Πέμπτη, 3 Αυγούστου 2017

Η απάντηση των Ελλήνων δικαστών στην Κομισιόν για τον Α. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ «Οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες»

«Οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες»


Την δική της απάντηση στην Κομισιόν που έχει εκφράσει έντονες ενστάσεις για την καταδίκη του πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Α. Γεωργίου, δίνει με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.
Μεταξύ άλλων οι Έλληνες δικαστές αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι «οι ελληνικές δικαστικές αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οφείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στις 30-8-2016 η Ένωση εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά με τις ανεπίτρεπτες και εξωθεσμικές παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην ανοιχτή τότε υπόθεση του πρώην επικεϕαλής της  ΕΛΣΤΑΤ ενώπιον των Ελληνικών Δικαστηρίων.  Μετά την πρόσϕατη έκδοση δικαστικής απόϕασης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δήλωσε ότι “παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις”.
Οι ελληνικές δικαστικές αρχές και οι ελληνικοί νόμοι οϕείλουν να αντιμετωπίζουν ισότιμα όλους τους πολίτες χωρίς να έχει καμία σημασία η ειδική σχέση που μπορούν αυτοί να έχουν με υπηρεσίες υπαγόμενες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Η ορθή ερμηνεία και εϕαρμογή των νόμων ανατίθεται από το Σύνταγμα στους δικαστικούς λειτουργούς, η κρίση των οποίων δεν επιτρέπεται να επηρεάζεται από πολιτικές σταθμίσεις, πιέσεις ή προτροπές. Η ανεξαρτησία των γραϕείων στατιστικής στα Κράτη μέλη μπορεί να «αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομικής και νομισματικής ένωσης» σύμϕωνα με την Κομισιόν, η ανεξαρτησία και το ανεπηρέαστο ωστόσο των Δικαστών και των Εισαγγελέων μιας Χώρας αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».   

    • Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμα
       
             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου