Πέμπτη, 18 Μαΐου 2017

Ολα για τη Γενοκτονία μας ! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΗ ΜΑΣ..

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΥΠΟΔΟΥΛΟΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΖΥΓΟ..

Ελεύθερα οι Ομαδικές απολύσεις χωρίς κυρώσεις


ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΜΙΖΕΣ ΤΑ «ΜΟΥΝΙΑ» ΓΙ ΑΥΤΟ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ.«Κενό γράμμα» αποτελεί η ψήφιση των λεγόμενων αντίμετρων για την μείωση των φορολογικών συντελεστών φυσικών προσώπων, επιχειρήσεων και ΕΝΦΙΑ καθώς σύμφωνα με την έκθεση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής, έτσι όπως κατατέθηκαν οι επίμαχες διατάξεις προσκρούουν στο σύνταγμα και δεν θα εφαρμοστούν.
Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και εάν επιτευχθεί ο δημοσιονομικός στόχος για πλεόνασμα  3,5% το 2018 και 2019, τα συγκεκριμένα αντίμετρα δεν θα ενεργοποιηθούν !
Ειδικότερα, οι συντάκτες της έκθεσης εξηγούν ότι το Σύνταγμα απαγορεύει στην Βουλή να δίνει εξουσιοδότηση στον εκάστοτε υπουργό Οικονομικών να αναπροσαρμόζει  τους φορολογικούς συντελεστές ανάλογα με την πορεία των εσόδων και την προοπτική επίτευξης δημοσιονομικών στόχων.
Οι παρατηρήσεις της επιστημονικής επιτροπής αφορούν το άρθρο 15 που περιγράφει τον χρόνο εφαρμογής των επώδυνων δημοσιονομικών μέτρων και τους όρους ενεργοποίησης των αντίμετρων.
«Ως προς το σκέλος της «αναπροσαρμογής στον επιτρεπόμενο βαθμό» των φορολογικών ρυθμίσεων των άρθρων 11 έως 14 του νομοσχεδίου διά αποφάσεως του Υπουργού Οικονομικών, η προτεινόμενη ρύθμιση δεν παρίσταται σύμφωνη προς το άρθρο 78 παρ. 4 του Συντάγματος» αναφέρει το επίμαχο απόσπασμα και συνεχίζει «Για τον λόγο αυτό, σκόπιμο είναι, σε περίπτωση διαπίστωσης απόκλισης από τους μεσοπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους, η αναγκαία αναπροσαρμογή των φορολογικών ρυθμίσεων των άρθρων 11 έως 14 του νομοσχεδίου να γίνει με νομοθετική ρύθμιση, εντός του οριζόμενου από το άρθρο 78 παρ. 2 του Συντάγματος χρονικού πλαισίου».
Η δεύτερη παράγραφος του άρθρου 78 του Συντάγματος προβλέπει πως «Φόρος ή άλλο οποιοδήποτε οικονομικό βάρος δεν μπορεί να επιβληθεί με νόμο αναδρομικής ισχύος που εκτείνεται πέρα από το οικονομικό έτος το προηγούμενο εκείνου κατά το οποίο επιβλήθηκε»

Ολα για τη Γενοκτονία μας !
                 
  • Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμαΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου