Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Αυτοί είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφίσουν «Όχι» ή «Παρών» στη σημερινή ψηφοφορία.

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: Αυτοί είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που θα ψηφίσουν «Όχι» ή «Παρών» στη σημερινή ψηφοφορία.


Ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν «Όχι» ή «Παρών» στη σημερινή ψηφοφορία...
Στους 36 υπολογίζονται μέχρι στιγμής οι βουλευτές που θα αντιταχθούν στην κυβέρνηση.

Ψήφο- ψήφο καταμετρούν στον ΣΥΡΙΖΑ τα «ΟΧΙ» και τα «παρών» που θα ακουστούν σήμερα στην αίθουσα της βουλής κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα καθώς εκτός από την Αριστερή Πλατφόρμα αναμένεται να προστεθούν και άλλοι βουλευτές στο μπλοκ της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.


Υπολογίζεται ότι ο αριθμός των διαρροών από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπεράσει τους 35 οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στα μέτρα μετά την ψηφοφορία στην βουλή για την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με τους δανειστές την προηγούμενη εβδομάδα.

Ώρα με την ώρα βαθαίνει το ρήγμα στην κυβέρνηση μεταξύ της Αριστερής Πλατφόρμας και της ηγεσίας του κόμματος ενώ προστίθενται και άλλοι βουλευτές πέραν την εσωκομματικής αντιπολίτευσης στο μπλοκ του «ΟΧΙ». Η ανθρωπογεωγραφία των αρνητικών ψήφων στην κυβερνητική πρόταση από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Οι 4+1 υπουργοί της Αριστερής Πλατφόρμας

«Όχι» στα προαπαιτούμενα μέρα και την συμφωνία με τους δανειστές θα ψηφίσουν οι υπουργοί που ανήκουν στην Αριστερή Πλατφόρμα μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται: ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Π. Λαφαζάνης ο οποίος κάλεσε τον Αλ. Τσίπρα να πάρει πίσω την συμφωνία με τους εταίρους, ο αν. υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Στρατούλης, ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας Κ. Ήσυχος και ο πρώην υπουργός Ν. Χουντής μαζί με την αν. υπουργό Οικονομικών Ν. Βαλαβάνη εάν τελικά δεν παραιτηθεί από βουλευτής - όπως φημολογείται- πριν από την ψηφοφορία.
18 βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας.

Σύσσωμη θα ψηφίσει «ΟΧΙ» ή «ΠΑΡΩΝ» ή ηγετική ομάδα της Αριστερής Πλατφόρμας που συμμετέχει στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές έχουν ψηφίσει αρνητικά ή απείχαν στην τελευταία ψηφοφορία στη βουλή πριν την υπογραφή της συμφωνίας με τους δανειστές από τον Αλέξη Τσίπρα, ή ψήφισαν «ΝΑΙ» και κατόπιν εξήγησαν ότι δεν θα στηρίξουν τα μέτρα του νέου Μνημονίου.

Μεταξύ των βουλευτών που θα αντιταχθούν στην κυβερνητική επιλογή είναι: Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Στ. Λεουτσάκος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θ. Πετράκος, ο Κ. Λαπαβίτσας και οι Ιωάννης Σταθάς και Αθ. Σκούμας, Λίτσα Αμμανατίδου, Κώστας Δελημήτρος, Ζήσης Ζάννας, Γιάννης Ζερδελής, Ηλίας Ιωαννίδης, Ηλίας Καματερός, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Θωμάς Κώτσιας, Ευγενία Ουζουνίδου, Στέφανος Σαμοϊλης, Αλεξάνδρα Τσανάκα και Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Θ. Πετράκος έχει αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «Ως απόρροια δύο και μόνο παραγράφων του απαράδεκτου μνημονιακού νομοσχεδίου αφαιρούνται από την τσέπη του χειμαζόμενου ελληνικού λαού 3,3 δισ. ευρώ ετησίως!... Είναι μόνο η αρχή σε ένα σιδηρόδρομο εισπρακτικών και φοροεισπρακτικών μέτρων. ΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΧΙ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ».

Αντίστοιχα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής Δέσποινα Χαραλαμπίδου ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ψηφίσει τα μέτρα και δεν θα παραδώσει την έδρα της. «Είναι ειλημμένη απόφαση, το σχέδιο αυτό που είναι ένα σκληρό τρίτο Μνημόνιο, δεν πρόκειται να το ψηφίσω», είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Βήμα FM.

Οι 6 βουλευτές της ΚΟΕ και της ΔΕΑ

Κατά την κυβερνητικής επιλογής για την συμφωνία με τους δανειστές έχουν ταχθεί και οι 4 βουλευτές της ΚΟΕ Δημήτρης Κοδέλας, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, και Βασίλης Κυριακάκης καθώς και οι δύο βουλευτές της ΔΟΕ που είχαν ψηφίσει «ΟΧΙ» και στην τελευταία ψηφοφορία στην βουλή οι κ.κ. Ελένη Ψαρρέα και Ιωάννα Γαιτάνη. Για τη στάση της στη Βουλή, η Ελένη Σωτηρίου αναφέρει πως «σε ό,τι με αφορά, είναι αυτονόητο ότι θα καταψηφίσω τα μνημονιακά νομοσχέδια, είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω, δεν εκλέχτηκα για να ψηφίζω μνημόνια χειρότερα από τα προηγούμενα».

Υπενθυμίζεται ότι χθες το βράδυ ένας ακόμη βουλευτής της ΚΟΕ, ο Δημήτρης Κοδέλας ανακοίνωσε ότι επίσης θα καταψηφίσει και μετά θα παραιτηθεί.

Η ομάδα των τριών βουλευτών

Αρνητική ψήφο αναμένεται να δώσουν και οι τρεις βουλευτές Βασιλική Κατριβάνου, ο Φάνης Κουρεμπές και η Ελένη Σταματάκη οι οποίοι αν και ψήφισαν ΝΑΙ στο τελευταίο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που περιελάμβανε την εξουσιοδότηση της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με τους δανειστές σε ανακοίνωσή τους είχαν δηλώσει με νόημα ότι η στάση τους «δόθηκε τη δεδομένη στιγμή, στη συγκεκριμένη πρόταση και με τις δεδομένες συνθήκες» και «είναι αυτονόητο ότι δεν σημαίνει ένα "Ναι" σε οτιδήποτε ακολουθήσει».

Οι... (2+1) επιρροές της Ζωής Κωνσταντοπούλου και ο Γιάνης

Με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου η οποία θα ψηφίσει αρνητικά στο πρώτο μνημονιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, τάσσεται και η Ραχήλ Μακρή. Καθώς και ο Γ. Μιχελογιαννάκης ο οποίος μετά την τελευταία υπέρβασή του να στηρίξει την κυβερνητική επιλογή ψηφίζοντας ΝΑΙ στην τελευταία ψηφοφορία στην βουλή, ανακοίνωσε ότι τώρα θα ψηφίσει αρνητικά σημειώνοντας: «Συνεχίζω μάχιμος τους λαϊκούς αγώνες εντός κοινοβουλίου, βάσει των εντολών που προεκλογικά η κοινωνία μου έδωσε», αναφέρει ξεκαθαρίζοντας ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Ερωτηματικό παραμένει η ψήφος του Θ. Διαμαντόπουλου που στο παρελθόν είχε δώσει «ραντεβού στα γουναράδικα» σε βουλευτές της ΝΔ. Ιδιαίτερη κατηγορία από μόνος του είναι ο Γ. Βαρουφάκης ο οποίος χτες δήλωσε ότι θα τιμήσει το μεγαλειώδες «ΌΧΙ» του δημοψηφίσματος και ...κάρφωσε τον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας ότι είχε λάβει εντολή από τον Πρωθυπουργό και τον Γ. Δραγασάκη να προετοιμάσει σχέδιο για παράλληλο νόμισμα IOU


Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου