Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Γερμανός καλεί Έλληνες να καταθέσουν τις μαρτυρίες τους στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (βίντεο) – ΔΙΑΔΩΣΤΕ !








Όσοι πέσατε θύματα των μέτρων λιτότητας και έχετε υποστεί βλάβη στην υγεία σας, ή έχετε αυτόχειρα στην οικογένεια σας, ή δεν έχετε πια πρόσβαση σε τροφή, φάρμακα κλπ, στείλτε την μαρτύρια σας στην αγγλική γλώσσα στον εισαγγελέα του ΔΠΔ και ενημερώστε σχετικά την κυρία Luzia Hassel-Reusing, έτσι ώστε να μπορέσει να την επικαλεστεί/ αξιοποιήσει. Στην επιστολή σας να επισημάνετε το συσχετισμό της μαρτυρίας σας με την δικογραφία με αριθμό (file number) OTP-CR-345/12 που αφορά την καταγγελία Hassel-Reusing
προσέφυγε στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για να καταγγείλει την τέλεση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας στην Ελλάδα, καλεί τον Ελληνικό πληθυσμό να ενισχύσει με μαρτυρικές καταθέσεις την καταγγελία της συζύγου του.
Η διεύθυνση για την αποστολή των μαρτυριών ή άλλων στοιχείων, είναι σύμφωνα με τηνιστοσελίδα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου η ακόλουθη :
International Criminal Court
Information and Evidence Unit
Office of the Prosecutor
Post Office Box 19519
2500 CM The Hague
The Netherlands
Εναλλακτικά, η αποστολή μπορεί να γίνει μέσω τηλεομοιοτυπίας (fax) στο +31 70 515 8555.
Η διεύθυνση της κυρίας Hassel-Reusing:
Sarah Luzia Hassel-Reusing
Thorner Str. 7
42283 Wuppertal (Germany)
Τηλ.: +49/202/2502621
Εάν δεν ξέρετε αγγλικά, επικοινωνήστε με τον πρέσβη επί τιμή κύριο Λεωνίδα Χρυσανθόπουλο, ο οποίος συντονίζει την προσπάθεια συλλογής και μετάφρασης μαρτυρίων στην Ελλάδα. Ηλεκτρονική διεύθυνση:chrysanthopoulos@gmail.com
Το ζητούμενο της μαρτυρίας είναι να αναδείξει το θέμα της βλάβης στην υγεία εξαιτίας συγκεκριμένων μέτρων δημοσιονομικής λιτότητας και πρέπει να εξηγήσετε σε αυτήν, από ποια χρονική στιγμή κι έπειτα η υγεία σας παρουσίασε πρόβλημα και με ποιο μέτρο το συνδέετε.
Η βλάβη μπορεί να σχετίζεται με φάρμακα ή με υπηρεσίες υγείας ή με ιατρούς, στους οποίους πια δεν έχετε πρόσβαση ή μόνο στην έλλειψη δυνατότητας πληρωμής ή
συμμετοχής στην πληρωμή στα παραπάνω ή που πλέον δεν βρίσκονται σε αρκετά κοντινή απόσταση στον τόπο κατοικίας σας.
Εάν αντιμετωπίζετε πρόβλημα πείνας, στη μαρτυρία σας πρέπει να αναφερθεί από πότε το αντιμετωπίζετε και τι το προκάλεσε (λχ. περικοπές στη σύνταξη ή τον μισθό σας, υπερφορολόγηση ). Εξηγήστε δηλαδή με απλά λόγια από πότε και γιατί δεν είχατε πια αρκετά χρήματα για την πλήρη σίτισή σας.
Η μαρτυρία σας είναι απαραίτητη και εάν :
– αιτία της κατάστασης σας ήταν η χαλάρωση της προστασίας εναντίον των αναιτιολόγητων απολύσεων ή η αύξηση του κόστους ζωής,
– ο μόνος λόγος για τον οποίο δεν υποσιτίζεστε είναι ότι έχετε υποστήριξη από φιλανθρωπική οργάνωση
– έχετε μείνει άστεγος/-η, ή εάν διαμένετε σε διαμέρισμα χωρίς θέρμανση εξαιτίας οικονομικής αδυναμίας,
Εάν αυτό είναι εφικτό, επισυνάψτε στην επιστολή σας στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, φωτοτυπίες των στοιχείων που καταδεικνύουν ότι με τα οικονομικά μέσα που διαθέτετε, δεν μπορεί να καλυφθεί πλέον το απαραίτητο κόστος για τροφή, διαμονή ή υγειονομική περίθαλψη.
Εάν διαθέτετε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα πρόσωπα που σχεδίασαν ή
 αποφάσισαν τα μέτρα λιτότητας γνώριζαν τις επιπτώσεις στην υγεία των πολιτών και των κατοίκων της Ελλάδας, ενημερώστε σχετικά το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και την κυρία Hassel-Reusing. Αυτό είναι απαραίτητο επειδή έγκλημα κατά της ανθρωπότητας (άρθρο 7 του Καταστατικού της Ρώμης) στοιχειοθετείται μόνο όταν ενέχει πρόθεση σε ένα βαθμό, δηλαδή όταν κάποιος γνωρίζει τι συνέπειες έχουν οι πράξεις/αποφάσεις του, αλλά παρ’ όλα αυτά τις λαμβάνει/τις εφαρμόζει.
Κάθε μαρτυρία με στοιχεία που αφορά στην βλάβη της υγείας συγκεκριμένων 
προσώπων εξαιτίας συνθηκών συνιστά σημαντική συμβολή στη λύση. Επιπροσθέτως, όσο περισσότερες μαρτυρίες με στοιχεία συγκεντρωθούν, θα καταδείξουν στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ότι είναι σημαντικό για τους πολίτες και τους κατοίκους της Ελλάδας να δοθεί υψηλή προτεραιότητα στον εντοπισμό των υπαιτίων και την αποτροπή περαιτέρω βλαβών. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το βίντεο.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: 
Σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, έως τώρα έχουν προσφύγει στην Χάγη τουλάχιστον 34 άτομα τα οποία κατάγγειλαν την τέλεση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας ή/και γενοκτονία των Ελλήνων σε εξέλιξη – η οποία είναι και αυτή έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που απλά εξετάζεται χωριστά λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας της. Ταυτόχρονα, 6141 άτομα από την Ελλάδα και το εξωτερικό ζήτησαν ήδη από τον αρμόδιο εισαγγελέα του ΔΠΔ να ενεργοποιήσει αμέσως τις διαδικασίες, να εξετάσει τα εγκλήματα που τελέστηκαν στην Ελλάδα και να οδηγήσει σε δίκη όσους ευθύνονται γι΄αυτά καθώς οι ένοχοι πρέπει να τιμωρηθούν και τέτοια εγκλήματα πρέπει να αποτραπούν.
Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ και η ποινική διαδικασία ξεκινά αυτεπάγγελτα αν και εφόσον ο εισαγγελέας έχει ενδείξεις τέλεσης εγκλημάτων της αρμοδιότητας του στην επικράτεια της χώρας ή και αλλού εάν αυτά αφορούν Έλληνες. Στη περίπτωσή μας, οι ενδείξεις πρέπει να προκύψουν από τις προαναφερόμενες καταγγελίες, από τα στοιχεία και το αποδεικτικό υλικό που έχει επισυνάπτει σε αυτές καθώς και από όποιο άλλο στοιχειό ή αποδεικτικό υλικό έλαβε ο εισαγγελέας από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες (άστεγους, άνεργους, ιατρούς, ΜΚΟ, ιατρικούς ή/και επαγγελματικούς συλλόγους κλπ.)
Υπενθυμίζω ότι το JusticeForGreece είναι το επίσημο ιστολόγιο του ηλεκτρονικού αιτήματος προς τον Εισαγγελέα του ΔΠΔ (ICC) και κατ΄επέκταση, το ιστολόγιο των προσφυγών στην Χάγη. Εδώ ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει ιδέες αναφορικά με πρόσθετους ισχυρισμούς με τους οποίους να ενισχύσει την καταγγελία του, καθώς και άμεσο ή έμμεσο αποδεικτικό υλικό με το οποίο να τεκμηριώσει τους ισχυρισμούς του.
Τις καταγγελίες και μέρος του επισυναπτόμενου αποδεικτικού υλικού μπορείτε να δείτε κάνοντας κλικΕΔΩ.
Το ηλεκτρονικό αίτημα μπορείτε να το υπογράψετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ αλλά προσοχή ! Άλλο πράγμα η ηλεκτρονική υπογραφή και άλλο η αποστολή της μαρτυρίας σας στο δικαστήριο. Δηλαδή, επειδή υπογράψατε το αίτημα σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι αυτό αρκεί και ότι δεν πρέπει να στείλετε όλα τα στοιχεία και τις αποδείξεις που έχετε στην διάθεση σας και αφορούν εσάς ή μέλη της οικογένειας σας. ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Στην μαρτύρια σας πρέπει να εξηγήσετε για την κάθε περίπτωση χωριστά, από πότε και γιατί (εξαιτίας ποιων μέτρων κλπ) αντιμετωπίζεται το πρόβλημα που αναφέρετε.
Το ιστορικό της πρωτοβουλίας συλλογής υπογραφών στα ελληνικά μπορείτε να το διαβάσετε κάνοντας κλικ ΕΔΩ




Αναδημοσίευση: Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης.
Σου άρεσε; Γίνε Αναγνώστης τής Ιστοσελίδος μας μέ ένα κλίκ, επάνω δεξιά στήν αρχική σελίδα μας. 

Σχολιάστε!!


Μοιραστείτε το! Κοινοποιήστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου