Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Βερολίνο: Γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης; Το ερώτημα



17:36 | 22 Δεκ. 2016
Τελευταία ανανέωση 09:05 | 23 Δεκ. 2016
Η απάντηση γυρίζει πολύ πίσω στον χρόνο, στην εποχή των Ναζί και της Στάζι.
Η σχεδόν πλήρης απαγόρευση όσον αφορά τις κάμερες κλειστού κυκλώματος σε δημόσιους χώρους σημαίνει ότι η γερμανική αστυνομία και οι υπηρεσίες ασφαλείας δεν έχουν στη διάθεση τους ούτε ένα καρέ οπτικού υλικού από το μακελειό που προκάλεσε η νταλίκα στην υπαίθρια χριστουγεννιάτικη αγορά ή από τη στιγμή που ο δράστης εγκαταλείπει το σημείο.
Η αποκάλυψη έγινε σήμερα και συνδέεται με τα δρακόντεια μέτρα προστασίας της ιδιωτικής ζωής των Γερμανών πολιτών.
Μάλιστα, μόλις εφέτος, οι πολιτικοί μπλόκαραν προτάσεις που αφορούσαν την εγκατάσταση καμερών στις κεντρικές πλατείες του Βερολίνου.
Πρόκειται για μια κίνηση σχεδόν αντανακλαστική, που έχει τις ρίζες της στον τυραννικό έλεγχο των πολιτών από τους Ναζί και στη συνέχεια, την «εποπτεία» από τη Στάζι κατά την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου στην, προ της πτώσης του Τείχους, Ανατολική Γερμανία.
Όπως λέει, Γερμανός δημοσιογράφος στη Daily Mail: «Τότε, το κράτος γνώριζε τα πάντα για όλους μας. Γι αυτό οι άνθρωποι φοβούνται να γνωρίζουν οι αρχές τα πάντα για τον κάθε έναν από εμάς».
Η αστυνομία ανακοίνωσε πως ο δράστης διέφυγε πεζός από την πλατεία Breitscheidplatz, αλλά δεν έχει καταγράψει τις κινήσεις του στην κάμερα.
Ίσως γι αυτό οι πανικόβλητοι αξιωματικοί της αστυνομίας βιάστηκαν να συλλάβουν τον λάθος άνθρωπο, έναν Πακιστανό αιτούντα άσυλο, που εθεάθη να τρέχει σε μικρή απόσταση από το σημείο της τραγωδίας.
Η Μέρκελ, ήταν ένθερμη υποστηρικτής της εκστρατείας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και εφέτος πέρασε νόμο που απαγορεύει τη χρήση καμερών παρακολούθησης σε γραφεία για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Αυτός είναι και ένας από τους λόγους, όπου οι κάμερες σε δημόσιους χώρους, συμπεριλαμβανομένης της πλατείας Breitscheidplatz, είναι σπάνιες -με την εξαίρεση των σιδηροδρομικών σταθμών και των δημόσιων συγκοινωνιών.
Τον Ιούνιο, ο τότε υπουργός Εξωτερικών του Βερολίνου είχε προσπαθήσει να αλλάξει την τοπική νομοθεσία εγκαθιστώντας κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης σε σημεία όπου τα επίπεδα εγκληματικότητας είναι υψηλότερα, όπως η πάντα πολύβουη Alexanderplatz, αλλά απορρίφθηκε από την τοπική κυβέρνηση.
Η αστυνομία δηλώνει πως το έργο της έχει παρεμποδιστεί από την έλλειψη κλειστών καμερών, και πως ζήτησαν περισσότερες κάμερες στον απόηχο της επίθεσης.
Τέτοιες κάμερες στη Γερμανία υπάρχουν, αλλά δεν επιτρέπεται η μετάδοση σε πραγματικό χρόνο.
Για την ακρίβεια μόνο 5 στα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια το επιτρέπουν.

Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης

Σου άρεσε; Γίνε Αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχική σελίδα μας. 

Σχολιάστε!!

Μοιραστείτε το! Κοινοποιήστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου