Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

15-07-2015
voyli




Εχω αναφερθει πολλεσ φορεσ οτι το δημοψηφισμα ειναι δεσμευτικο και οχι συμβουλευτικο. η κυβερνηση , διεπραξε και συνεχιζει να διαπρατει το αδικημα τησ εσχατησ προδοσιασ για τριτη συνεχωμενη φορα σημερα, τοσο με την διαπραγματευση, οσο το να ζητηση την ψηφο και συνενεση των αλλων κομματων στην βουλη , οσο και με την σημερινη ψηφιση των μετρων του μνημονιου σημερα στην βουλη 17-05-2015). ο λαοσ ψηφισε οχι σε νεο μνημονιο, και η συγκυβερνηση  συριζα-ανελ, δεν επρεπε ουτε να διαπραγματευτουν , ουτε να ζητησουν την συνενεση των υπολοιπων κομματων τησ βουλησ. σημερα, διαπρατεται αλλη μια εσχατη προδοσια στην βουλη, με αλλο ενα πραξικοπημα,τοσο απο τα κομματα που θα ψηφισουν τα μετρα του τριτου μνημονιου , αλλα και απο τα κομματα και τουσ βουλευτεσ που θα ψηφισουν οχι στα μετρα, αλλα δεν καταγγελουν το πραξικοπημα που συντελειται.  ζητω απο την προεδρο τησ βουλησ, να πραξει τα δεοντα, ουτωσ ωστε να αποτρεψει αυτο το πραξικοπημα, αλλα να γινει και νομοσ του κρατουσ το οχι  του 62%του ελληνικου λαου στα μνημονια. αλλωσ και η ιδια διαπραττει το αδικημα τησ εσχατησ προδοσιασ.

Αργύριος Μαρινάκης
Αθήνα 15-07-2015



ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΚΥΡΩΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ – ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Θεσμικές διαδικασίες και κρίσιμες συνεδριάσεις στην Ολομέλεια της Βουλής προκαλεί η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να προχωρήσει άμεσα σε διεξαγωγή δημοψηφίσματος.
Σύμφωνα το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής αύριο αναμένεται να συνεδριάσει εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να εγκρίνει την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για το δημοψήφισμα.
Το Σύνταγμα προβλέπει δύο περιπτώσεις δημοψηφισμάτων, τα οποία σε κάθε περίπτωση προκηρύσσονται με διάταγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας:
α) Δημοψήφισμα για «κρίσιμο εθνικό θέμα». Για αυτή την περίπτωση απαιτείται πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου και απόφαση από 151 βουλευτές.
β) Δημοψήφισμα για «ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμιζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά». Για αυτή την περίπτωση απαιτείται πρόταση 120 βουλευτών και απόφαση 180 βουλευτών. Σε αυτή την περίπτωση δημοψηφίσματος, εάν το νομοσχέδιο υπερψηφιστεί, ακολουθείται η διαδικασία του άρθρου 42 παρ. 1 του Συντάγματος (έκδοση και δημοσίευση του νομοσχεδίου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εντός μηνός, με δυνατότητα αναπομπής του στη Βουλή) .
Το πιο πιθανό είναι να επιλεγεί η πρώτη περίπτωση που απαιτεί 151 θετικές ψήφους.
Σύμφωνα με το νόμο για τα δημοψηφίσματα , και οι δύο μορφές δημοψηφίσματος οδηγούν σε δεσμευτικό αποτέλεσμα, εάν,για την πρώτη μορφή συμμετάσχει το 40% του εκλογικού σώματος και, εάν, για την δεύτερη μορφή συμμετάσχει το 50% του εκλογικού σώματος.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου