Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Νεκρή ζωγράφος έδωσε πληρεξούσιο για τα βοσκοτόπια Kαλογρίτσα Εντοπίστηκε λογαριασμός σε τράπεζα του εξωτερικού που ανατινάζει το πολιτικό σκηνικό




Με πληρεξούσιο νεκρής γυναίκας ο Σπύρος Καραμπάτσος παραχώρησε ξένα οικόπεδα στον Καλογρίτσα.
Πρόκειται για την ζωγράφο Αντωνία Δενδρινού Νικολαίδου που έφυγε από τη ζωή το 2011.
Κι αυτή την αποκάλυψη έκανε o Tάσος Τέλλογλου στο STAR τα ρεπορτάζ του οποίου συγκλονίζουν.
Σε γέλια ξεσπούν οι κάτοικοι από το Περαχώρι Ιθάκης, όταν μαθαίνουν ότι ένα… βοσκοτόπι, μπήκε ως εγγύηση για να αγοράσει τη μια από τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες ο κύριος Καλογρίτσας.
Ο απεσταλμένος του Star στην Ιθάκη, Λάμπρος Δεμερτζής κατέγραψε μια μαρτυρία που περιπλέκει ακόμη περισσότερο την υπόθεση.
Ένας άνδρας από την Ιθάκη που έχει κτήματα δίπλα στα οικόπεδα του Σπύρου Καραμπάτσου (άνθρωπος που φέρεται να παραχώρησε οικόπεδα στον Καλογρίτσα),είπε στην κάμερα του Star ότι… έχουν μπει και τα δικά του κτήματα στην εγγύηση για την τράπεζα, χωρίς όμως ο ίδιος να γνωρίζει κάτι!
Ο δημοσιογράφος του Star εξασφάλισε επίσης έγγραφα για τα επίμαχα οικόπεδα που δείχνουν ότι «ο δρόμος που είναι μέσα αυτά, έγινε για να περνούν από εκεί όσοι έχουν ιδιοκτησίες, και τα πυροσβεστικά οχήματα και μιλάει για δασική έκταση». Απορίας άξιον είναι πως σε δασική έκταση έχει μπει… εγγύηση-υποθήκη μια συγκεκριμένη έκταση!
Επίσης, «υπάρχει απόφαση της περιφέρειας που λέει ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να φράξει τον συγκεκριμένο κατσικόδρομο που έχει φτιαχτεί για την προστασία του περιβάλλοντος».
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάποιοι ιδιοκτήτες αυτών των οικοπέδων έχουν στραφεί προς την δικαιοσύνη και ζητούν το άνοιγμα του δρόμου, ωστόσο τίποτα δεν έχει γίνει ακόμη!
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha ο κ.Καραμπάτσος που φέρεται να εξουσιοδοτεί τον κ.Καλογρίτσα να χρησιμοποιήσει ως εγγύηση το ακίνητο για να αποδείξει ότι έχει τα χρήματα για την απόκτηση της τηλεοπτικής άδειας, είναι ιδιοκτήτης εταιρείας με άγνωστη έδρα και διοικητικό συμβούλιο. Σύμφωνα, πάντα, με τον Alpha ο εμφανιζόμενος αντιπρόεδρος της εταιρείας ΑΓYΙΑ,  δηλώνει ότι έχει αποχωρήσει από την εταιρεία από το 1995, αλλά εξακολουθεί να εμφανίζετα σε ΦΕΚ του 2007 να έχει την ιδιότητα του αντιπροέδρου στην εταιρεία του κ.Καραμπάτσου.
Στο ίδιο ρεπορτάζ, αποκαλύπτεται ότι και  στο παρελθόν ο κ.Καραμπάτσος είχε σχέδια για τα βοσκοτόπια του: να δημιουργήσει  ένα τουριστικό eldorado. Το 2013 είχε κάνει αίτηση για να ενταχθεί στη διαδικασία fast track για τουριστικό επενδυτικό σχέδιο ύψους 1 δισ. Το αίτημα είχε σταλεί στην αρμόδια γραμματεία αξιολόγησης. Εκανε πίσω όταν του ζητήθηκαν 300.000 για τη διαχειριστική αμοιβή του φορέα Invest in greece που είναι προαπαιτούμενο για να συζητηθεί η επένδυση. Παρά τη θετική εισήγηση του Invest in Greece προς τη διυπουργική επιτροπή, από τη στιγμή που δεν πληρώθηκαν οι 300.000 δεν εισήχθη ποτέ προς συζήτηση.

Όμως, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Star όταν ζητήθηκαν συμπληρωματικά δικαιολογητικά από την επιτροπή του διαγωνισμού των αδειών από τον επιχειρηματία Καλογρίτσα.  Ειδικότερα του ζητήθηκε έγγραο που να φαίνεται αν έχει εξουσία διάθεσης της περιουσίας της ΑΓΥΙΑ . Απάντησε θετικά και προσέφερε εγγύηση ενός ακόμη ακινήτου, ιδιοκτησίας  Ανδρέα και Αντωνίας Δενδρινού, το γένος Νικολαϊδου με πληρεξούσιο της δεύτερης. Η γυναίκα που ήταν ζωγράφος, έχει πεθάνει από το 2011 και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε  να εκπροσωπείται την περασμένη εβδομάδα από τον κ.Καραμπάτσο!
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε πριν από λίγο το Star, ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας πριν από περίπου είκοσι ημέρες, στις παραμονές του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες, έλαβε δάνειο από την Attica Bank, ύψους, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του σταθμού, 5,6 εκατ. ευρώ.
Ομως, μηδαμινή σε σχέση με την αξία που εμφάνισε να έχει εκτιμηθεί στο πόθεν έσχες του επιχειρηματία Ιωάννη- Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, έχει το βοσκοτόπι των 5.029 στρεμμάτων στην Ιθάκη.
Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ που μετέδωσαν ο Alpha και το Star, η συγκεκριμένη περιοχή θεωρείται εξαιρετικά δύσβατη και με δύσκολη πρόσβαση και σε καμία περίπτωση δεν θεωρείται «φιλέτο»,  όπως δήλωσαν κάτοικοι της Ιθάκης.
Στα ρεπορτάζ των καναλιών περιλαμβάνονται πολλές καταγγελίες για καταπατήσεις εκτάσεων που τώρα έχουν περιληφθεί στην έκταση που εμφανίζει ως εγγύηση στο πόθεν έσχες ο κ.Καλογρίτσας.  Αυτό όμως που αμφισβητήθηκε έντονα είναι η εκτίμηση των 100 εκατ. ευρώ που είχε γίνει για την έκταση το 2011. Μάλιστα στον Alpha παρουσιάστηκε και συμβόλαιο σύμφωνα με το οποίο, προ κρίσης, ο ιδιοκτήτης της έκτασης Σπύρος Καραμπάτσος είχε αγοράσει εκτάσεις προς 373 ευρώ το στρέμμα – πράγμα, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού δείχνει ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η συνολική έκταση να έχει εμπορική αξία 20.000 ευρώ το στρέμμα. Το «βοσκοτόπι TV» όπως ονομάζουν πλέον οι Ιθακίσιοι την έκταση είναι μια άγονη, βραχώδης περιοχή: «Οι γκρεμοί βαφτίστηκαν φιλέτο», σχολίαζαν χαρακτηριστικά. 
Στο μεταξύ πληροφορίες που κυκλοφορούν στους δημοσιογραφικούς διαδρόμους κάνουν λόγο για εντοπισμό ενός λογαριασμού-φωτιά που είναι αρκετός για να ανατινάξει την πολιτική ζωή του τόπου στον αέρα.
Ο συγκεκριμένος λογαριασμός που είχε ανοιχθεί σε τράπεζα του εξωτερικού και ήταν σχεδόν ανενεργός επί μακρόν, παρουσίαζει αιφνιδίως κινήσεις εκατομμυρίων ευρώ…
Τα καλύτερα έρχονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου