Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Διαδηλώσεις και συγκρούσεις σε 100 πόλεις της Γαλλίας κατά των μέτρων λιτότητας



Για να μην νομίζετε πως τα τσοντοκάναλα τα έβαλαν τυχαία με τον Τσίπρα. Κατ' εντολή γίνονται όλα. Πρέπει να φύγει .Τελείωσε την δουλειά που του ανατέθηκε Κάτι σαν τον Κωστάκη τον χοντρό, που παρέδωσε άνευ όρων στον Γιωργάκη. Αν το σύστημα ήθελε να αντιπαρατεθεί, θα μετέδιδε και τα επεισόδια στην Γαλλία, την οσονούπω πτώχευση της Ντόϊτσε Μπάνκ,το ότι η Ισλανδία μετά τη εκδίωξη του Δ.Ν.Τ. και την φυλάκιση των τραπεζιτών πηγαίνει τραίνο, την παλληκαρίσια στάση του Κορέα στον Ισημερινό ,που διώχνοντας τους δανειστές ανάταξε τη χώρα του , και πολλά άλλα. Αντίθετα το σύστημα εδώ ετοιμάζει Βαρουφάκη, Ρουβά, Ζωίτσα, Σώρρα, ΜΚΟ του Σώρρος ,Παΐσιος, Σείριος, Νεφελίμ, Χρυσή πούλια, το πάντα συνεργαζόμενο Κ.Κ.Ε, τους κατά καιρούς, βαπτιζόμενους επαναστατικά αριστερόστροφους κοχλίες, τους Αντίφα που εντελώς φασιστικά γράφουν συνθήματα όπου βρούν κ.λ.π. Βλέπεις κανείς δεν πιστεύει τους τίμιους αγωνιστές. Όχι γιατί δεν θα τα καταφέρουν, αλλά γιατί η τιμιότητά τους είναι ταυτόχρονα το τρωτό τους σημείο. Αν θέλεις να σωθείς θα κατέβεις στο δρόμο να αγωνιστείς μαζί μας σου είπαν. Ενώ το σύστημα σου λέει: Κάθισε αναπαυτικά και θα σε σώσω εγώ, θα σου πληρώσω την εφορία εγώ, θα τσακίσω τους εχθρούς σου εγώ, θα διαπραγματευτώ για εσένα εγώ.
Κώστας Σταθόπουλος


Translate this page: EN FR DE ES RU AR
Μεγάλες διαδηλώσεις είχαμε σήμερα σε Παρίσι, τη Ναντ, τη Ρεν και άλλες 100 πόλεις, οι οποίες διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε κάποιες περιπτώσεις σε άγριες συγκρούσεις σώμα με σώμα με τις δυνάμεις ασφαλείας και τους εξαγριωμένους πολίτες.
Για μια ακόμη φορά χιλιάδες  πολίτες βρέθηκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν κατά της μεταρρύθμισης στην αγορά εργασίας και των μέτρων λιτότητας του Φ.Ολάντ!
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης του Παρισιού, ένας διαδηλωτής και πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Ο ένας από τους αστυνομικούς φέρει έγκαυμα στο πόδι.
Τουλάχιστον δώδεκα άνθρωποι συνελήφθησαν.
Οι συγκεντρωμένοι εκτόξευαν διάφορα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων που τους απάντησαν κάνοντας χρήση δακρυγόνων και βομβίδων κρότου-λάμψης. 
Έξι άνθρωποι συνελήφθησαν πριν και μετά την κινητοποίηση όπου ομάδες νέων φώναζαν συνθήματα όπως «όλοι σιχαίνονται την αστυνομία».
Στη Νάντη και τη Ρεν, δύο πόλεις της δυτικής Γαλλίας, σημειώθηκαν επίσης συγκρούσεις των διαδηλωτών με αστυνομικούς.
Στο Μπελφόρ, στα ανατολικά, η κινητοποίηση εξελίχθηκε σε διαδήλωση των εργαζομένων του ομίλου Alstom που ζητούν να μην κλείσει το τοπικό εργοστάσιο. Η διεύθυνση επιθυμεί να μεταφέρει την παραγωγή σε άλλες μονάδες.
Οκτώ μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές, η διαδήλωση είχε επίσης ως στόχο να συνεχιστούν οι πιέσεις απέναντι στην κυβέρνηση που κατηγορείται ότι εγκατέλειψε την εκλογική βάση της.
«Βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια εντελώς αδιάλλακτη κυβέρνηση. Ασφαλώς θα πληρώσει το τίμημα στις εκλογές και σε όλα τα επίπεδα», προέβλεψε η Σεσίλ Γκοντάρ-Λαλάν, του συνδικάτου Solidaires.
Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου BVA για τον περιφερειακό Τύπο και την Orange που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα εξετάζει οκτώ σενάρια για την πρόθεση ψήφου με διαφορετικούς υποψηφίους της αριστεράς και της δεξιάς, όμως σε όλα τα σενάρια ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας ηττάται με μεγάλη διαφορά, με τον πρώην υπουργό Οικονομίας της κυβέρνησής του, Εμανουέλ Μακρόν, να συγκεντρώνει μεγαλύτερο ποσοστό, ενώ φθάνει να συναγωνίζεται στήθος με στήθος ακόμη και με τον υποψήφιο του Κόμματος της Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν.




Σε όλες τις εκδοχές, η υποψήφια του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν και ο υποψήφιος της δεξιάς (ο Αλέν Ζιπέ ή ο Νικολά Σαρκοζί ή ο Μπρινό Λε Μερ) θα περνούσαν στον δεύτερο γύρο, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου