Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

ΕΛΙΑΜΕΠ-ΔΕΙΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ- ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΡΟΣ.διορισμένοι απο το κράτος.


Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009

Αννα Τριανταφυλλίδου

alt
Επισκεφθείτε την Προσωπική Ιστοσελίδα
Στείλτε Μήνυμα Ηλ. Ταχυδρομείου
Τηλ. :
Messenger :

Επίκουρη Καθηγήτρια, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Ερευνήτρια Α';, ΕΛΙΑΜΕΠ

Η Αννα Τριανταφυλλίδου είναι Ερευνήτρια Α'; στο ΕΛΙΑΜΕΠ και Επίκουρη Καθηγήτρια στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης με ειδίκευση στην Κοινωνιολογία της Μετανάστευσης και τη Μεταναστευτική Πολιτική. Είναι Καθηγήτρια στο Κολλέγιο της Ευρώπης στην Bruges του Βελγίου από το 2002, και εργάζεται περιστασιακά σαν ειδικός επιστήμονας για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.Ή Άννα Τριανταφυλλίδου έλαβε το πτυχίο της στην Κοινωνιολογία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο το 1990 και το Διδακτορικό της στις Κοινωνικές και Πολιτικές Επιστήμες από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ιστιτούτο της Φλωρεντίας το 1995. Έχει διδάξει και εργαστεί ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο του Surrey στην Αγγλία (1994-95), στο London School of Economics του Λονδίνου (1995-97), στο Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών (CNR) της Ιταλίας στη Ρώμη (1997-99), στο New York University (2001), στο Πανεπιστήμιο του Bristol (2001) και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ιστιτούτο της Φλωρεντίας (1992-94 και 1999-2007). Ειδικεύεται στον τομέα της μετανάστευσης, του εθνικισμού, της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και σε θέματα μέσων μαζικής ενημέρωσης και επικοινωνίας. Η ερευνητική και διδακτική της εμπειρία περιλαμβάνει τη Νότια, Δυτική και Κεντρο-ανατολική Ευρώπη, και σε ορισμένα θέματα συγκριτικά με τις ΗΠΑ. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 70 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους κυρίως στα αγγλικά.

Γιώργος Κατρούγκαλος

alt
Επισκεφθείτε την Προσωπική Ιστοσελίδα
Στείλτε Μήνυμα Ηλ. Ταχυδρομείου
Τηλ. :
Messenger :

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος είναι Αν. Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Θάνος Βερέμης

alt
Επισκεφθείτε την Προσωπική Ιστοσελίδα
Στείλτε Μήνυμα Ηλ. Ταχυδρομείου
Τηλ. :
Messenger :

Ιδρυτικό Μέλος, ΕΛΙΑΜΕΠ

Ο Θάνος Βερέμης σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Trinity College). Το 1978 ήταν Research Associate του "Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών" (Λονδίνο), το 1983 υπήρξε επισκέπτης ερευνητής στο πανεπιστήμιο Harvard, το 1987 επισκέπτης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Princeton και το 1993-94 επισκέπτης καθηγητής στο St. Antony's College της Οξφόρδης. Από το 1987 είναι καθηγητής πολιτικής Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 1988 ως το 1994 υπήρξε Διευθυντής του "Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής" (ΕΛΙΑΜΕΠ) και ως το 2000, Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Από το 2001 ως το 2003 ήταν Constantine Karamanlis Professor στο Fletcher School of Law and Diplomacy. Από το 2004 είναι Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ).

Έντα Γκέμι

alt
Επισκεφθείτε την Προσωπική Ιστοσελίδα
Στείλτε Μήνυμα Ηλ. Ταχυδρομείου
Τηλ. :
Messenger :

H Έντα Γκέμι είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών- Στέκι Πολιτισμού Αλβανών Μεταναστών.

Λουκάς Τσούκαλης

alt
Επισκεφθείτε την Προσωπική Ιστοσελίδα
Στείλτε Μήνυμα Ηλ. Ταχυδρομείου
Τηλ. :
Messenger :

Πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ

Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Καθηγητής Ευρωπαϊκής Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (έδρα Jean Monnet) και Επισκέπτης Καθηγητής στο Κολλέγιο της Ευρώπης στη Μπρύζ, Βέλγιο. Από το 2005 είναι Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Josι Manuel Barroso. Επίσης είναι Mέλος της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (Α.ΔΙ.Π.) και μέλος του ΔΣ του Ελληνικού Φεστιβάλ. Δίδαξε πολλά χρόνια σε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού: Επισκέπτης Καθηγητής στη Sciences Po στο Παρίσι και στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας‡ Καθηγητής (έδρα Ελευθέριος Βενιζέλος), Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο, London School of Economics‡ Διευθυντής Οικονομικών Σπουδών, Κολλέγιο της Ευρώπης, Μπρυζ‡ University Lecturer και Fellow στο St. Antony's College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Επίσης διετέλεσε: Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), Αθήνα, καθώς και Πρέσβης και Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε Ευρωπαϊκά θέματα.

Ρουμπίνη Γρώπα

alt
Επισκεφθείτε την Προσωπική Ιστοσελίδα
Στείλτε Μήνυμα Ηλ. Ταχυδρομείου
Τηλ. :
Messenger :

Η Ρουμπίνη Γρώπα είναι Λέκτορας Διεθνών Σχέσεων, Νομική Σχολή, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Ερευνήτρια, ΕΛΙΑΜΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου