Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2017

Ποινική δίωξη για κακούργημα σε εταιρία συμφερόντων Μπόμπολα για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτη ύψους περίπου 50 εκ. ευρώ
Ποινική δίωξη για κακούργημα σε εταιρία συμφερόντων Μπόμπολα


Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απάτη ύψους περίπου 50 εκ. ευρώ στην κατασκευή αυτοκινητοδρόμου στα Σκόπια άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς εναντίον κατασκευαστικής εταιρίας συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα.
Όπως αποκαλύπτει το documentonews.gr η απάτη η οποία στρέφεται σε βάρος των συμφερόντων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποκαλύφθηκε μετά τις καταγγελίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα Σκόπια Ζόραν Ζάεβ για ατασθαλίες στην εργολαβία του αυτοκινητοδρόμου Ντέμιρ Κάπια – Σμόκβιτσα που είχε αναλάβει η συγκεκριμένη κατασκευαστική εταιρεία.
Ακολούθησε έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) στην οποία περιγράφονται μεταξύ άλλων υπέρογκες αμοιβές στο προσωπικό της εταιρείας οι οποίες ξεπερνούν κατά πολύ τους μισθούς στη γειτονική χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της OLAF, με αφορμή τα οποία ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα, οι μισθοί που εμφανίζονταν να εισπράττουν ορισμένα στελέχη της κατασκευαστικής εταιρείας έφταναν στο «εξωπραγματικό» για τα οικονομικά δεδομένα των Σκοπίων ποσό των 110.000 ευρώ, μηνιαίως.
Επίσης, οι ίδιες καταγγελίες έκαναν λόγο για έλληνες πολίτες που έφταναν στα Σκόπια, οργανωμένα, με λεωφορεία οι οποίοι δεν ασχολούνταν με την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου, αλλά εισέπρατταν από την εταιρεία, μέσω του υποκαταστήματος της Stopanska Banka, μεγάλα χρηματικά ποσά σε μετρητά (20.000 έως και 90.000 ευρώ), βάσει συμβάσεων έργου. Έχει δε ενδιαφέρον ότι η εταιρία συμφερόντων Μπόμπολα εμφανίζεται να πήρε το έργο παρότι η προσφορά της ήταν σημαντικά μεγαλύτερη κατά 40.000.000 ευρώ) από αυτές των ανταγωνιστών της.

                                      
  • Σκέψου...δεν είναι παράνομο ακόμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου