Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Η ημέρα που η δημοκρατία "σκότωσε" την ανεξαρτησία

AK10 | 20 September, 2014Η ημέρα που η δημοκρατία
19 Σεπτεμβρίου του σωτήριου έτους 2014. Ο λαός της Σκωτίας προσέρχεται στις κάλπες για να συμμετάσχει στο δημοψήφισμα. Το ερώτημα που τίθεται στο δημοψήφισμα είναι ξεκάθαρο,θέλετε η χώρα να ανεξαρτητοποιηθεί από την κηδεμονία της Αγγλίας και να γίνει ανεξάρτητη; ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Η προσέλευση άγγιξε το 97%. Σχεδόν όλοι οι κάτοικοι με δικαίωμα ψήφου προσήλθαν να ασκήσουν το «ιερό» τους δικαίωμα. Η Δημοκρατία στα καλύτερά της. Ο «Δήμος»απεφάνθη, ΟΧΙ, δε θέλουμε.
Του Θάνου Κοφινά

Το αποτέλεσμα πανηγυρίστηκε από τους οπαδούς του ΟΧΙ ανά το παγκόσμιο. Ίσως να είναι η πρώτη φορά που ένας λαός αποφασίζει (;) να είναι (να παραμείνει) υπό κηδεμονία από μόνος του και το πανηγυρίζει. Μήνες πριν οι Σκωτσέζοι προσέλθουν να αποφασίσουν για το μέλλον της πατρίδας τους, ένας ολόκληρος μηχανισμός από ΜΜΕπολιτικούςοικονομολόγους,οίκους αξιολογήσεων και λοιπές «δυνάμεις» επιδόθηκαν σε ένα αγώνα δρόμου για να«πείσουν» τους Σκωτσέζους για το πόσο «λάθος» είναι να αφήσουν τη μαμά Αγγλία. Με«δημοκρατικές» συμβουλές του στυλ «θα πεινάσετε, θα φύγουν οι τράπεζες, οι μεγάλες εταιρίες θα αποχωρήσουν από τη χώρα, ακόμη και τα σούπερ μάρκετ θα φύγουν» κλπ.

Το 55% των Σκωτσέζων τους «άκουσε» και «δημοκρατικά» πάντα ψήφισε το «σωστό». Από τους πρώτους που έσπευσαν να δώσουν τα συγχαρητήρια τους, ήταν ο πρόεδρος της «γής της ελευθερίας» Μπαράκ Ομπάμα. Σχήμα οξύμωρο αν αναλογιστεί κανείς ότι κάθε χρόνο ο ίδιος άνθρωπος στις 4 Ιουλίου κάνει διάγγελμα στο λαό της Αμερικής με αφορμή τον εορτασμό της«ημέρας της ανεξαρτησίας».

Το αν οι Σκωτσέζοι έπραξαν καλά με την ψήφο τους θα φανεί στο μέλλον και κανείς δε μπορεί να το προδικάσει. Αυτό που μας προσέφεραν όμως με την απόφαση τους, είναι η επιβεβαίωση πως ο «δήμος» πλέον, το μόνο που «κρατεί» είναι ένα πιστόλι στον κρόταφο με μορφή ψηφοδελτίου και τίποτε άλλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου