Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ. ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ. ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΗΣ Κας ΖΩΗΣ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ Κου ΛΟΓΟΘΕΤΗ.



Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ.

Ο Εισαγγελέας καταπέλτης κατά τού Γεωργίου, ζήτησε τήν καταδίκη του, γιά παράβαση καθήκοντος.
Μεγάλης σημασίας ή καταδίκη τού Γεωργίου, αφού εκκρεμή τό ποινικό σκέλος σέ βαθμό κακουργήματος στόν ΆΡΕΙΟ ΠΑΓΟ, μετά από 2 απαλλακτικά βουλεύματα.
Τά απαλλακτικά βουλεύματα, όπως είναι γνωστόν, έγιναν μετά από τήν επέμβαση στήν δικαιοσύνη από τούς γνωστούς μας "δανειστές", παρανόμως.
Μάλιστα ή ΚΟΜΙΣΙΟΝ δυσαρεστήθηκε από τήν απόφαση καί πρίν από λίγο  ανέφερε ότι θά γίνει προσφυγή γιά αναίρεση τής καταδικαστικής απόφασης.
Η επέμβαση αυτή στήν δικαιοσύνη, είναι παράνομη καί αν μή τί άλλο, τρέμει καί γιά τήν εξέλιξη τής επόμενης δίκης στόν ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ.
Μία τυχόν καταδίκη τού Γεωργίου, γκρεμίζει όλο τό οικοδόμημα τών Μνημονίων, πού μάς έχωσαν μέ παραποιημένα στοιχεία καί εξαθλίωσαν τόν Ελληνικό λαό, καί πήραν τήν πατρίδα μας μέ μηδενικό αντίκρισμα. Δηλαδή, μάς έκλεψαν τήν χώρα μας.

Καταδικάστηκε ό Αντρέας Γεωργίου τής ΕΛΣΤΑΤ, μετά τήν εισήγηση καταπέλτη τού Εισαγγελέος Λάμπρου Κατσαβέλλα, ό οποίος ζήτησε τήν μεγαλύτερη τών ποινών.

Καταδικάστηκε γιά παράβαση καθήκοντος κατ`εξακολούθηση, μέ ποινή φυλάκισης 2 ετών, τήν μεγαλύτερη τών ποινών τήν οποία ζήτησε ό Εισαγγελέας, μέ τριετή αναστολή,αφού τό δικαστήριο δέν τού αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.


Τό δικαστήριο τελικά αποφάσισε τήν αθώωση γιά τίς δύο από τίς τρείς κατηγορίες πού κατηγορείτο από τήν Κα Ζωή Γεωργαντά καί τόν Κο Λογοθέτη.

Οί κατηγορίες οί οποίες βάρυναν τόν Γεωργίου ήταν:
Α) Γιά τίς δύο θέσεις πού κατείχε , τόσο ώς πρόεδρος τής ΕΛΣΤΑΤ , όσο καί ώς μέλος τού Δ.Ν.Τ.
(Υπηρετούσε δηλαδή τά συμφέροντα τού Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (Δ.Ν.Τ) καί παράλληλα τά συμφέροντα τής Ελλάδος.
Ό Γεωργίου πού τοποθετήθηκε από τό Δ.Ν.Τ σέ αυτήν τήν θέση γιά νά μαγειρέψει τό Έλλειμμα τού Ελληνικού Δημοσίου, όπως καί έπραξε, τό δικαστήριο δυστυχώς τόν αθώωσε.)

Β) Ότι δέν συγκαλούσε τό Διοικητικό Συμβούλιο.
(Καί γι`αυτήν τήν πράξη του αθωώθηκε, παρ`ότι ή κατηγορία αυτήν συνδέεται μέ τήν Γ κατηγορία γιά τήν οποία καί καταδικάστηκε)

Γ) Ό Γεωργίου καταδικάστηκε διότι δέν ενημέρωσε τό Δ.Σ γιά τήν διαβίδαση τών στοιχείων γιά τό έλλειμμα τού 2009 τόν Νοέμβριο τού 2010.
(Δηλαδή δημιούργησε μόνος του τό έλλειμμα καί τό διαβίβασε  μόνος του στήν Eurostat,  χωρίς τήν σύμφωνη γνώμη τού Διοικητικού Συμβουλίου, αποκλείοντας όλα τά μέλη, ακόμη καί τόν αντιπρόεδρο, δημιουργώντας τήν ανεξάρτητη αυτήν υπηρεσία, σέ Ενός Ανδρός Αρχή, ενέργεια παράνομη μέ αυτήν τήν οποία είχε δημιουργήσει ό νομοθέτης.
Μετέτρεψε ένα συλλογικό όργανο σέ όργανο Ενός Ανδρός Αρχή, καί αποφάσιζε μόνος του γιά όλα, χωρίς κάν νά ενημερώνει τά υπόλοιπα μέλη τού Δ.Σ, αλλά ούτε καί νά συγκαλεί συνεδρίαση τού Δ.Σ.

 Ή καταδίκη αυτήν είναι σημαντική διότι θά παίξει ρόλο στήν δίκη του στόν Άρειο Πάγο, σχετικά μέ τήν κατηγορία τής ψευδής βεβαίωσης σέ βαθμό κακουργήματος, μέ τήν οποία βαρύνεται.



Νά σημειώσω εδώ ότι εάν δέν καταδικάζονταν ό Γεωργίου, θά έπρεπε νά αποζημειωθεί.

Αργύριος Μαρινάκης Έλλην Πολίτης




ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Ένοχος γιά παράβαση καθήκοντος ο Γεωργίου.
Ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή επέβαλε την Τρίτη (01/08/2017) το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών σε βάρος του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Η καταδικαστική απόφαση σε βάρος του κ. Γεωργίου αφορά σε μία από τις τρεις πράξεις παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, για τις οποίες κατηγορείτο.
Το δικαστήριο δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό και του επέβαλε την ανώτατη ποινή με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα της έδρας, Λάμπρου Πατσαβέλλα. Μάλιστα, ο εισαγγελέας τόνισε στην αγόρευσή του πως «η πράξη που αποδίδεται στον κατηγορούμενο έχει ιδιαίτερη ηθική απαξία».
Συγκεκριμένα το δικαστήριο καταδίκασε τον Ανδρέα Γεωργίου διότι δεν ενημέρωσε το Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ για τη διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 το Νοέμβριο του 2010.
Αντίθετα, τον απάλλαξε από την κατηγορία που αντιμετώπιζε, επειδή δεν συγκαλούσε το Δ.Σ. και από εκείνη που αφορούσε στο γεγονός ότι διατηρούσε παράλληλα θέση και στο ΔΝΤ για λίγους μήνες μαζί με τα καθήκοντα του στην ΕΛΣΤΑΤ.
Τους επόμενους μήνες αναμένεται και η κρίση του Αρείου Πάγου σχετικά με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης σε βαθμό κακουργήματος, με την οποία βαρύνεται.

«Ντόμινο» πολιτικών και οικονομικών εξελίξεων

Η καταδίκη του Ανδρέα Γεωργίου αναμένεται, όπως όλα δείχνουν, να προκαλέσει ραγδαίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, καθώς εδώ και αρκετό καιρό οι Βρυξέλλες αλλά και μερίδα Ευρωπαίων εταίρων είχαν σπεύσει να παράσχουν κάλυψη στον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, αναφορικά με τα στοιχεία του «φουσκωμένου» ελλείμματος. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ και ΕΔΩ).
Μάλιστα, εδώ και καιρό οι Θεσμοί έχουν απαιτήσει από την ελληνική πλευρά την απαλλαγή του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ από κάθε κατηγορία, απειλώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρξουν συνέπειες σε ό,τι αφορά τη χρηματοδότηση της χώρας.
Ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2016, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, είχε προειδοποιήσει την Ελλάδα για την υπόθεση Γεωργίου, χαρακτηρίζοντας «τεράστιο λάθος» την ποινική δίωξή του. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)
Εξάλλου, στις 07/07/2017, οπότε και συνεδρίασε ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), η ελληνική πλευρά δέχθηκε να σιωπήσει για την υπόθεση Γεωργίου, σε «αντάλλαγμα» την επίσπευση των διαδικασιών για την εκταμίευση της δόσης των 7,7 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του κλεισίματος της δεύτερης αξιολόγησης. (Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ)
Δείτε επίσης τα σχετικά ρεπορτάζ:

«Καταπέλτης» ο εισαγγελέας

Υπενθυμίζεται πως χθες, Δευτέρα (31//07/2017) ο εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του κ. Γεωργίου για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ' εξακολούθηση. 
Ξεκινώντας την αγόρευση του, επικαλούμενος μια φράση του Δημοσθένη σχετικά με την ανάγκη σεβασμού στο νόμο, ο εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας, επισήμανε πως βάσει του ιδρυτικού της νόμου, ήταν υποχρεωτική η συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ μια φορά το μήνα και ο πρόεδρος ήταν υποχρεωμένος να εκτελεί τις αποφάσεις του.
Παράλληλα, ο εισαγγελέας επισήμανε σχετικά με το επιχείρημα του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ ότι είχαν υποκλαπεί τα email του από τον τότε αντιπρόεδρο, πως ο Ανδρέας Γεωργίου θα μπορούσε είτε να απέχει και να μην κρατάει ομήρους τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., καθώς αυτός ήταν «απλός συντονιστής - μαέστρος σε μια ορχήστρα που το κυρίαρχο όργανο ήταν το Δ.Σ.».
«Όφειλε ως πρόεδρος να βρίσκεται πάνω από κάθε προσωπική διαφορά. Θα μπορούσε, αν ήθελε να υποβάλει, αίτηση εξαίρεσης του αντιπροέδρου», τόνισε ο εισαγγελέαςπροσθέτοντας πως όλα αυτά συνέβησαν την πιο σημαντική στιγμή ιστορικά από την ίδρυση της ΕΛΣΤΑΤ και επισημαίνοντας πως ο Ανδρέας Γεωργίου ήθελε να μετατρέψει την ΕΛΣΤΑΤ «σε ενός ανδρός αρχή».
«Υπήρχε έντονη ανάγκη εκείνη την περίοδο να σταθεί στο ύψος της η ΕΛΣΤΑΤ. Ο Ανδρέας Γεωργίου όφειλε να δώσει βήμα στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. και να ακούει τις απόψεις τους. Παρέβη τον σεβασμό στο νόμο και στην ομάδα, στην συλλογικότητα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο εισαγγελέας.
Επιπλέον για το ζήτημα της διατήρησης παράλληλα θέσης από τον πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ και στο ΔΝΤ, ο εισαγγελέας επισήμανε δεικτικά πως «η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται», θέτοντας το ερώτημα για το εάν ο κ. Γεωργίου θα είχε επιλέγει για τη θέση του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ εάν είχε αποκαλύψει την παραμονή του και σου ΔΝΤ για διάστημα μερικών μηνών.
Την πρόταση υποδέχθηκε το ακροατήριο με χειροκροτήματα και φωνάζοντας «Ζήτω η Ελλάς».
Σημειώνεται πως από το πρωί της Δευτέρας (31/07/2017) η δίκη διεξαγόταν με το ακροατήριο να διακόπτει συνέχεια τη διαδικασία. Μάλιστα, η πρόεδρος διέταξε τη 48ωρη κράτηση μίας εκ των ακροατών που είχε παρέμβει αρκετές φορές διακόπτοντας τη δίκη.
«Δεν είμαστε εδώ πολιτική συγκέντρωση. Δεν κάνουμε σόου! Αν θέλετε να εκτονώσετε τα συναισθήματα σας να πάτε άλλου!», τόνισε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου.

πηγη: 
http://www.newsbomb.gr/ellada/dikaiosynh/story/810953/ektakto-enoxos-o-andreas-georgioy-gia-tin-ypothesi-tis-elstat#ixzz4oV7ATEPt



    •                              Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμα
        


2 σχόλια:

  1. το συμπερασμα που βγαζω Αργυρι ειναι οτι πραγματικα πρεπει να ειμαστε μαξημουμ 3000 Ελληνες ανα τον Πλανιτη....τωρα εμεις να βγαλουμε 1 εκατομιριο ευρωπεους...διοτι δεν λειτουργεισε απο ελιψει κοσμου στο να μηλανε για την δικη και στο να ειναι παρων ολλοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή