Τρίτη 24 Μαΐου 2016

«AfD»: 40άρα χημικός η αρχηγός του AfD που απειλεί τη Μέρκελ. «AfD»: 40άρα χημικός η αρχηγός του AfD που απειλεί τη Μέρκελ





Πλήγμα για τη γερμανίδα Καγκελάριο που έχασε 2 στα 3 κρατίδια


Ποια είναι η επικεφαλής του AfD, Φράουκε Πέτρι που ανεβάζει τις «μετοχές» της και σημείωνει εντυπωσιακά ποσοστά –  Οι Γερμανοί πολίτες γύρισαν την πλάτη στην πολιτική για το προσφυγικό της Ανγκελα Μέρκελ, όπως επισημαίνουν τα περισσότερα γερμανικά δημοσιεύματα

Πολιτικό «σεισμό» έχουν προκαλέσει τα αποτελέσματα της «Σούπερ Κυριακής» στη Γερμανία μετά την πανωλεθρία του κόμματος τηςΑνγκελα Μέρκελ, των Χριστιανοδημοκρατών και το εντυπωσιακό ποσοστό του «ξενοφοβικού» κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία«AfD», το οποίο αναδεικνύεται σε αξιωματική αντιπολίτευση στο ανατολικογερμανικό κρατίδιο Σαξονία- Άνχαλτ με 24% των ψήφων.

Οι Χριστιανοδημοκράτες , αν και παραμένουν πρώτη εκλογική δύναμη σε δύο απ΄αυτά , εμφανίζονται αρκετά «λαβωμένοι» αφού οι Γερμανοί ψηφοφόροι έσπευσαν να καταψηφίσουν την προσφυγική πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου.

Λίγα 24ωρα πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, το κόμμα της σιδηράς κυρίας της Γερμανίας μετράει τις πληγές του με τον Βαυαρό εταίρο στον κυβερνητικό συνασπισμό και επικεφαλής των Χριστιανοκοινωνιστών  Χορστ Ζέεχοφερ, να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την σταθερότητα της κυβέρνησης.

Ο Ζέεχοφερ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως, μετά τα εκλογικά αποτελέσματα , τίθεται υπαρξιακός κίνδυνος για την γερμανική κυβέρνηση. Από την πλευρά τους, πρωτοκλασάτα στελέχη των Χριστιανοδημοκρατών έσπευσαν να υποβαθμίσουν την σπουδαιότητα των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Οι Γερμανοί πολίτες γύρισαν την πλάτη στην πολιτική για το προσφυγικό της Ανγκελα Μέρκελ, όπως επισημαίνουν τα περισσότερα γερμανικά δημοσιεύματα προσθέτοντας πως το γεγονός αυτό φέρνει σε δεινή θέση την Γερμανίδα καγκελάριο, ένα χρόνο πριν τις ομοσπονδιακές εκλογές.

Σαξονία – Άνχαλτ
Στο κρατίδιο Σαξονία – Άνχαλτ αυτό , το ευρωσκεπικιστικό κόμμα Afd βρίσκεται σε απόσταση μόλις έξι μονάδων από τους Χριστιανοδημοράτες , οι οποίοι αν και πλησίασαν το 30%,  παραμένουν πρώτη πολιτική δύναμη με σοβαρές απώλειες όμως.

«Δεν θέλουμε πρόσφυγες» , δηλώνει μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο ένας εκ των επικεφαλής του ευρωσκεπτικιστικού κόμματος, Αλεξάντερ Γκάουλαντ. Σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής τηλεόρασης, στη Σαξονία Ανχαλτ , το «ξενοφοβικό» AfD κατάφερε να κινητοποιήσει 103 χιλιάδες ψηφοφόρους , που δεν συμμετείχαν στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση.Επιπλέον, έχει κερδίσει 36 χιλιάδες ψήφους από τους Χριστιανοδημοκράτες αλλά και 26 χιλιάδες ψήφους από το κόμμα της Αριστεράς.

Πανευτυχής , η επικεφαλής του κόμματος, Φράουκε Πέτρι, δήλωσε ότι οι  ψηφοφόροι απομακρύνονται από τα παραδοσιακά κόμματα.Από την πλευρά τους, οι Σοσιαλδημοκράτες απέσπασαν μόλις 10,6% , ποσοστό που είναι το χειρότερο του κόμματος στο κρατίδιο αυτό αλλά και το δεύτερο χειρότερο στην ιστορία του SPD.

Ρηνανία – Παλατινάτο  

Στη Ρηνανία – Παλατινάτο οι Χριστιανοδημοκράτες εμφανίζονται ιδιαίτερα προβληματισμένοι καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις έδειχναν πως η εκλεκτή της Μέρκελ, Γιούλια Κλόκνερ,  θα λάμβανε τον πρωθυπουργικό θώκο. Ωστόσο, η νυν πρωθυπουργός και υποψήφια των Σοσιαλδημοκρατών, Μάλου Ντράιερ, που έχει παραδεχθεί δημοσίως ότι πάσχει από  σκλήρυνση κατά πλάκας, βρήκε πρώτη.

Αξίζει να σημειωθεί πως, στο κοινοβούλιο Ρηνανίας Παλατινάτου αλλά και σε αυτό της Βάδης – Βυρτερμβέργης, το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών με επικεφαλής τον Κρίστιαν Λίντνερ επιστρέφει δριμύτερο.Το AfD αναδείχθηκε τρίτη πολιτική δύναμη με 12,5%.

Βάδη – Βυρτεμβέργη

Ο θρίαμβος των Πρασίνων στη Βάδη – Βυρτεμβέργη δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστος. Οι Πράσινοι όχι μόνο διατήρησαν τα ποσοστά τους ξεπερνώντας το 30% αλλά εκτόπισαν για πρώτη φορά τους Χριστιανοδημοκράτες, οι οποίες έχασαν πάνω από 11 ποσοστιαίες μονάδες. Είναι η πρώτη φορά από το 1953 που οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ χάνουν την πρωτιά στο παραδοσιακό τους προπύργιο που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα του Σόιμπλε.

Το εντυπωσιακό αποτέλεσμα στη Βάδη -Βυρτεμβέργη ενισχύει σενάρια μετεκλογικής συνεργασίας Πρασίνων με τους Χριστιανοδημοκράτες. Στις τοπικές εκλογές του κρατιδίου αυτοί, το ξενοφοβικό κόμμα «Εναλλακτική για τη Γερμανία» , συγκεντρώνει 15% ξεπερνώντας ακόμη και τους Σοσιαλδημοκράτες.

Ποια είναι η Φράουκε Πέτρι

Πρώην καθηγήτρια Χημείας , πετυχημένη επιχειρηματίας και σκληρή πολιτικός. Η Φράουκε Πέτρι, μητέρα τεσσάρων παιδιών, είναι το πρόσωπο για το οποίο παραμιλά η Γερμανία. Η επικεφαλής του  «ξενοφοβικού» κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), έφερε τα πάνω κάτω στην πατρίδα της Ανγκελα Μέρκελ όταν τόλμησε να δηλώσει ότι η αστυνομία θα πρέπει να χρησιμοποιεί  όπλα κατά των προσφύγων!

Το ευρωσκεπτικιστικό κόμμα είχε δηλώσει εξαρχής ότι αντιτίθεται στην αυξανόμενη προσέλευση των προσφύγων σε γερμανικό έδαφος, όμως αυτή τη φορά υπερέβη τα εσκαμμένα. Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Μanheimer Morgen «, απαντώντας στην ερώτηση ποια θα πρέπει να είναι η αντίδραση ενός αστυνομικού στα σύνορα όταν οι πρόσφυγες εισέρχονται παρανόμως στη χώρα, η Φράουκε Πέτρι τόνισε:

«Θα πρέπει να αποτρέψει την παράνομη είσοδο στα σύνορα, εν ανάγκη θα πρέπει να κάνει χρήση του όπλου του. Αυτό προβλέπει ο νόμος. Κανένας αστυνομικός δεν θέλει να πυροβολήσει έναν πρόσφυγα. Αλλά η χρήση όπλου αποτελεί την έσχατη λύση».

Άμεση ήταν η αντίδραση του ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των συγκυβερνώντων Σοσιαλδημοκρατών, Τόμας Όπερμαν, ο οποίος δήλωσε ότι η πρόταση Πέτριθυμίζει την διαταγή του καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας να πυροβολούνται όσοι προσπαθούν να διαφύγουν στη Δύση πηδώντας το Τείχος. Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των Πρασίνων για θέματα εσωτερικής πολιτικής, Φόλκερ Μπεξ δηλώνει ότι με αυτή αυτή τη δήλωση, το κόμμα AfD αποδεικνύει ότι έχει κηρύξει πόλεμο στο κράτος δικαίου κι ότι είναι πραγματικά επικίνδυνο.
«Απάνθρωπη, πρωτόγονη και αντιδημοκρατική», χαρακτηρίζει τη δήλωση της Πέτρι ο Γιαν Κόρτε, αντιπρόεδρος της Κ.Ο του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) στη Bundestag.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου