Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Η ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ-ΕΗΤΩΝ. ΔΑΝΕΙΣΑΝ ΤΗΝ FRAPORT 280ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ , ΔΗΛΑΔΗ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΛΕΦΤΑ , ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ 14 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ




«Ο Ντάισελμπλουμ τα θέλει μονά-ζυγά δικά του

 Η Τράπεζα της Ελλάδας συμμετέχοντας στην ποσοτική χαλάρωση έχει δαπανήσει το 2015 και 2016 συνολικά 42, 5 δις ευρώ αγοράζοντας ομόλογα διεθνών οργανισμών, δηλαδή ομόλογα του ESM και της ΕΕ αλλά και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων η οποία δάνεισε στην κρατική γερμανική εταιρία
Fraport 280 εκατ. ευρώ προκειμένου να αρπάξει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας για 40 χρόνια. Δηλαδή δανείσαμε τους δήθεν δανειστές μας για να μας δανείζουν μέσω ESM επιβάλλοντας μνημόνιο και δανείσαμε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να δανείσει την Fraport που άρπαξε την Ελληνική περιουσία!!!

Αθήνα, 1/5/2017.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


 Άρθρο του Νότη Μαριά

«Ο Ντάισελμπλουμ τα θέλει μονά-ζυγά δικά του

Νότης Μαριάς, Ευρωβουλευτής, Πρόεδρος του Κόμματος ‘EΛΛΑΔΑ-Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ’

Η συζήτηση για την εφαρμογή του τρίτου μνημονίου στην Ελλάδα που έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη 27/4 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες έφερε στο προσκήνιο όλο το μνημονιακό σκηνικό που ζούμε εδώ και επτά χρόνια στην Πατρίδα μας.

Μάλιστα η συζήτηση συνέπεσε με την συμπλήρωση 76 ετών από την είσοδο των ναζιστικών στρατευμάτων στην Αθήνα στις 27/4/1941 για να θυμίσει σε όλους μας ότι όπως και τότε έτσι και τώρα η Γερμανία ενεργεί ως δύναμη κατοχής στην Πατρίδα μας. 
Και μάλιστα παρότι έχασε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Αξίζει λοιπόν σε πρώτη φάση να κάνουμε μια απλή αναδρομή στα επτά πέτρινα μνημονιακά χρόνια που έζησε ο Ελληνικός λαός. Επτά χρόνια που σημαδεύτηκαν από τη διάλυση της Ελληνικής κοινωνίας. 
Από τη μετατροπή της χώρας σε ένα απέραντο κοινωνικό νεκροταφείο.
Με απώλεια του 25% του ΑΕΠ και σε απόλυτους αριθμούς πάνω από 47 δις ευρώ, με περικοπές μισθών, συντάξεων και επιβολή φόρων που ξεπερνούν τα 63 δις ευρώ, με το δημόσιο χρέος από 123% του ΑΕΠ που ήταν πριν το μνημόνιο τελικά να εκτοξεύεται στα ύψη αφού σύμφωνα με το ίδιο το ΔΝΤ θα σκαρφαλώσει το 2017 στο 184,7% του ΑΕΠ!!!

Επτά πέτρινα μνημονιακά χρόνια στα οποία φτωχοποιήθηκε το 40% του Ελληνικού λαού, οι άνεργοι ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο και χιλιάδες μαγαζιά έβαλαν λουκέτο. Με τους νέους μας να φεύγουν κατά χιλιάδες στην ξενιτιά μια και το ποσοστό ανεργίας των νέων 15-24 βρίσκεται σήμερα στο 45,2%.

Και όμως παρόλα αυτά δεν ίδρωσε το αυτί του Ντάισελμπλουμ. Αφού στην αρχή προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μια και είχε κατηγορήσει συλλήβδην τους λαούς του ευρωπαϊκού νότου ότι έφαγαν τα λεφτά στα ποτά και στις γυναίκες στη συνέχεια ακολούθησε την ίδια τακτική. Το γνωστό business as usual. Με κραυγές για δήθεν μεταρρυθμίσεις και με πλήρη άρνηση για μείωση του χρέους.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τελικά ζητά από πάνω και τα ρέστα μια και με τις εντολές του η τρόικα απαιτεί επιπλέον μειώσεις των συντάξεων που θα φτάσουν στο 30% αλλά και μείωση του αφορολόγητου προκειμένου να πέσουν για άλλη μια φορά τα βάρη στις πλάτες των χαμηλόμισθων οι οποίοι πλέον δεν θα μπορούν να αποφύγουν με τίποτε τη φορολεηλασία.

Και επιπλέον απαιτεί διάλυση των εργασιακών σχέσεων, μαζικές απολύσεις και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας με ιδιαίτερη έμφαση στη ΔΕΗ, στα λιγνιτικά αποθέματα της χώρας και στους υδροηλεκτρικούς σταθμούς.

Επιβάλει λοιπόν ένα τέταρτο μνημόνιο. Και μάλιστα χωρίς καν να δίνει λεφτά. Χωρίς καν να ρυθμίζει το χρέος. Χωρίς καν μια δέσμευση για την περίφημη ποσοτική χαλάρωση. Μια ποσοτική χαλάρωση που όπως είπε και ο Ντράγκι απαντώντας πρόσφατα σε σχετική Γραπτή Ερώτηση που του υπέβαλα αν και όποτε γίνει θα διαρκέσει σε πρώτη φάση μόνο δύο μήνες!!! Πολύ φασαρία λοιπόν για το τίποτε. 

Και μάλιστα τη στιγμή που η Τράπεζα της Ελλάδας συμμετέχοντας στην ποσοτική χαλάρωση έχει δαπανήσει το 2015 και 2016 συνολικά 42, 5 δις ευρώ αγοράζοντας ομόλογα διεθνών οργανισμών, δηλαδή ομόλογα του ESM και της ΕΕ αλλά και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων η οποία δάνεισε στην κρατική γερμανική εταιρία
Fraport 280 εκατ. ευρώ προκειμένου να αρπάξει τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας για 40 χρόνια. 

Δηλαδή δανείσαμε τους δήθεν δανειστές μας για να μας δανείζουν μέσω ESM επιβάλλοντας μνημόνιο και δανείσαμε την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να δανείσει την Fraport που άρπαξε την Ελληνική περιουσία!!! 

Και για όλα αυτά δεν είπε κουβέντα ούτε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων όταν του έθεσα δημόσια τα ερωτήματα αυτά επίσης στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λίγη ώρα πριν τη συζήτηση με τον Ντάισελμπλουμ.

Ξέχασε επιπλέον ο Ντάισελμπλουμ να μας απαντήσει τι θα γίνει με τα 19,5 δις ευρώ, δηλαδή με το υπόλοιπο του τρίτου δανειακού πακέτου που δεν έχει δώσει στην Ελλάδα. Αφού δεν δίνουν όλο τα δάνειο οι δανειστές γιατί δεν ζητά η κυβέρνηση μείωση των μέτρων κατά 25%; 

Επιπροσθέτως δεν μας απάντησε και σε ένα άλλο σκληρό ερώτημα. Τι θα γίνει με τις επιστροφές των κερδών της ΕΚΤ από τα Eλληνικά ομόλογα, ποσά τα οποία ανήκουν στην Ελλάδα αλλά τα έχει ενθυλακώσει ο ESM.

Και τέλος η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντί να επιβάλει νέα μέτρα και πρωτογενή πλεονάσματα 3,5 % για πολλά χρόνια οφείλει να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές και να επιστρέψει στον φτωχοποιημένο Ελληνικό λαό το κοινωνικό μέρισμα που του αναλογεί λόγω της υπερκάλυψης του πρωτογενούς πλεονάσματος κατά 8 φορές.

Φυσικά όλοι γνωρίζουμε ότι το ζήτημα της υπερχρέωσης της χώρας δεν είναι οικονομικό. Είναι βαθιά πολιτικό μια και οι δανειστές εν γνώσει τους εφαρμόζουν μνημόνια που δεν βγαίνουν, προκειμένου να υπερχρεώσουν τη χώρα, να εξαθλιώσουν τον Ελληνικό λαό και να λεηλατήσουν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της Πατρίδας μας.

Πρόκειται λοιπόν για ένα επονείδιστο χρέος το οποίο ο Ελληνικός λαός θα διαγράψει.
Γι΄ αυτό και είπα στον Ντάισελμπλουμ κλείνοντας την παρέμβαση μου:
‘Ο Ελληνικός λαός σύντομα θα σας στείλει το μήνυμα, γιατί υπάρχει ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ’.»

  • Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου