέχον χρέος της κεντρικής κυβέρνησης. 2) Τα δάνεια που επιχειρήσεις και οργανισμοί του ευρύτερου δημόσιου τομέα, έχουν λάβει είτε με την εγγύηση είτε χωρίς την εγγύηση του ελληνικού κράτους, εκτιμώνται σε 80 δις €. 3) Τον Ιούνιο του 2015 κρατικά ομόλογα 65 δις € απεικόνιζαν swaps, τα οποία δεν αθροίζονται στο επίσημο δημόσιο χρέος. 4) Oι ανεξόφλητες υποχρεώσεις του ελληνικού δημοσίου προς επιχειρήσεις και ιδιώτες ανήλθαν τον Ιούνιο σε 5 δις €.


Η ανωτέρω ποσοτική ανάλυση καταδεικνύει ότι τον Ιούνιο του 2015, το πραγματικό δημόσιο χρέος της Ελλάδας εκτιμάται σε 735 δις € (320+265+80+65+5=740). Αξιοσημείωτο είναι ότι εκ των 735 δις, τα 655 δις € αξιολογούνται ως χρέος της κεντρικής κυβέρνησης (320+265+65=650).

Η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας καθρεφτίζεται στο εξωφρενικό ποσό των πιστωτικών εσόδων ύψους 281 δις, εκ των οποίων τα 265 δις € είναι έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου και υπό τη μορφή repos κρατούνται από τις εγχώριες ελληνικές τράπεζες. Να σκεφτείτε ότι τα πιστωτικά έσοδα την αντίστοιχη περσινή περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014 ήταν 59,5 δις €, με τα έντοκα γραμμάτια τρίμηνης και εξάμηνης διάρκειας να ανέρχονται σε 56 δις €. Το χρεοστάσιο του ελληνικού κράτους συνεπάγεται και την χρεοκοπία των εγχώριων ελληνικών τραπεζών.

Και τούτο γιατί τα 265 δις € εντόκων γραμματίων, που το ελληνικό κράτος χρωστάει στις εγχώριες συστημικές τράπεζες, μαθηματικά 100% βέβαιο είναι ότι το ελληνικό δημόσιο, ούτε σε 100 χρόνια δεν θα καταφέρει να εξοφλήσει.


Η Ελλάδα καταστράφηκε από άχρηστους και διεφθαρμένους πολιτικούς. Πολλές φορές έχουμε σχολιάσει ότι η γιγάντωση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας κυρίως μετά το 1980, ήταν το θλιβερό αποτέλεσμα ενός αχρείου και διεφθαρμένου κομματικού-πολιτικού συστήματος εξουσίας. Αληταράδες πολιτικοί, πιωμένοι και χαπακωμένοι πήγαιναν στο Κούγκι, πούλαγαν πατριωτηλίκι φωνάζοντας ότι ούτε νεκροί δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέο μνημόνιο.



Τελικά, όχι μόνο ψήφισαν με χέρια και με πόδια το τέταρτο μνημόνιο, αλλά με φούντα και τσίπουρο εξακολουθούν να παριστάνουν τους πατριώτες. Αυτά τα ρεμάλια πρέπει να συλληφθούν, να προσαχθούν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και να καταδικαστούν σε θάνατο για εθνική προδοσία.

 kontranews.gr

 Κοινοποιήστε το!


6 σχόλια:

  1. Στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης... Ωραία τα γράφεις, κάποιος πρέπει όμως να τους πάει εκεί... Και γιατί δεν πάμε όλους τους κυβερνώντες μας από το 2008 έως το 2016 που έδωσαν στις τράπεζες 238 δις, είτε άμεσα με την αγορά μετοχών (ανακεφαλαιοποιήσεις) είτε έμμεσα με τη μορφή κρατικών εγγυήσεων;
    Έδωσε η χώρα 238 δισεκατομμύρια Ευρώ για ανακεφαλαιοποιήσεις και κρατικές εγγυήσεις και αυτά προστέθηκαν στο "χρέος" μας. 238 δις, περισσότερα από τις καταθέσεις μας, περισσότερο και από το ΑΕΠ της χώρας. Το 70% του εθνικού μας χρέους το δώσαμε στις ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ. Σχεδόν 30 δις το χρόνο!!! Δεν είναι λίγο ...παράξενο αυτό; Δεν είναι λίγο …περίεργο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και στην Ισλανδία ξεκίνησαν να κάνουν ακριβώς το ίδιο "κόλπο", παρόλο που δεν είναι καν στην ΕΕ και φυσικά δεν έχει Ευρώ. Χρωστούσε η χώρα πολλά δισεκατομμύρια (αναλογικά με τον πληθυσμό της, περισσότερα ακόμα και από ότι το δικό μας "χρέος") για τις "ανακεφαλαιοποιήσεις" των τραπεζών της και οι ιδιωτικές της τράπεζες ήθελαν και άλλα. Παρόλο λοιπόν που το δέχτηκαν όλοι οι πολιτικοί της και το ψήφισαν όλα της τα κόμματα στη βουλή, αρνήθηκε ο πρόεδρος της Ισλανδίας να δώσουν και άλλα χρήματα, να δανειστούν δηλαδή και άλλα.
    Ο πρόεδρος της Ισλανδίας (κύριος Γκρίμσον) έκανε το μόνο που μπορούσε να κάνει (βάσει Ισλανδικού συντάγματος), το ίδιο που θα μπορούσε να κάνει και ο δικός μας πρόεδρος της δημοκρατίας. Αρνήθηκε να υπογράψει για να πάρουν επιπλέον δάνεια και να ανακεφαλαιοποιήσουν ξανά τις τράπεζες και κάλεσε το λαό σε δημοψήφισμα. Στο δημοψήφισμα αυτό, το 93% του λαού της Ισλανδίας αρνήθηκε να ξεχρεώσει τις τράπεζες εις βάρος του, αρνήθηκαν να πληρώσουν οι ίδιοι οι πολίτες τα χρέη των τραπεζών. Οι τράπεζες χρεοκόπησαν και οι τραπεζίτες κλείστηκαν στη φυλακή (για τα χρέη αυτά). Στα ευρωπαϊκά δικαστήρια που έγιναν πρόσφατα και την πήγαν Αγγλία και Ολλανδία για τα χρέη της, δικαιώθηκε οριστικά η Ισλανδία και τώρα δε χρωστάει σε κανέναν.
    Που σημαίνει ότι ακόμα και αν εμείς ως Ελλάδα ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε από μόνοι μας τις “χρηματοδοτήσεις” των ιδιωτικών μας τραπεζών (και όχι η ΕΚΤ, όπως εγώ πιστεύω) θα μπορούσαμε να διαγράψουμε το χρέος αυτό, με παράδειγμα την Ισλανδία. Τα δικαστήρια θα μας δικαίωναν και όσοι μας έδωσαν χρήματα μπορούν να ξεχάσουν τα χρήματα αυτά εφόσον πήγαν για τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών.
    Η μόνη μας διαφορά είναι ότι το χρέος της Ισλανδίας για τις χρηματοδοτήσεις των τραπεζών της ήταν το 100% ενώ σε εμάς το 70%. Εκεί ανακεφαλαιοποιήσεις, εδώ ανακεφαλαιοποιήσεις και κρατικές εγγυήσεις, συνολικά όμως οι λεγόμενες χρηματοδοτήσεις. Αυτό το γράφω επειδή όταν άρχισαν να γίνονται συγκρίσεις Ελλάδας και Ισλανδίας, τα ΜΜΕ μας έλεγαν ότι εμείς είμαστε …διαφορετική περίπτωση. Και μετά γρήγορα έπαψαν τα “έγκριτα” ΜΜΕ μας να μας ενημερώνουν για την Ισλανδία, πριν καν ακόμα βγουν οι οριστικές δικαστικές αποφάσεις...
    Επίσης, κάτι που δε γνωρίζει ο κόσμος, λόγω της γεωγραφικής της θέσης έχει και η Ισλανδία, όπως και η Ελλάδα, τεράστιο ορυκτό πλούτο στην τεράστια ΑΟΖ της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Επαναλαμβάνω, αν εμείς ως Ελλάδα ήμασταν υποχρεωμένοι να κάνουμε από μόνοι μας τις “χρηματοδοτήσεις” των ιδιωτικών μας τραπεζών (και όχι η ΕΚΤ, όπως εγώ πιστεύω) θα μπορούσαμε να διαγράψουμε τα 238 δισεκατομμύρια Ευρώ του χρέους μας, με παράδειγμα την Ισλανδία. Το υπόλοιπο 30% δε θα το πληρώναμε μέχρι να έληγε ο επίσημος λογιστικός έλεγχος του χρέους. Και δε θα μπορούσε κανένας δανειστής μας, κανένας εταίρος μας, κανένας σύμμαχός μας να μας πει οτιδήποτε.-

    Αυτό το υπόλοιπο 30% που προέκυψε ως δημόσιο χρέος μας, είναι επειδή το δημόσιο ήταν σπάταλο, αλλά και επειδή αγόραζε το πολεμικό υλικό (για να προστατευτούμε από τους "φίλους" και γείτονές μας) σε πολύ μεγαλύτερη τιμή από ότι άλλες χώρες (βλακεία? - ατυχία? - μίζες?). Βέβαια την προστασία των συνόρων της θα έπρεπε να την αναλάβει η ίδια η ΕΕ (εδώ όμως δεν προστατεύει την Κύπρο, αλλά γράφω τι ΘΑ έπρεπε...).
    Και εμάς μας έπεισαν πως το χρέος δημιουργήθηκε επειδή πληρώναμε μισθούς και συντάξεις. Ποσώς που με ενδιαφέρει αν συμφωνούν ή όχι οι «φίλοι» και «σύμμαχοί μας», για τη μείωση του συγκεκριμένου χρέους. Ενός χρέους που διεθνή δικαστήρια έκριναν πως εάν αυτό δημιουργείτε για την “χρηματοδότηση” των τραπεζών είναι παράνομο και καταχρηστικό. Στην περίπτωση της Ισλανδίας έγινε αυτό ακριβώς και η χώρα αυτή αθωώθηκε από τα διεθνή δικαστήρια για προσφυγές που έκαναν εναντίον της Ευρωπαϊκές χώρες και δεν μπορεί πλέον κανείς να της πει τίποτε. Εμείς όμως, η «Ελληνική» μας κυβέρνηση, πλήρες υποταγμένη στις απαιτήσεις των δανειστών, δεν έχει κάνει ούτε καν λογιστικό έλεγχο του χρέους, για να δούμε πόσο είναι τελικά αυτό, πόσα λεφτά πήγαν για τη «χρηματοδότηση» των ιδιωτικών τραπεζών μας και προσμετρήθηκαν στο δημόσιο χρέος. Ξέρουμε ότι τράπεζες πήραν λοιπόν από το 2008 έως τις μέρες μας 238 δις, περισσότερα από τις καταθέσεις μας, περισσότερο και από το ΑΕΠ μας… Πήραν σχεδόν 30 δις το χρόνο!!! Δεν είναι λίγο ...παράξενο αυτό; Δεν είναι λίγο …περίεργο; 30 δισεκατομμύρια Ευρώ το χρόνο δώσαμε στις ιδιωτικές μας τράπεζες που διαχειρίζονται Ευρώ…
    Αλλά διαγραφή του χρέους αυτού ...δεν θέλουν οι "σύμμαχοί" μας (και ούτε και οι κυβερνώντες μας...).
    Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει η ΕΕ, εφόσον εμείς αρνηθούμε αυτό το "χρέος", είναι να μας διώξει από την ΕΕ και από το Ευρώ.
    Να μην φοβάται κανείς όμως τις κερδοσκοπικές πιέσεις αν έχουμε Εθνικό νόμισμα (και εθνικό τραπεζικό σύστημα). Αυτές μπορούν να τις κάνουν μόνο εάν έχουν το νόμισμά σου, εμείς γιατί να το δώσουμε (εννοείται το νέο Εθνικό νόμισμα);
    Και επίσης, με Εθνικό νόμισμα το Κράτος δεν χρεοκοπεί ΠΟΤΕ, δεν μπορεί να χρεοκοπήσει.
    Όπως έγραψα λοιπόν, η χώρα δανείστηκε για να χρωστάει. Δανείστηκε μόνο και μόνο για να χρωστάει και όχι για άλλο λόγο. Τώρα ξεπουλιούνται τα πάντα, ότι αποφέρει πλούτο για τη χώρα, ξεπουλιέται χωρίς καμιά αιτία (δήθεν για να γίνουν ...επενδύσεις). Και όταν αναφέρομαι σε ξεπούλημα το εννοώ και το αποδεικνύω. Πουλιούνται λοιπόν όλα με τιμές ...της πλάκας και άρα ξεπουλιούνται, ο ΟΠΑΠ πχ δόθηκε με χρήματα όσο κέρδος είχε σε ένα χρόνο, για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ πήραμε 45 εκατομμυριάκια (και μάλιστα μιλάμε για εκατοντάδες συρμοί, εκατοντάδες χιλιόμετρα ράγες, δεκάδες σταθμούς κλπ κλπ, καινούριος προαστιακός). Λιμάνια, αεροδρόμια, ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, νοσοκομεία, τράπεζες (ενώ τις ..."χρηματοδοτήσαμε" κιόλας), ασφαλιστικά ταμεία κλπ κλπ. έτσι ώστε στο τέλος η Ελλάδα να μη βγάζει άλλα χρήματα για να μπορεί να ξεχρεώνει αυτά που δήθεν χρωστάει…
    Και θα αναγκαστεί να δώσει τον ορυκτό της πλούτο. Τον ορυκτό πλούτο (πετρέλαια και φυσικό αέριο) που μέχρι πρότινος ...ούτε που γνωρίζαμε ότι υπήρχε. Και την Ελληνική ΑΟΖ δεν έχουμε ακόμα και σήμερα ανακηρύξει, αφού ...φοβόμαστε τους Τούρκους. Και όμως η Κύπρος επί Τάσου Παπαδόπουλου ανακήρυξε τη δική της ΑΟΖ. Και σημειώστε ότι η Ελλάδα έχει ορυκτό πλούτο αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο το γνωρίζουν οι πάντες (αυτοί που πρέπει) εδώ και δεκαετίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. pit καλησπέρα. Συμφωνώ μέ όσα γράφεις. Ερωτάς όμως ποιός θά τούς πάει στό Διεθνές Δικαστήριο τής Χάγης. Σου απάντώ: ΕΜΕΙΣ. Εμείς θά τούς πάμε, οί πολίτες. Ήδη έχουμε κάνει μία προσφυγή καί ετοιμαζόμαστε καί γιά άλλες.
    Δημιουργήσαμε μία Ομάδα Πολιτών, γι`αυτόν τόν σκοπό, καί θά τούς πάμε όλους, όσοι ευθύνονται γιά τήν σημερινή εξαθλίωση τών Ελλήνων Πολιτών καί γιά τό ξεπούλημα τής πατρίδος μας, καθώς καί γιά τήν παράδωση τής Εθνικής μας κυριαρχίας, σέ χέρια ιδιοτών μαφιόζων εγκληματιών τοκογλύφων. Όλα τά κόμματα, είναι εγκληματικές οργανώσεις καί ανθέλληνες καί μισούν τούς Έλληνες καί ότι Ελληνικό.
    Προσπαθούμε νά ενώσουμε όσους περισσότερους Έλληνες, ούτως ώστε νά είμαστε πιό δυνατοί. Όσοι περισσότεροι, τόσο θά πιέζουμε περισσότερο τήν Διεθνή κοινότητα.

    ΕΔΩ ΘΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ.
    ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΡΙΤΣΙΔΟΥ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ / The appeals in chronological order.
    https://eleftheriellas.blogspot.gr/2017/01/appeals-in-chronological-order.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. pit, ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟ BLOG ΜΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ ΣΤΙΣ 26-1-2017 ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ / The appeals in chronological order."
    https://eleftheriellas.blogspot.gr/2017/01/appeals-in-chronological-order.html
    ΒΡΕΣ ΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΩ ΣΥΝΔΕΣΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΙΣΗΣ: Καλέστε τον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να εξετάσει όλες τις καταγγελίες και τα στοιχεία που έλαβε αναφορικά με εγκλήματα της αρμοδιότητας του που τελούνται στην Ελλάδα, να ξεκινήσει έρευνα και να στείλει σε δίκη τους ενόχους. Κάντε κλικ στην πιο κάτω εικόνα και συμπληρώστε την φόρμα συλλογής υπογραφών. : https://justiceforgreece.wordpress.com/complaints/

    ΑπάντησηΔιαγραφή